به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گیلان، کتاب و کتابخوانی از تاکیدات دین مبین اسلام، پیامبر اکرم (صل الله علیه و آله) واهل بیت عصمت و طهارت(علیهم السلام) است و وجود آیات و روایات متعدد در زمینه کتاب و مطالعه بیانگیر اهمیت این مقوله است. مساجد به عنوان مرکز برنامههای فرهنگی ظرفیتی بزرگ در حوزه کتاب و کتابخوانی دارند و ستاد عالی کانونهای فرهنگی و هنری مساجد با تاسیس کتابخانههای مساجد توانسته از این ظرفیت برای گسترش فرهنگ مطالعه استفاده کرده و موجب جذب بیشتر جوانان و نوجوانان به مساجد شود.
استان گیلان دارای 582 کانون فرهنگی هنری مساجد است که از این تعداد 242 باب دارای کتابخانه باز(در شبستان مساجد) و بسته(مخزن دار) هستند که 224 کتابدار در این کتابخانهها فعالیت میکنند آنچه در زیر میخوانید گفتگو با مسئول کتابخانه نور المبین خشت مسجد رشت از کتابخانههای روستایی و موفق استان است که آموزش کتابداران مساجد استان را نیز بر عهده دارد.
کلثوم اکبری، مسئول کتابخانه نور المبین خشت مسجد رشت در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان با بیان اینکه تقویت کتابخانههای مساجد در تقویت برنامه کتاب و کتابخوانی موثر است، اذعان کرد: ظرفیتهای بسیاری خوبی در مساجد وجود دارد که باید از این ظرفیتها برای جذب جوانان و نوجوانان استفاده شود .
وی تاسیس کتابخانههای مساجد را اقدامی مطلوب در گسترش فرهنگ مطالعه دانست و افزود: کتابخانههای مساجد و کانونهای فرهنگی هنری میتوانند نقش مهمی در جهت تحقق فرمایشات رهبری در راستای گسترش فرهنگ مطالعه ایفا کنند.
اکبری با اشاره به فقر فرهنگی موجود در روستاها اذعان کرد: کتابخانههای مساجد در روستاها به عنوان کتابخانههای مرجع در حال فعالیت هستند و باید از ظرفیت مساجد روستایی برای ارتقای فرهنگ کتاب و کتابخوانی استفاده شود.
وی با تاکید بر حمایت متولیان فرهنگی از کتابخانههای مساجد اذعان کرد: این کتابخانهها بهترین مکان در جهت افزایش بصیرت و ارتقای دانش و آگاهی مردم به ویژه روستائیان در مقابله با تهاجم فرهنگی دشمن هستند و باید مورد حمایت قرار گیرند.
اکبری، خواستار همکاری و مساعدت مسئولان جهت توسعه کتابخانههای روستایی در سطح مساجد روستایی شد و گفت: رایگان بودن و دسترسی آسان به کتابخانههای مساجد با توجه به دوری روستا از شهر و فضاهای فرهنگی آن موجب استقبال روستائیان از این کتابخانهها شده است.
وی اضافه کرد: اعتماد خانوادهها به مساجد و کتابخانههای مساجد از دیگر مزیتهای این کتابخانهها است.
مسئول کتابخانه نورالمبین خواستار تبلیغات بیشتر در زمینه کتابخانههای مساجد روستایی شد و افزود: باید با تبلیغات در این زمینه فرهنگ سازی شود تا بتوانیم استفاده از کتابخانههای مساجد را آنگونه که در شأن آنهاست در جامعه نهادینه کنیم.
وی با انتقاد از کمبود کتاب در کتابخانه های مساجد اضافه کرد: وجود کتابهای تکراری و عدم ارائه کتابهای جدید موجب کمرنگ شدن فعالیت های کتابخانههای مساجد میشود.
اکبری به آموزشهای ارائه شده از سوی کانونهای مساجد به کتابداران مسجد اشاره و خاطر نشان کرد: کتابداران باید این آموزشها را در کتابخانههای خود به کار گیرند تا بتوانند موفق بوده و خدمات بهتری به اصحاب مسجد ارائه دهند.
وی در ادامه به کتابخانه نورالمبین خشت مسجد اشاره کرد و گفت: این کتابخانه از سال 86 فعالیتش را در داخل مسجد آغاز کرده و هم اکنون بیش از چهار هزار جلد کتاب دارد.
اکبری ادامه داد:این کتابخانه دارای یکصد عضو ثابت است که در فضای داخلی مسجدی فضایی برای مطالعه اعضا تعبیه شده است.
وی با اشاره به کمبود فضای کتابخانه ایی در مسجد اذعان کرد: با کمک خیرین یکصد متر زمین در جنب مسجد برای تاسیس کتابخانه اهدا شده است که 2 آذر سال 92 عملیات احداث آن با حضور مشاور وزیر ارشاد و دبیر ستاد عالی کانونهای فرهنگی و هنری مساجد کشور و همچنین جمعی از اصحاب مسجد، کلنگ زنی شد.
اکبری تصریح کرد: زمین این کتابخانه از سوی خیرین روستا و ارگانهای ذی ربط برای ساخت کتابخانهای دو طبقه در جوار مسجد اهدا شده که هزینه ساخت آن نیز از سوی خیرین محل، شورای اسلامی روستا و .. تامین میشود.
پایان پیام/
نظر شما