حجت الاسلام حبیب عباسی، دبیر کمیته ریشه یابی افکار جریان های تکفیری «کنگره جهانی جریانهای افراطی و تکفیری از دیدگاه علمای اسلام» در گفتگو با خبرنگار اندیشه خبرگزاری شبستان با اشاره به حضور پررنگ و تاثیر گذار علمای اسلام در این کنگره که هم اکنون در قم در حال برگزاری است، گفت: این اجلاس از معدود همایش هایی است که با تعداد کثیری از علمای جهان اسلام داخل و خارج از کشور برگزار می شود.
وی ادامه داد: آنچه حال و هوای این کنگره جهانی را از سایر همایش ها متمایز کرده است، حضور اندیشمندانی از 84 کشور اسلامی است که همگی بر ضرورت از بین رفتن تفکر تکفیری تاکید داشته و تنها راهکارهایی که ارائه می شود، با یکدیگر تفاوت ماهوی دارد.
کارشناس ارشد مذاهب اسلامی تصریح کرد: تمامی علمای حاضر در این کنگره که 120 تن از آنها از کشورهای خارجی مهمان اجلاس شده اند، بر این باورند، تفکر جریان تکفیری ها برای اسلام ضرر و زیان قابل توجهی داشته و نباید جهان اسلام از خطر و تهدید این مساله غافل بماند.
وی تاکید کرد: حضور چهره های علمی از کشورهای مختلف اسلامی به این کنگره رنگ و بوی خاص و اعتبار و ارزش ویژه ای بخشیده است، و امیدواریم در سایه این همفکری و همدلی به راهکاری مناسبی برای خشکاندن ریشه تکفیری ها و افکار و اندیشه آنها دست یابیم.
وی بیان کرد: تا کنون طی کمیسیون های مختلف اعم از کمیته تبارشناسی، ریشه یابی فکری تکفیری و راهکارهای برون رفت، مقالات مختلفی از اندیشمندان کشورهای اسلامی ارائه شده است که اغلب راهکارها، حول محور اقدامات فرهنگی و فکری می چرخد چرا که علمای حاضر معتقدند ریشه جریان هایی همچون داعش تنها با اقدامات نظامی از بین نرفته و باید اقدامی اساسی در خصوص واکاوی و افشای مبانی فکری تکفیری ها صورت گیرد.
این کارشناس ادیان اظهار کرد: تا کنون هر کمیسیون بیانیه ای مجزا تدوین کرده که قرار بر این است این بیانیه ها به هیئت رییسه کنگره ارجاع و در یکدیگر ادغام شده و در آیین اختتامیه اجلاس قرائت شود.
حجت الاسلام عباسی با تاکید بر این که در نظر داشتیم این کنگره به هیچ عنوان سیاسی جلوه نکند بلکه جنبه فکری و اندیشه آن نمود و بروز داشته باشد، اذعان کرد: به همین دلیل از برگزاری کنگره در تهران، پایتخت کشور خودداری و بنا شد این اجلاس در شهر علمی و مذهبی قم برگزار شود تا شائبه سیاسی بودن آن رفع شود.
دبیر کمیته ریشه یابی افکار جریان های تکفیری کنگره جهانی جریانهای افراطی و تکفیری از دیدگاه علمای اسلام با بیان اینکه بیش از یکصد انیشمند اهل تسنن داخلی در این کنگره حضور پیدا کرده اند، تصریح کرد: بنا است در این اجلاس بر نقش ویژه و تاثیرگذار علمای اسلام بر رهبری مردم و هدایت آنها در جهت مبارزه با تکفیری ها، تاکید شده و علما به تاثیر مهم نقش خود بازگشته و اگر این مساله کمرنگ شده است، به آن قوت بخشند.
به گفته حجت الاسلام عباسی چکیده مقالات ارسالی به دبیرخانه این کنگره به فارسی، عربی، ترکی، عربی و انگلیسی منتشر و در دسترس حاضران در اجلاس قرار گرفته است.
وی اظهار امیدواری کرد در سایه ارائه این همفکری و ارائه بیش از 850 مقاله، جهان اسلام به راهکارهای تاثیرگذار و قابل اجرایی در خصوص ریشه کنی جریان تکفیری ها و افراطی گرایی دست یابند.
شایان ذکر است، کنگره جهانی جریانهای افراطی و تکفیری از دیدگاه علمای اسلام با اشراف و مدیریت آیت الله ناصر مکارم شیرازی از روز گذشته یکشنبه، دوم آذرماه در سالن دائم همایش های پیامبر اعظم (ص) مجموعه علمی - فرهنگی امام کاظم (ع) آغاز به کار کرده و شامگاه امروز دوشنبه، سوم آذرماه پس از برگزاری نماز مغرب و عشاء، با سخنرانی آیت الله جعفر سبحانی دبیر علمی این کنگره به کار خود پایان می دهد.
پایان پیام/
نظر شما