مساجد انسجام دهنده فعالیت های فرهنگی/رونق مساجد کار تشکیلاتی و دانش بنیان می طلبد

خبرگزاری شبستان: مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی با اشاره به اهمیت نقش مسجد در انسجام بخشی به فعالیت های فرهنگی، رونق مساجد را نیازمند کار تشکیلاتی و دانش بنیان  دانست.

به گزارش خبرگزاری شبستان از بجنورد؛ حسین ثابت قدم وحید، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی امروز پنج شنبه 29 آبان، در مراسم افتتاح  و نشست آغازین دوره آموزشی «مدیریت جهادی و کارکرد مسجد» و در جمع فعالان کانون های مساجد خراسان شمالی  در مشهد مقدس به  اهمیت کار فرهنگی  در مساجد اشاره کرد و ارتقاء این فعالیت را مورد توجه قرار داد.

 

 

وی به تأکیدات مقام معظم رهبری بر اهمیت فرهنگ  و سرلوحه قرار دادن این موضوع  بر دیگر ابعاد اقتصادی، سیاسی و اجتماعی در جمع اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی و نیز مطرح ساختن مباحث عمیق و مهمی در این باره اشاره کرد و گفت: دشمن برای مقابله با جامعه اسلامی و باورها و اعتقادات مسلمانان از عناصر فرهنگی  بهره می برد و قصدش این است که انسجام فرهنگی را از ایران اسلامی بگیرد.

 

ثابت قدم وحید اضافه کرد: مهمترین ساختاری که می تواند ما را به اهداف بزرگ فرهنگی و حفظ انسجام آن برساند، مسجد است.

 

وی با عنوان اینکه ناهماهنگی هایی که دراجرای فعالیت ها و برنامه ها در مساجد از معضلات این عرصه است و بعضا نیز از گلایه  فعالان این عرضه نیز هست  و مانع از بهره مندی درست از این ظرفیت عظیم می شود، توصیه کرد: فعالیت نتیجه بخش و سازنده  در مساجد نیاز به کار تشکیلاتی  و دانش بنیان دارد.

 

دبیرهیئت نظارت بر کانون های فرهنگی هنری مساجد خراسان شمالی  اضافه کرد: باید کار فرهنگی که در مساجد انجام می گیرد با تکنولوژی و شیوه های جدید همراه باشد، تا جذاب و اثر بخش باشد چرا که چشم انداز نظام اسلامی ایران تحقق و ایجاد تمدن نوین اسلامی است.

 

ثابت قدم وحید تلاش برای تقویت بعد نرم افزاری به ویژه در مساجد و فعالیت های فرهنگی را متن اصلی زندگی معرفی کرد وگفت: این همان دغدغه مهم مقام معظم رهبری در راستای  تلاش برای ارائه الگویی مدون از سبک زندگی اسلامی است که معظم له در استان خراسان شمالی  مطرح ساختند و پیش از آن نیز بر جنبش نرافزاری تأکید داشته اند که بی شک این مهم  رسالت مسجدیان را سنگین تر و خطیر می کند.

 

وی در تکمیل مطالب فوق تلاش جهادی را نیز مورد توجه قرار داد و بار دیگر با برشمردن سرمایه گذاری دشمنان اسلام در زودون شعائر و باورهای دینی و انسجام فرهنگی مسلمانان تأکید کرد: باید مسجد مظهر و تجلی گاه  مدیریت  جهادی  باشد و فعالان در جهت اعتلای نظام و تقویت ارزش ها بر مبنای مساجد برنامه ریزی و فعالیت کنند.

 

حجت الاسلام کمالی، از اساتید حوزه و  کارشناسان فرهنگی استان نیز در افتتاح این دوره آموزشی که با برگزاری کارگاه"مناسبت ها و مهندسی فرهنگی"  همراه بود، گفت: همانطور که سرمایه مادی نیاز به حفاظت دارد، سرمایه های معنوی نیز محافظت می خواهد.

 

وی  تصریح کرد: عدم مقایسه سرمایه های معنوی با مادی، تداوم و نیاز سنجی و برنامه ریزی بموقع از عوامل حفاظت از سرمایه های معنوی است که بیش از هر زمانی می بایست مورد توجه قرار گیرد.

 

وی از تعبیر یتیم فرهنگی نیز نام برد و در توضیح آن گفت: در خیلی از مناطق، یا برنامه  فرهنگی ندارند و یا  برنامه ها براساس نیاز نیست که تدبیر و مدیریت و در واقع مهندسی فرهنگی برای حمایت از ایتام فرهنگی لازم است و  باید کاربردی شود.

 

گفتنی است؛ دوره آموزشی "مدیریت جهادی و کارکرد مسجد" تا فردا جمعه 30 آبان ماه جاری ادامه دارد.

 

پایان پیام /

 

کد خبر 418493

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha