بیانیه هیات داوران سومین جشنواره هنرهای تجسمی ترنج

هیات داوران سومین جشنواره هنرهای تجسمی ترنج، بیانیه مشترکی را صادر کردند.<BR>

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، هیات داوران سومین جشنواره هنرهای تجسمی ترنج، بیانیه مشترکی را صادر کردند که توسط میرزایی نسب دبیر ششمین جشنواره بزرگ جوانان مساجد کشور و مدیر کل هنرهای تجسمی ستاد عالی کانون های قرائت شد.

 

متن بیانیه بدین شرح است:

مساجد بزرگ ترین و مهم ترین کانون فعالیت های اجتماعی هستند. کانونی که از یک سو بر معنویت باورهای دینی و ارزش های معنوی تمرکز دارد و از سوی دیگر، ریشه های فرهنگی جامعه راشکل می دهد. از منظر دیگر، هنر و معنویت به عنوان دو رکن اصلی ساختار جامعه ایرانی اسلامی در مساجد دوام و قوام می یابند.

 

تاریخ هنر ایران اسلامی نشانگر آن است که در هر زمان که هنر و معنویت، دست در دست و شانه به شانه هم بوده اند، بزرگ ترین شاهکارهای هنری و پر محتواترین مفاهیم فرهنگی و دینی را پدید آورده اند. هر آن جا که معنا و مفهوم در قالب هنر بیان شده، بر روح و جان مخاطب نشسته و نقش ماندگار ی را ثبت کرده است.

 

جشنواره هنرهای تجسمی ترنج، با هدف بسترسازی شایسته برای بیان مفاهیم ارزشی در قالب هنر، هم نشین سازی هنر و معنویت در مساجد به عنوان کانون های مقدس و مردمی، شناسایی و جذب استعدادهای برتر، پرورش و آموزش هنرمندان جوان استانی و تمرکز بر جنبه های نظری و عملی خلق آثار هنری، سومین گام خود را پشت سر می گذارد تا با بوته ای پربار و توشه ای ارزشمند، آغاز دوره چهارم خود را جشن بگیرد.

 

هیات داوران رشته های پنجگانه سومین جشنواره هنرهای تجسمی ترنج لازم می داند تا به بهانه برگزاری این جشنواره، توجه متولیان امور فرهنگی و هنری، برگزار کنندگان، کارشناسان و هنرمندان را به نکات اصلی و اساسی برگزاری جشنواره ترنج معطوف نماید.

 

آموزش هنر و معضلات ریشه ای ان در سیستم آموزشی کشور مهم ترین نکته ای است که در اغلب جشنواره های هنری به آن اشاره شده است و در جشنواره ترنج نیز ضرورت اصلاح و بازنگری مباحث نظری و عملی هنرهای تجسمی را یادآور می شود. از همین روست که بخش نهایی جشنواره در قالب کارگاه های عملی و ارائه پروژه برنامه ریزی شده، تا نفرات برگزیده براساس موضوعات اعلام شده و با راهنمایی استادان انتخاب و معرفی شود.

 

همچنین این جشنواره معرف تلاش ها و دستاوردهای هنری کانون های فرهنگی و هنری مساجد است و جوانان متعهدی را پوشش می دهد تا آینده هنرهای تجسمی ایرانی اسلامی را رقم بزند. براین اساس لازم است تا راهکارهای شایسته ای برای ارتقای سطح کیفی آثار هنری در این جشنواره فراهم شود تا علاوه بر تقویت جنبه های آموزشی و خلق آثار کارگاهی، جنبه های نمایشگاهی و ارائه آثار بدیع و زیبا در قالب نمایشگاه نیز مد نظر قرار بگیرد.

 

هیات داوران، هنرمندان جوان و متعهد سراسر کشور را ارج نهاده و زحمات برگزار کنندگان و متولیان جشنواره را ارج می نهد. امید آن که این جشنواره در ادامه روند برگزاری براساس تجربه های دوره های گذشته و بهره مندی از نظرات و راهنمایی های کارشناسان و صاحب نظران، با اصلاح نقاط ضعف و تقویت نکانت مثبت با وزانتی افزون و با ارتقای سطح کمی و کیفی مضاعف ادامه طریق نماید و به مهملی شایسته برای جذب و شناسایی استعدادهای هنرمندان و جوان ایران اسلامی بدل شود.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 41753

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha