وی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران به روابط خود با چین به عنوان روابطی سازنده نگاه می کند.
معاون اول رییس جمهوری با تاکید بر اینکه گسترش تجارت با چین برای ایران اهمیت بسیاری دارد، اضافه کرد: مسوولان جمهوری اسلامی ایران نگاه بلندمدتی به بازار انرژی چین دارند و تهران ضمن استقبال از حضور شرکت های چینی برای سرمایه گذاری در پروژه های نفت و گاز ایران، علاقمند است روابط تجاری خود را با پکن توسعه دهد.
جهانگیری همچنین با اعلام استقبال ایران از ایده رییس جمهور چین با عنوان کمربند اقتصادی جاده ابریشم، زمینی و دریایی تصریح کرد: ایران در این زمینه برای همکاری با طرف چینی به طور کامل آمادگی دارد.
وی از بندر آزاد چابهار نیز به عنوان بندری مهم یاد و بر لزوم همکاری دو کشور برای سرمایه گذاری مشترک در این بندر تاکید کرد.
معاون اول رییس جمهوری در بخش دیگر سخنانش به مسایل و مشکلات منطقه خاورمیانه پرداخت و با بیان اینکه خاورمیانه، امروز گرفتار افراطی گری شده است، گفت: امروز خشونت در بدترین شکل آن در عراق و سوریه جاری است و ایران آمادگی دارد در کنار چین برای حل مسایل منطقه همکاری کند.
جهانگیری همچنین با اشاره به ملاقات روسای جمهوری دو کشور و مذاکرات انجام شده درخصوص توسعه روابط همه جانبه، پیگیری وزارتخانه های دو کشور را برای نهایی شدن تفاهم نامه های همکاری میان تهران و پکن خواستار شد.
رییس دفتر سیاسی کمیته مرکزی حزب کمونیست چین نیز در این دیدار با بیان اینکه چین همواره در خصوص حقوق هسته ای ایران در سطح بین الملل مواضع مثبتی اتخاذ کرده است، گفت: پکن بر این موضوع پایبند است که حقوق ملت ایران برای استفاده از انرژی هسته ای صلح آمیز باید تامین شود.
منگ جیان جو با اشاره به نگاه مثبت چین به توسعه روابط دوجانبه، به حجم مبادلات دو کشور در یک سال گذشته اشاره و خاطرنشان کرد: حجم مبادلات تجاری روبه افزایش بوده و همکاری های تهران ـ پکن در حال طی کردن روندی روبه رشد است.
وی با بیان اینکه رییس جمهوری چین اهمیت بسیاری برای توسعه همکاری های دوجانبه با جمهوری اسلامی ایران قایل است، ادامه داد: چین از مشارکت فعال طرف ایرانی برای همکاری در زمینه کمربند اقتصادی جاده ابریشم استقبال می کند.
رییس دفتر سیاسی کمیته مرکزی حزب کومونیست چین، همچنین روابط دو کشور را تاریخی و دیرینه توصیف و تصریح کرد: تهران و پکن در مسایل مختلف و به خصوص موضوعات منطقه ای و بین المللی از دیدگاه های نزدیکی برخوردار هستند.
وی خواستار گسترش بیش از پیش روابط دو کشور در بخش های مختلف سیاسی، اقتصادی و فرهنگی شد و گفت: اراده سیاسی در چین این است که روابط راهبردی خود را با جمهوری اسلامی ایران توسعه دهد.
پایان پیام/
نظر شما