کتابداران باید به مشاورانی امین تبدیل شوند

خبرگزاری شبستان: مدیرکل امور فرهنگی نهاد کتابخانه های عمومی کشور، اظهار داشت: در بحث توانمند شدن کتابداران لازم است که کتابداران تبدیل به مشاوران امین شوند و این تنها با یک ابزار اتفاق می افتد و آن مطالعه کتاب های مختلف است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، ابوالقاسم مقیمی، مدیرکل امور فرهنگی نهاد کتابخانه های عمومی کشور، امروز(28 آبان) در مراسم بزرگداشت بیست و دومین هفته کتاب جهوری اسلامی ایران در استان خوزستان که در تالار مهتاب اهواز برگزار شد، خوزستان را استانی سراسر تلاشف حرکت و تکاپو دانست و گفت: این استان بر اساس آمار و قرائن در سومین رتبه کشور به لحاظ تعداد کتابخانه های عمومی بعد از تهران و اصفهان است.

 

وی با بیان اینکه با توجه به تعداد کتابخانه های عمومی استان، با کمبود نیروی کتابدار مواجه هستیم و بر این اساس باید فکری برای این مجموعه بکنیم، ادامه داد: همین طور منابع کتابخانه های استان که 2 میلیون و 400 هزار جلد کتاب است علی رغم اینکه در سومین رتبه کشور قرار دارد مطلوب نیست.

 

مقیمی، با اشاره به اینکه می طلبد برای خرید کتاب و توسعه کتابخانه های عمومی نهایت تلاش را به کار گیرید، تصریح کرد: خیرین بهترین ظرفیت در این راستا هستند و نهاد کتابخانه های عمومی استان می تواند با کمک خیرین در این راستا کمبودها را جبران کند.

 

وی از جمله برنامه های اصلی نهاد کتابخانه های عمومی را ترویج فرهنگ کتابخوانی دانست و اضافه کرد: اولویت با فرهنگ سازی است و فرهنگ کتابخوانی از رئوس مدیریت فرهنگی محسوب می  و کتابخانه ها هم ترویج فرهنگ کتابخوانی را حول وظایف خود قرار داده اند.

 

وی بر آشتی کردن خانواده ها با کتاب تاکید کرد و با بیان اینکه این امر نیاز به طرح های کتابخوانی دارد و تلاش مسئولان و کتابداران را می طلبد، افزود: در بحث توانمند شدن کتابداران لازم است که کتابداران تبدیل به مشاوران امین شوند و این تنها با یک ابزار اتفاق می افتد و آن مطالعه کتاب های مختلف است.

 

مدیرکل امور فرهنگی نهاد کتابخانه های عمومی کشور، با اشاره به اینکه استفاده از ظرفیت کتابداران برای مشاوره کتاب، در توانمند شدن و ارتقای شغلی آنها تاثیرگذار خواهد بود، عنوان کرد: کتابخانه های عمومی به 11 قشر جامعه اعم از زنان خانه دار، طلاب، جوانان، دانشجویان، نوجوانان، زندانیان و... خدمات رسانی می کنند.

 

وی با بیان اینکه در این راستا دو قشر مادران و کودکان مهمترین خط فکری کتاب دوستی هستند، خاطر نشان کرد: مادران به عنوان تاثیرگذارترین قشر کتابخوانی و کودکان به عنوان تاثیرپذیرترین قشر کتابخوانی محسوب می شوند.

 

وی با اشاره به اینکه بنا داریم در چند ماه آینده طرح قصه گویی مادران را کلید بزنیم و طرح هایی دیگری نیز در دست اجراست، یاد آور شد: در ترویج کتابخوانی و بحث کتاب و کتابخوانی لازم است از علامه طباطبایی خالق کتاب المیزان نیز سخن گفت که هفته کتاب به نام ایشان مزین شده است.

 

پایان پیام/

کد خبر 418251

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha