یکی ازاهداف قیام امام حسین(ع)اصلاح نظام اقتصادی،اجتماعی وسیاسی درجایگاه قدرت بود

خبرگزاری شبستان: حجت‌الاسلام محمد ساجدی با بیان این که حاکمیت در تمام شئون جامعه از جمله فرهنگ و اخلاق می‌تواند تأثیرگذار باشد گفت: امام حسین (علیه السلام) دو بحث مهم امر به معروف و نهی از منکر را مطرح کردند و مصداق مهمی که در آن راه قدم برداشتند اصلاح نظام اقتصادی، اجتماعی و سیاسی در جایگاه قدرت بود.

حجت‌الاسلام و المسلمین محمد ساجدی مشاور معاون پژوهشی حوزه‌های علمیه سراسرکشور در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در قم عنوان کرد: یکی از مهم ترین اهداف نهضت عاشورا که حضرت سیدالشهداء (علیه السلام) در وصیت‌نامه خویش عنوان کردند و با نیازهای امروز جامعه نیز مطابقت دارد امر به معروف و نهی از منکر است.

 

امر به معروف و نهی از منکر را به بعضی مسائل جزئی محدود نکنیم

مشاور معاون پژوهشی حوزه‌های علمیه اظهار داشت: همه ما به عنوان شیعه باید توجه کنیم که بر اساس سیره پیشوایان معصوم (علیهم السلام) از جمله امام حسین (علیه السلام) به درک و فهم درستی از امر به معروف و نهی از منکر و ابعاد مختلف این دو واجب الهی برسیم.

 

وی با اشاره به این که بعضی از افراد، خواسته و ناخواسته امر به معروف و نهی از منکر را به بعضی مسائل جزئی محدود می‌کنند گفت: افراد جامعه اقداماتی در این زمینه انجام می‌دهند که نشان می‌دهد که درک درستی از امر به معروف و نهی از منکر ندارند.

 

حجت الاسلام و المسلمین ساجدی تصریح کرد: امام حسین (علیه السلام) آن همه سختی را تحمل کردند و ایثار عظیم را انجام دادند به طوری که حتی جان عزیزان خویش را در راه امر به معروف و نهی از منکر به خطر انداختند.

 

وی با بیان این که در انجام امر به معروف و نهی از منکر باید به مسائل اولویت‌دار بپردازیم خاطرنشان ساخت: امام حسین (علیه السلام) به زیرساخت‌های سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی جامعه اعتراض داشتند و حاضر نشدند نظام سیاسی حاکمیتی یزید را بپذیرند.

 

مسائل اقتصادی در حکومت یزید منجر به حرام‌خواری در جامعه شده بود

 حجت الاسلام و المسلمین ساجدی عنوان کرد: در دوران امامت حضرت سید الشهداء (علیه السلام) حاکمان و کارگزاران حکومت یزید صالح نبودند و امام حسین (علیه السلام) حکومت یزید را نظام سیاسی سالم نمی‌دانستند.

 

مشاور معاون پژوهشی حوزه‌های علمیه ادامه داد: امام حسین (علیه السلام) قیام کردند تا با انجام امر به معروف و نهی از منکر، مانع منکر بزرگ شوند و افراد ناصالح در صدر امور مملکت قرار نگیرند و اوضاع اجتماعی و فرهنگی ناسالم به تبعیت از حاکمان ناصالح ایجاد نشود.

 

وی با بیان این که حرام‌خواری، آثار سوئی بر رفتار مردم دارد عنوان کرد: زمانی که سپاهیان یزید به توصیه‌های ایشان توجه نکردند، سخنان حضرت سیدالشهداء (علیه السلام) در خطاب به دشمن، اشاره به این دارد که مسائل اقتصادی در حکومت یزید منجر به حرام‌خواری شده است و روزی حرام از راه حلال و صحیح به دست نیامده است به همین دلیل سخنان امام (علیه السلام) بر آنان تأثیری نداشت.

 

از اهداف امام حسین (ع)، اصلاح نظام اقتصادی، اجتماعی و سیاسی در جایگاه قدرت بود

حجت الاسلام و المسلمین ساجدی اظهار داشت: امام حسین (علیه السلام) دو بحث مهم امر به معروف و نهی از منکر را مطرح کردند و مصداق مهمی که در آن راه قدم برداشتند اصلاح نظام اقتصادی، اجتماعی و سیاسی در جایگاه قدرت بود.

 

وی با بیان این که مردم جامعه، دین خود را به واسطه تبعیت از حاکمان دریافت می‌کنند گفت: حاکمیت در تمام شئون جامعه از جمله فرهنگ و اخلاق می‌تواند تأثیرگذار باشد و نقطه مکمل آن نیز در امر به معروف و نهی از منکر قابل تفسیر است.

 

مشاور معاون پژوهشی حوزه‌های علمیه بیان داشت: امام حسین (علیه السلام) فرمودند: "من برای اصلاح امت جدم قیام کرده‌ام و می‌خواهم بر سیره جدّم رسول خدا(ص) و پدرم علی بن ابیطالب(ع) رفتار کنم".

 

حجت الاسلام و المسلمین ساجدی افزود: این سخنان حضرت سیدالشهداء (علیه السلام) نشان می‌دهد که یکی از اهداف قیام عاشورا این است که امام حسین (علیه السلام) می‌خواستند به جای نظام فاسد یزید، ارزش‌های اصیلی که در دین پیامبر اسلام (صلی الله علیه و آله و سلم) و سنت تشیع وجود داشت را پیاده کنند و زنده نگه دارند.

 

وی با اشاره به این که با برگزاری مراسم و یادآوری قیام امام حسین (علیه السلام) می توانیم مرام و منطق ایشان را زنده نگه داریم خاطرنشان ساخت: امید است با تأمل در قیام تاریخی امام حسین (علیه السلام) به شعور و درک درستی از سیره و روش زندگانی آن حضرت  برسیم تا در این دوران بتوانیم اهداف و مرام حضرت سیدالشهداء و یارانش را فراروی زندگی خود قرار دهیم.

 

مشاور معاون پژوهشی حوزه‌های علمیه در پایان عنوان کرد: امید است در برگزاری مراسم عزاداری هزینه های مالی و هزینه های فرصتی به درستی صرف شود تا در مسیری حرکت کنیم که جامعه را بسازیم.

 

پایان پیام/

کد خبر 419107

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha