ایران استفاده ابزاری و سیاسی از حقوق بشر علیه کشورهای مستقل را محکوم کرد

خبرگزاری شبستان: سخنگوی وزارت امور خارجه هرگونه استفاده ابزاری و سیاسی از حقوق بشر علیه کشورهای مستقل را محکوم کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از اداره کل دیپلماسی رسانه ای وزارت خارجه، مرضیه افخم در واکنش به تصویب قطعنامه حقوق بشر ایران در کمیته سوم نشست ۶۹ مجمع عمومی تاکیدکرد: متاسفانه طرح قطعنامه وضعیت حقوق بشر در ایران در شصت و نهمین اجلاس مجمع عمومی به پیشگامی کانادا بر اساس روال چند سال گذشته و بدون در نظر گرفتن واقعیات موجود و با اغراض سیاسی تهیه و تصویب شده است. وی با اشاره به آراء قطعنامه اخیر در مقایسه با سال قبل گفت: در این دوره تعداد بیشتری از کشور‌ها باقطعنامه سیاسی و گزینشی کشورکانادا مخالفت کرده‌اند و نشان از این دارد که دیدگاههاو شرایط واقعی پیشرفت‌های حقوق بشری جمهوری اسلامی ایران طی یکسال گذشته را مد نظر قرار داده‌اند.
افخم با انتقاد از استفاده ابزاری و سیاسی از حقوق بشر علیه کشورهای مستقل از سوی شماری از کشورهای غربی گفت: مایه تاسف است که سازوکار‌ها و ابزارهای حقوق بشری سازمان ملل متحد مورد سوء استفاده کشورهای غربی قرار گرفته و تداوم دارد و به همین جهت جمهوری اسلامی ایران شکل گیری، تصویب و محتوای چنین قطعنامه‌هایی را از اساس مردود می‌داند.
سخنگوی وزارت امور خارجه خاطر نشان کرد: قطعنامه با استفاده از منابع غیر موثق و برپایه پایگاه‌های اطلاع رسانی مرتبط با گروه‌های تروریستی بدنام و به طور جانبدارانه و مغرضانه تهیه شده و مملو از ادعاهای بی‌اساس، ساختگی و غیر مستند می‌باشد که این قطعنامه را فاقد وجاهت، بی‌اعتبار و غیرقابل اعتنا ساخته است.
افخم همچنین با اشاره به ارائه پاسخ‌های مستند و مستدل دولت ایران به ادعاهای مندرج در قطعنامه از طریق سازوکارهای ملل متحد تاکید کرد: اگر بیطرفی و کار صرفا حرفه‌ای ملاک اصلی قرار می‌گرفت عدم ضرورت صدور چنین قطعنامه‌ای نتیجة طبیعی ان می‌شد.
سخنگوی وزارت امور خارجه اظهار داشت: از نظر ما تلاش‌های برخی دولت‌های غربی برای تصویب چنین قطعنامه بی‌اصالتی در شرایط حاضرمنطقه که بحران اصلی آن جنایات رژیم صهیونیستی و تروریسم و افراط گرایی سازمان یافته است، بیشتر اصرار بر یک سیاست نادرست و از کار افتاده و در جهت اعمال فشار بر کشورهای مستقل است.
وی در خصوص تمر کز غیرواقعی قطعنامه بر موضوع مجازات‌ها در ایران آنرا پروژه سیاسی تخریب وجهه ایران توصیف نمود و ضمن ابراز تاسف از عدم توجه بانیان قطعنامه به پیشرفت‌های ایران در حوزه‌های متعدد حقوقی، اجتماعی، بهداشت، آمورش، زنان، کودکان که در دوره اعمال تحریم‌های غیرقانونی علیه ایران بدست آمده‌اند، گفت: از نظر ما محل مناسب و جهانشمول ارزیابی حقوق بشر در کشور‌ها سازوکار یو پی آر است که بدون تبعیض همه کشور‌ها را مورد بررسی قرار می‌دهد و خوشبختانه جمهوری اسلامی ایران با مشارکت سازنده و فعال خود در نشست اخیر یو پی آر شورای حقوق بشر سازمان ملل دومین گزارش ملی خود را ارایه کرد که طی آن طیف وسیعی از کشور‌ها با شرکت در گفتگوی فعال با کشورمان توصیه‌های جدید خود را مطرح کردند.
وی مشارکت جمهوری اسلامی ایران در یوپی آر را نشانگر جدیت تهران در ارتقای حقوق بشر و عمل به تعهدات بین المللی خود از طریق همکاری با سازو کار‌های مبتنی بر گفتگو، همکاری سازنده و برابری جهانی همه کشور‌ها و رد سازو کارهای گزینشی، غرض آلود، سیاسی و تقابل آمیز دانست.
افخم همچنین تاکید کرد جمهوری اسلامی ایران یک نظام مردم سالار دینی است که در کنار تعهدات مذهبی و پای بندی به قانون اساسی و قوانین عادی خود و معاهدات بین المللی در راستای توسعه و ارتقای حقوق بشر در سطح ملی، منطقه‌ای و بین المللی گام برداشته است و در عمل نیز خود را متعهد به رعایت آن می‌داند و در سطوح مختلف بین المللی، منطقه‌ای و دوجانبه برای توسعه همکاری‌های حقوق بشری اهتمام ورزیده است. وی همکاری جمهوری اسلامی ایران با سیستم حقوق بشر ملل متحد، فعالیت‌های حقوق بشری در جنبش عدم تعهد و سازمان همکاری‌های اسلامی و گفتگو‌ها و همکاری‌های فنی دوجانبه با کشور‌ها را از جمله فعالیت‌های مهم در این زمینه برشمرد و استمرار این همکاری‌ها را مورد تاکید قرار داد.

پایان پیام/

کد خبر 418287

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha