به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، در پی خشکسالی های پی در پی در استان و وضعیت بحرانی آب، مردم مؤمن و خداجوی استان، فردا(3آذر)در جای جای استان نمازباران اقامه می کنند.
بر اساس این گزارش به جزء در مرکز استان، نماز باران در 51 شهر دارای نمازجمعه با حضور ائمه جمعه استان برگزار می شود و مردم برای طلب باران، دست دعا و نیاز به درگاه الهی بالا برده و پیشانی ها را به نشانه ضعف و نیاز به غنی بالذات بر خاک می سایند.
ائمه جمعه سراسر استان، پیش از این برای برگزاری این نماز از طریق تریبون های نمازجمعه و نیز تبلیغات سطح شهر، اطلاع رسانی کردند؛ نماز باران در مرکز استان و در شهر کرمان نیز متعاقباً از سوی شورای سیاستگذاری ائمه جمعه استان اعلام می شود.
گفتنی است، وقتی رحمت الهی(باران) قطع شود و چشمهها و قناتها بخشکد و کمبود آب پدید آید، برای نزول رحمت الهی و آمدن باران، نماز می خوانند که به آن نماز استسقاء، یا نماز باران گفته می شود.
نماز باران مانند نماز عید، دو رکعت است و رکعت اول، پنج قنوت و رکعت دوم چهار قنوت دارد و بهتر است که با جماعت خوانده شود؛ در قنوت ها، هر دعایی می توان خواند، ولی بهتر است دعایی خوانده شود که در آن، از خداوند، طلب باران شده باشد و قبل از هر دعا، صلوات بر پیامبر و آلش فرستاده شود.
از آنجا که این نماز، برای جلب رحمت پروردگار است، در مستحبات آن اموری ذکر شده که همه، حالت رقت و زاری و نیاز بندگان را می رساند و جلب رحمت می کند، از جمله: مردم سه روز، روزه بگیرند و روز سوم به صحرا روند و نماز بخوانند.
زیر آسمان جمع شوند؛ پا برهنه باشند، مردم، منبر را با خود به صحرا ببرند، مؤذنها هم همراه باشند؛ پیران و کودکان و چهارپایان را هم با خود ببرند، بچهها را از مادران جدا کنند تا صدای گریه و ضجه زیاد شود.
مانع بیرون رفتن کفار همراه خود شوند، امام جماعت و مردم، در کمال خشوع و وقار و درخواست، به بیابان بیرون روند، جای پاکی را برای نماز، انتخاب کنند.
مستحباتی هم برای بعد از نماز باران گفته شده است که عبارت است از: وقتی نماز به پایان رسید، پیشنماز به منبر رود، و عبای خود را واژگونه یا پشت و رو بر دوش افکند، با صدای بلند، صد بار تکبیر بگوید، رو به مردم سمت راست کرده، صد بار بلند، سبحان الله بگوید، سپس به مردم طرف چپ روی کرده و صد بار با صدای بلند، لا اله الا الله بگوید، مانعی ندارد که مردم هم با صدای بلند، این شعارها را بدنبال پیش نماز، تکرار کنند، چرا که رحمت و مغفرت را بهتر جلب می کند.
آنگاه، امام جماعت و مردم، دست به دعا بردارند، و بسیار التماس و دعا کنند و بنالند و بخواهند، و امام جماعت، خطبه بخواند و از خداوند، طلب باران کند و بهتر است از خطبه هایی که از معصومین -علیهالسلام- نقل شده استفاده شود.
در «من لایحضره الفقیه» که از کتب اصلی روایی شیعه است؛ آمده: حضرت سلیمان با اصحاب خود برای نماز باران بیرون می رفت؛ در راه، به مورچهای برخورد که یکی از پاهایش را به آسمان بلند کرده و می گوید: خدایا! ما مخلوقات ضعیف تو هستیم و آزروزی تو بینیاز نیستیم، پس به سبب گناهان بنی آدم، ما را به هلاکت مرسان.
حضرت سلیمان -علیهالسلام- به اصحاب خود فرمود: برگردید! همانا بخاطر دعای غیر خودتان سیراب شدید؛ پس خیلی هم نباید مغرور بود، خداوند گاهی به خواسته مورچهای، رحمت خود را بر بندگان نازل می کند.
پایان پیام/
نظر شما