رشد گرافیک در حوزه هنر عاشورایی قابل تامل  و مایه خوشحالی است

خبرگزاری شبستان: رییس مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری با بیان اینکه انتظار ما از هنرمند جوان این است که پیرامون واقعه عاشورا مطالعه کنند تا با ظرافت و خلاقیت عاشورا را به تصویر بکشند ، گفت: رشد کیفی و گرافیکی در حوزه هنر عاشورایی قابل تامل است.

به گزارش خبرنگار تجسمی شبستان، نشست هشتمین سوگواره هنرهای عاشورایی با حضور مرتضی گودرزی دیباج،رییس مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری و علی قربانی، دبیر اجرایی این جشنواره پیش از ظهر امروز دوشنبه 3 آذر در حوزه هنری برگزار شد.

 

در ابتدای این نشست مرتضی گودرزی دیباج، رییس مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری درباره برگزاری سوگواره هنرهای عاشورایی گفت: ما داریم هشتمین دوره سوگواره هنر عاشورایی را برگزار می کنیم، اما در ابتدا این سوگواره را با پوستر عاشورایی آغاز کردیم، بعد از اینکه یک دوره  این سوگواره برگزار نشد از این پس سوگواره هنر عاشورایی هر سال برگزار می شود، در سال های آینده یک برنامه های جدیدی برای عمیق تر کردن این همایش هنری خواهیم داشت.

 

وی خاطر نشان کرد: سوگواره هنر عاشورایی از ابتدا با یک نگاه کاملا هنری پایه گذاری شد، قرار بود  آثار هنری توسط جوانان  معتقد و خلاق در حوزه هنر مبتنی بر باور عاشورایی خلق شود و بعد آن را در فضای عمومی کشور و در اماکنی که با مردم در تماس هستند به نمایش درآوریم. در واقع یک نگاه کاربردی  بر این سوگواره حاکم بود که هر آثار هنری با موضوع  عاشورا در خیابان ها، تکایا و حسینیه ها که بناست مردم در آنجا جمع می شوند قرار بگیرد.

 

گودرزی دیباج ابرز امیدواری کرد: بخشی از آثار سوگواره هنرهای عاشورایی مشاهده شده که در تکیه ها، حسینه ها و و خیابان  به صورت بنر و تابلو توسط گردانندگان هیئت استفاده شده است و این جای بسی خوشحالی است . در چند سال اخیر شاهد یک ساماندهی گرافیکی خوب در حوزه تزیینات در هیئات و اماکن مذهبی  بوده ایم، این رشد عرضه آثار به لحاظ کیفی و گرافیک در حوزه هنر عاشورایی جای تأمل دارد.

 

علی قربانی، دبیر اجرایی سوگواره هنر عاشورایی نیز در این نشست اظهار داشت:  هشتمین سوگواره هنر عاشورایی عرض ارادتی از هنرمندان این رشته به ابا عبدالله الحسین (ع)است. فراخوان هشتمین سوگواره هنر عاشورایی اردیبهشت ماه اعلام  شد، این سوگواره در سه بخش پوستر و تصویرسازی و پرچم با موضوع«حماسه عاشورا» و  «مادر شهید» برگزار می شود، آثار بعد از دریافت  در دبیرخانه توسط هیئت داوران بررسی شدند، شرکت کنندگان در تمامی بخش ها 538 نفر بودند که در پوستر 903 اثر و در بخش پرچم 141 اثر حضور داشتند و در مجموع 1404 اثر به دبیرخانه سوگواره رسید، در بخش تصویرسازی نیز 303 اثر به دبیرخانه رسید و سرانجام با نظر هیئت داوران 30 اثر در پوستر، 13 اثر پرچم و 49 اثر در بخش تصویرسازی در نمایشگاه به نمایش در می آید.

 

وی افزود:  آثار برگزیده  هشتمین سوگواره هنرهای عاشورایی 10 آذرماه در گالری ابوالفضل عالی و گالری شماره یک خانه عکاسان به نمایش در می آید. این سوگواره علاوه بر تهران  همزمان در 14 استان برپا می شود.

 

علی قربانی از برگزار شده هشتمین سوگواره هنرهای عاشورایی به صورت بین المللی از سال آینده خبرداد و گفت: سوگواره هنر عاشورای از امسال به صورت سالانه برگزار می شود چرا که پیش از آن دوسالانه بود و قرار است در دوره بعد به صورت بین المللی برگزار شود.

 

دبیر اجرایی هشتمین سوگواره هنرهای عاشورایی همچنین گفت: در این دوره از سوگواره هنر عاشورایی  54 میلیون و 400 هزار تومان به برگزیدگان اهدا می شود. 36 میلیون به برگزیدگان اول تا سوم در بخش های مختلف داده می شود و مابقی به همه راه یافتگان سوگواره اهدا خواهد شد.

 

گودرزی دیباج نیز اظهار داشت: ما باید تنور هنر مبتنی بر باورهای دینی را به طور عام و مباحث پیرامون عاشورا را به طور خاص گرم نگه داریم، واقعه کربلا صرفا یک واقعه تاریخی نیست، بنا بوده فرهنگی را برای بشر پایه گذاری کند که این فرهنگ در زندگی روزمره مردم به کار بسته شود. (امام حسین) برای پایه گذاری  این فرهنگ از مدینه به کوفه و شام  حرکت کرد، هنرمند باید این مسیر طی شده را بررسی کند و  در معاصرسازی ارزش های عاشورا از عناصر نخ نما شده  استفاده نکند بلکه خلاقیت به خرج دهد، انتظار ما از هنرمندان این است که پیرامون واقعه عاشورا مطالعه کنند و هنرمند باید وقایع عاشورا را بررسی کند،و نیاز است وقایع عاشورا را تبیین کند این کار اما ظرافت کاری و خلاقیت جوانی می خواهد  و نباید هنرمند با با نگاه  نخ نما برای مردم اثر خلق کند.

 

گودرزی دیباج درباره آمدن آثار برگزیده سوگواره هنرهای نمایشی در میان مردم اظهار داشت: بنای ما این است که آثار به میان مردم برود و تلاشمان را هم کردیم ما برای اولین بار همه فایل های آثار هنرمندان که به جشنواره می آیند را به کسانی که درخواست می دهند در ابعاد گوناگون تکثیر کنند می دهیم این کار جدیدی است، این جزو سیاست های سوگواره بوده است. حوزه هنری بضاعت های آن را ندارد که آثار را تکثیر کند بلکه آثار را با حفظ شأن آنها به درخواست کنندگان می دهد.

 

رییس مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری  درباره بین المللی شدن سوگواره هنرهای عاشورایی نیز گفت: ابتدا قرار بود جشنواره منطقه ای شود، اما  امام حسین(ع) مختص شیعیان نیست همه انسان های آزاده جهان عاشق امام حسین هستند ما نگران این نیستیم که مخاطب نداشته باشیم، مخاطب ما جوامع مسلمان در کشورهای مختلف است،فراخوان این سوگواره ابتدا برای کشورهای اسلامی فرستاده می شودامیدواریم محدودیت های مالی برطرف شود تا بتوانیم فراخوان را به کل جهان اعلام کنیم.

 

وی درباره برگزاری کارگاه آموزشی در دوران برگزاری سوگواره اظهار داشت: سعی کردیم ارتباط بین داوران جشنواره و هنرمندان را در حین خلق آثار برقرار کنیم هنرمندان می توانندآثار را  بیاورند و هنرمندان که داوری می کنند اثر را ببینند، ارتباط بین هنرمند و داوران سوگواره خودش کارگاه آموزشی است در کارگاه مرکزی حوزه هنری همه روز اساتید هستند و می توانند به هنرمندان خدمت رسانی کنند.

 

پایان پیام/

کد خبر 419514

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha