قناعت احساس آرامش و رضايت از زندگي را به همراه دارد

خبرگزاری شبستان:قناعت یکی از فضائل اخلاقی است که دارای آثار مادی و معنوی فراوانی بوده و ثمرات برای صاحب آن دارد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از سمنان،انسان قانع کسی است که جز به ضرورت ا ز مال بهره نمی برد و به هر آن چه دارد بسنده کرده و دست نیاز به سوی خلق دراز نمی کند.

در واقع کسي روحيه قناعت را نداشته باشد، احساس آرامش و رضايت از زندگي نمي كند.

 

پیشه کردن قناعت در زندگی از مهمترین راهکارهای تحقق اخلاق و تربیت اسلامی

مدیرکانون آل یاسین مسجد جامع روستای رستم آباد گرمساربا بیان اینکه برای ایجاد آرامش در خانواده باید از قناعت بهره بگیریم گفت:درست است که امکانات، آسایش را در پی دارد اما همواره به دنبال آسایش، آرامش وجود ندارد.

جعفر قندالی افزود: پیشه کردن قناعت در زندگی از مهمترین راهکارهای تحقق اخلاق و تربیت اسلامی در جامعه بوده و از اسراف جلوگیری می کند.

وی قناعت را، یکی از مرکب‌های فضیلت انسانی برشمرد که آدمی را در مقابل فراز و نشیب‌های زندگی و سختی‌ها امان می‌دهد.

قندالی ادامه داد: انسان قانع، غنی بوده زیرا به داشته‌هایش راضی است و هیچ‌گاه از دیگران توقع کمک و مدد مالی ندارد.

مدیرکانون آل یاسین مسجد جامع روستای رستم آباد گرمسار افزود:قناعت، انسان را به عزت نفس می‌رساند و او را از طمع به مال مردم باز می‌دارد.

 

باید در بین جوانان فرهنگ قناعت و سبک زندگی اسلامی ترویج داده شود

قندالی ادامه داد: با توجه به هجمه های فرهنگی دشمنان باید در بین جوانان فرهنگ قناعت و سبک زندگی اسلامی ترویج داده شود.

وی بیان کرد: برنامه ‌ریزی درست و اصولی در راستای هدفمند شدن هزینه ‌ها و پرهیز از هزینه ‌های بی ‌مورد به عنوان الگویی برای نسل جوان، قناعت در زندگی را آموزش دهند.

این مدیر کانون گفت: اگر انسان در زندگی‌اش نیاز حقیقی و واقعی خویش را بشناسد و به اندازه کفاف بسنده کند، فرصتی برای دست یافتن به امور معنوی می‌یابد و می‌تواند به تربیت و تزکیه نفس بپردازد.

به گفته قندالی زندگی پر هزینه و آکنده از تبذیر و اسراف که در جهت رفاه‌طلبی باشد، آفتی بزرگ برای فرد و جامعه  است.

 

یکي از عوامل مهم قناعت در فرد، داشتن ويژگي‌هاي شخصيتي مثبت است

مدیر کانون طاها مسجد همت دامغان نیز قناعت  را صفتی پسندیده عنوان کردوگفت: این صفت باعث قانع شدن  انسان به آنچه در زندگی دنیا دارد، می شود.

ابوالفضل تویه درواری ادامه داد: انسان قانع با قلبی آرام برای تحصیل علم و جمع‌آوری توشه سفر اخروی به تلاش می‌پردازد و به آنچه دارد و روزی اوست، کفایت می‌کند.

وی یکي از عوامل مهم قناعت در فرد، داشتن ويژگي‌هاي شخصيتي مثبت عنوان کردوگفت:برخي، از كرامت و عزّت بالايي برخوردار هستند و به راحتي به خود اجازه نمي‌دهند با حرص ورزي و طمع به دست ديگران چشم بدوزند و حرمت و عزّت نفس خود را خدشه‌دار كنند.

وی با بیان اینکه  مهم‌ترین موانع کمال انسان‌ها، دلبستگی و وابستگی به دنیاست افزود: اگر این روش و افکار بر روح انسان چیره  شود تمام ارزش‌ها و فضیلت‌های آدمی را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد.

 

براي دستيابي به قناعت، لازم است نيازهاي واقعي خود را از نيازهاي كاذب بازشناسي كنيم

تویه درواری با اشاره به اینکه براي دستيابي به قناعت، لازم است نيازهاي واقعي خود را از نيازهاي كاذب بازشناسي كنيم ادامه داد: بايد براي رسيدن به خواسته‌هاي حقيقي، تلاش كنيم و از درخواست‌هاي نا به جا صرف نظر كنيم.

وی با بیان اینکه در حقیقت قناعت رابطه زیادی با عدالت داردتصریح کرد: عدالت یعنی قرار دادن هر چیزی در جای خودش، یعنی یاد بگیریم که از وسایل و نعمت‌هایی که در اختیار داریم کجا و چگونه و چه مقدار استفاده کنیم که هم منظم و هم با قناعت باشیم.

تویه درواری با اشاره به اینکه بدون شک قناعت یکی از فضائل اخلاقی است که دارای آثار مادی و معنوی فراوانی بوده و ثمرات و میوه های شیرینی برای صاحب آن به بار می آورد اظهارداشت: انسان قانع کسی است که جز به ضرورت ا ز مال بهره نمی برد و به هر آن چه دارد بسنده کرده و دست نیاز به سوی خلق دراز نمی کند.

وی افزود :صرفه جويي و قناعت در زندگي و هزينه‌هاي مختلف، مايه آرامش روحي و رواني است و توجه به اعتدال و صرفه‌جويي در هزينه هاي زندگي مايه بقا و توانايي مالي در زندگي و حافظ مناعت و شخصيت انساني آدمي است.

 

تلاش در تولید و قناعت در مصرف بهترین برکات هستند

مدیر کانون نور مسجد امام حسین(ع) سمنان نیز تلاش در تولید و قناعت در مصرف را از بهترین برکات  برشمردوگفت: شناخت صحیح و اعتقادات درست عامل مهمی برای قناعت است.

محمد احسانی با  اشاره به اهمیت داشتن قناعت در زندگی فردی و اجتماعی، افزود: مؤمن مسلمانی که ساده‌زیستی را سرلوحه زندگی خویش قرار می‌دهد، در واقع نیاز‌های واقعی و حداقل را در زندگی ‌می‌پزیرد و خیر و برکت را برای خانواده خویش به ارمغان می‌آورد.

وی با بیان اینکه اگر کسي روحيه قناعت را نداشته باشد، احساس آرامش و رضايت از زندگي نمي كند ادامه داد:  طبق روايات، كسي كه قانع شد، غني و بي نياز مي شود.

احسانی افزود: رعایت قناعت و صرفه‌جویی در جامعه اسلامی نیاز به فرهنگ‌سازی داشته و این موضوع باید در همه بخش‌های مختلف جامعه نهادینه‌سازی شود.

وی با اشاره به اینکه اسراف در دین حرام بوده است، افزود: بحث اسراف در زندگی فردی و اجتماعی اهمیت بسیاری داشته تا جایی که همواره مورد تاکید دین مبین اسلام بوده است.

پایان پیام/

کد خبر 417934

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha