میزان توسعه فرهنگی به کتابخوانی وابسته است

خبرگزاری شبستان: سرپرست اداره کل کتابخانه های عمومی خوزستان، رشد کتابخوانی را شرط نخست توسعه فرهنگی و اقتصادی دانست و اظهار داشت: میزان توسعه فرهنگی به کتابخوانی وابسته است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، دکتر منصور کوهی رستمی، سرپرست اداره کل کتابخانه های عمومی خوزستان، امروز(28 آبان) در مراسم بزرگداشت بیست و دومین هفته کتاب جهوری اسلامی ایران در استان خوزستان که در تالار مهتاب اهواز برگزار شد، گفت: هفته کتاب و کتابخوانی مصادف است با 24 آبان روز بزرگداشت علامه طباطبایی است که عشق و علاقه ایشان به کتاب زبانزد بود.

 

وی به بیان بخشی از زندگی علامه طباطبایی پرداخت و افزود: فرهنگ محوری ترین برگ هویتی یک ملت است و یکی از راه های توسعه فرهنگی اهمیت دادن به بخش کتاب و کتابخوانی و مطالعه می باشد که دولت ها سیاست گذاری و برنامه ریزی هایی را در این رابطه انجام می دهند.

 

وی رشد کتابخوانی را شرط نخست توسعه فرهنگی و اقتصادی دانست و تصریح کرد: هیچ ملتی بدون توجه به امر کتاب و کتابخوانی نمی تواند به شاخص های توسعه دست یابد و این امر اهمیت و نقش کتاب در توسعه فرهنگی را نشان می دهد.

 

سرپرست اداره کل کتابخانه های عمومی خوزستان، با اشاره به اینکه امروز میزان و سرانه مطالعه هر جامعه با میزان توسعه آن سنجیده می شود، اذعان داشت: میزان توسعه فرهنگی به کتابخوانی وابسته است.

 

وی به وضعیت کتابخانه های استان خوزستان با توجه به چهار شاخص اصلی کتابخانه های عمومی طی یکسال اخیر اشاره کرد و ادامه داد: در تعداد کتابخانه های عمومی استان از 195 باب کتابخانه در سال گذشته به 221 باب در سال جاری افزایش داشتیم.

 

وی از نکات مهم در این زمینه را توجه به مناطق محروم و روستایی دانست و با اشاره به اینکه در این راستا 40 کتابخانه روستایی در استان راه اندازی شد، اضافه کرد: در شاخص زیربنا نیز از 92 هزار و 660 متر مربع به 96 هزار و 100 متر مربع افزایش داشتیم.

 

کوهی رستمی، با بیان اینکه در شاخص تعداد کتاب از 2 میلیون و 9 هزار و 691 کتاب به 2 میلیون و 400 هزار جلد کتاب ارتقا داشتیم، عنوان کرد: در شاخص عضو نیز 186 هزار و 880 هزار عضو در سال گذشته به 193 هزار و 125 نفر ارتقای عضو در سال جاری داشتیم.

 

وی با اشاره به اینکه در شاخص عضو در بین استان های گروه «ب» در رتبه نخست قرار داریم، ابراز امیدواری کرد شاهد گسترش و ترویج کتاب و کتابخوانی در استان باشیم و تاکید کرد: کتابداران ما هیچ گاه در انجام وظایف خود کم نگذاشتند و تمام توان خود را در جهت ارتقای کتابخوانی به کار گرفتند.

 

وی از جمله اولویت های کتابخانه های عمومی را توجه جدی به منظور کیفی سازی کتابخانه ها، توجه جدی در جهت ارتقای عضویت، تحریک و توجه خانواده محور کردن کتاب ها، پژوهش محور کردن کتاب ها و توانمندسازی منزلت اجتماعی و ارتباط با کتابداران عنوان کرد.

 

پایان پیام/

کد خبر 418278

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha