غلامرضا خواجهسروی، معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به برنامههای این وزارتخانه در راستای تکمیل مساجد نیمه تکمیل دانشگاه های دولتی کشور اشاره کرد و به خبرنگار شبستان گفت: در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به ریاست معاون مالی و اداری این وزارتخانه کمیتهای تشکیل شده است که در این کمیته کمبودهای اماکن دانشگاه ها با اولویت مساجد بررسی میشود و بر این اساس تکمیل مساجد نیمه تکمیل دانشگاهها در اولویت کار این کمیته قرار گرفت و در این راستا تمام مساجد نیمه تمام دانشگاهها از اعتبارات لازم برای تکمیل از سوی این کمیته بهرهمند میشوند.
وی به آمایش و پردازش اطلاعات مؤسسات غیرانتفاعی دانشگاههای تازه تأسیس تحت پوشش این وزارتخانه اشاره کرد و ادامه داد: در این راستا 390 مؤسسه غیر انتفاعی تحت پوشش این وزراتخانه، مکلف شدهاند تا مکانی مناسبی برای نمازخانه اختصاص دهند و مؤسساتی که به دانشگاه تبدیل شدهاند نیز باید حتما باید دارای مسجد شوند. بنابراین سیاست وزارت علوم این است که مؤسسات تحت پوشش وزارت علوم بدون مسجد نباشند ولی این زمان زیادی به طول میانجامد، ضمن اینکه در خوابگاههای دانشجویی سالنهای نمازخانهها نیز ایجاد شده است. در نقشههای دانشگاههای دولتی و تحت پوشش این وزارتخانه محل مسجد دیده شده است و در ردیف و بودجه وزارت علوم نیز برای ساخت مسجد بودجهای در نظر گرفته شده است، تا هیچ دانشگاه دولتی فاقد مسجد نشود.
ایجاد فضاهای فرهنگی و دینی در اطراف مساجد
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از حمایت این معاونت برای ایجاد فضاهای فرهنگی و دینی در اطراف مساجد دانشگاهها خبر داد.
امروز در دانشگاههای اصلی کشور مسجد نیمهتمام وجود ندارد
خواجهسروی به مصوبه وزارت علوم مبنی بر مسجدسازی در دانشگاهها در سال 87 اشاره کرد و گفت: بر اساس این مصوبه تکمیل مساجد نیمهتمام دانشگاهها در اولویت قرار گرفت و با اختصاص بودجهای با حمایت ستاد اقامه نماز کشور در دانشگاهها مساجد نیمهتمام به اتمام رسید و امروز در دانشگاههای اصلی کشور مسجد نیمهتمام وجود ندارد.
برخورداری از مسجد؛ شاخص ضریب دار در رتبهبندی دانشگاههای کشور
وی برخورداری از مسجد را در رتبهبندی و ارزیابی فرهنگی و اجتماعی دانشگاههای کشور به عنوان یک شاخص ضریبدار دانست که این مسئله در تشخیص کل رتبههای دانشگاه های کشور دخیل است.
خواجهسروی توجه دولت نهم و دهم به مسجدسازی در دانشگاههای کشور را قابل توجه دانست و تصریح کرد: در دورههای قبل متأسفانه به این مسئله بیتوجهی میشد، به عنوان نمونه در یکی از دانشگاههای کشور مسجدی بود که 20 سال نیمه کاره رها شده بود و در بقیه دانشگاهها نیز سیاست مشخصی برای ساخت مسجد و اختصاص بودجه وجود نداشت.
وی ادامه داد: دولت نهم و دهم تلاش بسیاری برای مسجدسازی کرد تا رویه قبل تغییر کند و وزارت علوم خود را مکلف به تأسیس، تجهیز و تکمیل مسجد دانشگاهها کرد.
معاون فرهنگی اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری پیرامون سیاست این وزارتخانه در تجهیز خوابگاههای دانشجویی به نمازخانه و مسجد گفت: در خوابگاههای دانشجویی نمازخانه و سالنهای چندمنظوره ای برای اقامه نماز ایجاد شده است.
غباروبی مساجد دانشگاه ها همزمان با ماه مهر
خواجه سروی به اردوی دانشجویی برای دانشجویان جدیدالورود دانشگاهها از سوی وزارت علوم و غباروبی مساجد دانشگاه ها در مهر ماه 90 اشاره کرد و یادآور شد: مساجد دانشگاه ها از مهر ماه سال 90 مکلف شده اند، برنامههای مسجد و نماز دانشگاهها را به اطلاع دانشجویان برسانند و رفتن به مسجد و اقامه نماز جماعت از اول مهر سال 90 حداقل در وقت ظهر و مغرب و عشا، در نمازخانهها و مساجد دانشگاهها با جدیت پیگیری شود. در حال حاضر بسیاری از دانشگاههای کشور سر وقت نماز جماعت را اقامه می کنند و امسال با حمایت و همکاری دانشگاهها فرهنگ نماز تقویت می شود.
پایان پیام/
نظر شما