به گزارش خبرگزاری شبستان از اردبیل و به نقل از روابط عمومی جهاد کشاورزی استان اردبیل دکتر قباد افشار، رییس سازمان امور اراضی کشور در بازدید از زمین های کشاورزی روستای بنفشه دری اردبیل که با حضور برخی از مسولان استانی انجام شد اظهار داشت: ما یگان های حفاظت از اراضی کشاورزی را راه اندازی کرده ایم و به دنبال این هستیم در سال 94 این رقم را به200شهر برسانیم.
وی، افزود: با راه اندازی یگان های حفاظت از اراضی کشاورزی در 200شهر کشور تقریبا همه شهرهای در مرز خطر و بحرانی که در آن ها راضی کشاورزی در معرض تهدید هستند را می توانیم پوشش حفاظتی بدهیم که در استان اردبیل هم شهرهایی همچون اردبیل، مشگین شهر و سرعین که امکان تغییر کاربری در آن ها وجود دارد نیز جزو این شهرها هستند.
وی تصریح کرد: خوشبختانه با اقداماتی که در زمینه حفاظت از اراضی کشاورزی انجام شده ما شاهد این بودیم که حتی در برخی از مناطق کشور حتی تا 50درصد کاهش تغییر کاربری داشته ایم ، ما با ارتقای این کار به دنبال این هستیم که این رقم را به صفر برسانیم.
معاون وزیر جهادکشاورزی استفاده از کنترل های ماهواره ای و پایش اراضی به صورت فناوری نوین را از دیگر برنامه ها ی وزارت جهاد کشاورزی در راستای صیانت از زمین های زراعی کشور دانست و افزود: در این راستا هماهنگی هایی با دستگاه های قضایی کشور نیز انجام داده ایم که آن ها هم شعبه ویِژه ای را برای رسیدگی به تخلفات این حوزه اختصاص داده اند.
وی در ادامه سخنان خود با بیان اینکه ما در کشور حدود 18و هفت دهم میلیون هکتار زمین کشاورزی داریم که از این مقدار 9میلیون هکتار باغ و زمین های زراعی و 9میلیون هکتار دیگر اراضی دیم هستند افزود: سالانه بخش از این اراضی آیش و یا راها شده اند به همین دلیل تنها حدود 15میلیون هکتار سالانه زیر کشت می رود.
رییس سازمان امور اراضی کشور خاطر نشان کرد: اعتقاد ما این است ما باید برای محقق شدن بحث خود اتکایی و اقتصاد مقاومتی که اکیدا مورد تاکید مقام معظم رهبری است باید همه این 15میلیون هکتار را حفظ کنیم و در کنار آن 4میلیون هکتاری هم که سالانه پایش و یا رها می شود را نیز به نوعی زیر کشت ببریم.
وی در ادامه سخنان خود نسبت به افرادی که زمین های زراعی نزدیک شهرها را با هدف تغییر کاربری خرید و فروش می کنند نیز هشدار داد و گفت: افراد نباید زمین های زراعی اطراف را با هدف تغییر کاربری بخرند و بعد گرفتار مسائل قضایی بشوند ابتدا با مسولان جهاد کشاورزی و واحد های امور اراضی مشورت و اجازه های لازم را بگیرند.
پایان پیام/
نظر شما