به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمان و به نقل از روابط عمومی دانشگاه آزاد کرمان، استاد ابوالفضل بهرام پور، مترجم قرآن کریم در کارگاه معرفت افزایی «شیوه های تفسیر قرآن کریم» در جمع اعضای هیات علمی این دانشگاه با اشاره به آیه ای از قرآن کریم اظهار داشت: مقدمه آزمون خدا، آفرينش تمام خلقت اعم از مرگ و زندگي قلمداد شدهاست.
وی افزود: هر قدر مقدمهچيني و هزينه براي يك آزمون بيشتر باشد، حاكي از حساس بودن آن است و خداوند چنين سرمايهگذاري عظيمي را به هدف يك آزمون بزرگ کرده و به قطع و يقيين دريافت ميشود كه اين آزمون بايد خيلي مهم و سرنوشتساز باشد.
استاد بهرام پور همچنین با اشاره به نقش دعا و آن دسته از دعاهای انسان ها برای امور دنيوی گفت: يك نوع از خواستههای انسان، خواستههای دنيوی است كه برای امور دنيايش درخواست دارد كه استجابت اين قسم از ادعيه را به همان نحو كه خواسته، كسی نمیتواند تضمين كند كه صد در صد مستجاب میشود.
وی ادامه داد: بايد گفت این دعاها ممكن است در شرايطی مستجاب شود و دلیلش این است كه وقتی من از خدا درخواست میكنم در واقع او را امين مصلحت خودم قرار میدهم و لذا خدا مصلحت دعا كننده را حتما رعايت میكند و كاری نمیكند كه به ضرر دعا كننده تمام شود.
نويسنده تفسير «نسيم حيات» با اشاره به انجام عمل نیک توسط انسان ها تصریح کرد: مثلاً كسي بيمارستان ساخته، پلي احداث كرده و امثال آن؛ اما اين عمل را نميتوان درموردش قضاوت كرد كه حسنه است يا خير؟ زيرا عمل وقتي حسنه ناميده ميشود كه جزاي آخرتي در پيداشته باشد و جزاي آخرتي هر عمل نيكي بسته به نيت عملكننده يعني نيت قربة الي الله او دارد.
وی تصریح کرد: اگر كسي عمل خوبي اما به نيت غيرالهي انجام دهد معني ندارد كه توقع پاداش از خدا داشته باشد زيرا انسان به هر هدفي عمل كند به آن خواهد رسيد.
استاد بهرامپور با بیان تفاوت عمل خوب و احسن ادامه داد: عمل احسن به عملي گفته ميشود كه از ميان حسنهها برگزيدهترين و درخشانترين آنها است؛ مثلاً متقين را از ميان مومنين انتخاب ميكنند ولي وقتي سخن از «اَتْقي: متقيترين» است او بايد از ميان متقين انتخاب شود. عمل احسن نيز همينطور است. خداوند هدف آفرينش را در اين آيه «عمل حسنه» معرفي فرموده و اين پيام مهمي دارد.
گفتنی است، استاد ابوالفضل بهرام پور، متولد ۱۳۲۰ شمسی در شهر زنجان است. کارشناسی ارشد ادبیات و علوم قرآنی از دانشکده الهیات دانشگاه تهران دارد. وی مدرس روش ترجمه و تفسیر بوده، موسس دفتر ترجمه و تفسیر دار القرآن و سازمان تبلیغات اسلامی تهران است.
پایان پیام/
نظر شما