به گزارش خبرگزاری شبستان از سمنان، ابراهیم شمشیری امروز(25آبان) درمراسم تجلیل از فعالان عرصه فرهنگ مکتوب و کتابداران استان سمنان نهاد کتابخانه های عمومی کشور را نهادی غیردولتی معرفی کرد و گفت: این نهاد با کمکهای مردمی، دولت و دستگاههای مختلف اداره می شود و برای جلب کمک های خیرین نیز در امر ساخت کتابخانه و اهدای کتاب سازمانی در این نهاد تعریف و فعال شده است.
شش هزارنفرنیرو فعال در کتابخانههای نهاد کتابخانههای عمومی فعالیت دارند
وی، تعداد نیروهای فعال در این نهاد را شش هزار نفر ذکر کرد و گفت: از این تعداد قریب چهار هزار نفر آنها را کتابداران تشکیل می دهند که در بیش از دو هزار کتابخانه تحت پوشش فعالیت دارند
شمشیری با تاکید بر ضرورت ارتقای فرهنگ مطالعه در کشور ادامه داد: ترویج فرهنگ مطالعه نیازمند تلاش کارکنان فرهنگی است.
مدیرکل امور کتابخانههای نهاد کتابخانههای عمومی کشور ادامه داد: جذب حداکثری تمام آحاد جامعه به مطالعه مفید مهمترین رویکرد ما در نهاد کتابخانههای عمومی کشور است که دستیابی به این مهم در گرو بسیجی همگانی و تعامل مثبت و سازنده با سایر نهادها و سازمانها است.
فعالیت 600 ایستگاه مطالعه در کشور
شمشیری از فعالیت 600 ایستگاه مطالعه در کشور با قریب 14 میلیون جلد کتاب خبر داد وگفت:این طرح هم اکنون به صورت آزمایشی در حال اجراست.
وی به کمبود نیروی کتابدار در کتابخانه های تحت پوشش این نهاد اشاره کرد و گفت: سال گذشته برای تامین نیرو بین 500 تا 600 نفر کتابدار جذب شد و امسال نیز جذب همین تعداد در برنامه است.
کتاب و کتابخوانی یکی از مباحث مهم فرهنگ تلقی می شود
در ادامه معاون سیاسی امنیتی استانداری سمنان بیان اینکه کتاب و کتابخوانی یکی از مباحث مهم فرهنگ تلقی می شود افزود: اهمیت و جایگاه کتاب و کتابخوانی در کشور حائز اهمیت است.
محمد صارمی زاده با تاکید بر نقش برجسته و حساس مطالعه، در تکامل فردی و اجتماعی انسان این امر را یکی از ارزش های مهم فرهنگی در جامعه خواند و اظهار داشت: اگر مردم جامعه اهل مطالعه و کتابخوانی باشند بسیاری از معضلات و ناهنجاری های اجتماعی و فرهنگی وجود نخواهد داشت.
وی بر ترویج فرهنگ مطالعه و تحقق اهداف مقام معظم رهبری در این عرصه تاکید کرد وافزود: نقش کتاب و مطالعه در ارتقای فرهنگ جامعه بسیار مهم است.
صارمی زاده نتقش کتابخوانی را در زندگی بشر مهم دانست و عنوان کرد: کتاب میتواند شکوفایی استعدادهای دانشآموزان و دانشجویان را به ارمغان آورد و در رشد فرهنگ مطالعاتی جامعه تاثیر بسزایی داشته باشد..
وی تأکید کرد: همانطور که مقام معظم رهبری نیز حساسیت ویژهای نسبت به کتاب و کتابخوانی دارند، این موضوع باید الگوی همه مردم و مسئولان شود.
حذف کتاب از زندگی خلل در چرخه تولید ایجاد می کند
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان حذف کتاب از زندگی راخلل در چرخه تولید عنوان کردوگفت: کتاب مادر تمدن ها است.
محمد رضا سوقندی با بیان اینکه هیچ تمدنی بدون کتاب و مطالعه شکل نمی گیرد، افزود: اگر می خواهیم تمدن عظیم اسلامی نوین را گسترش و صادر کنیم باید مطالعه و کتابخوانی در سبک زندگی ما جایگاه ویژه ای داشته و سیره ما کتاب خریدن، هدیه دادن و مطالعه باشد.
966 هزار و 130جلد کتاب در کتابخانه های استان سمنان وجود دارد
مدیرکل کتابخانه های عمومی استان سمنان نیز در این مراسم با بیان اینکه درحال حاضر 64 کتابخانه عمومی با 52 هزار نفر عضو دراستان سمنان وجود دارد اظهار داشت: 966 هزار و 130جلد کتاب در کتابخانه های استان سمنان وجود دارد.
علیرضا شاه حسینی شمار کتابهای موجود در کتابخانه های استان سمنان را یک میلیون جلد و تعداد ایستگاههای مطالعه را 12 ایستگاه بیان کرد.
وی با بیان اینکه وجود 1.48 کتاب به ازای هر نفر باعث شده استان سمنان در رتبه دوم کشور قرار بگیرد ادامه داد:به ازای هر نفر چهار متر مربع فضای کتابخانه ای در استان وجود دارد که به شاخص آن در سند چشم انداز 1404 رسیده ایم.
مدیر کل کتابخانه های استان سمنان رتبه استان سمنان را در سه شاخص تعداد کتابخانه، تعداد کتاب و زیربنا دوم ذکر کرد.
شاه حسینی از راه اندازی اتاق فکر متشکل از کتابداران، نخبگان کتابداری استان سمنان، مسئولان و اساتید برجسته دانشگاه و کارشناسان ارشد این اداره کل در آینده نزدیک خبر داد و عنوان کرد: ارتقاء سطح مطالعه مفید، تقویت برنامه های نرم افزاری و محتوایی در چهارچوب برنامه های فرهنگی نهاد، ایجاد دستور کارهای محتوایی برای جلسات، ارتقای شاخص های اصلی کتابخانه ای از مهمترین اهداف انجام این کار است.
درپایان این مراسم از جمعی فعالان عرصه فرهنگ مطالعه و کتابداران استان سمنان تجلیل شد.
پایان پیام/
نظر شما