تفسير قرآن باید محور برنامه های كتابخانه هاي مساجد باشد

خبرگزاري شبستان: امام جماعت كانون فرهنگي هنري امامت و ولايت ساري با بيان اينكه انديشمندان غربي معتقدند تا قرآن در بين مسلمانان است نمي توان خدشه اي به آنها وارد كرد، گفت: تفسير قرآن باید محور برنامه های كتابخانه هاي مساجد باشد.

حجت الاسلام سيد ابراهيم اشرفي، امام جماعت كانون فرهنگي و هنري امامت و ولايت روستاي طاهرده ساري امروز(25آبان) به خبرنگار خبرگزاري شبستان در ساري گفت: با توجه به فرموده امام خميني(رحمت الله عليه) مسجد سنگر است سنگرها را حفظ كنيد؛ اين بدان معني نيست كه صرف مبارزه نظامي از مساجد صورت گيرد بلكه مبارزه فرهنگي مقدم بر مبارزه نظامي است.

 

وي با اشاره به مفهوم كتاب به عنوان يك فرهنگي، اظهار كرد: ارتباط با مسجد و ارتباط با كتاب به جهت انجام مسايل فرهنگي است و بدون پرداختن به مقوله فرهنگي نمي توان به مبارزه نظامي تن داد.

 

حجت الاسلام اشرفي، مقدمه مبارزه فرهنگي را رشد فكري دانست و گفت: انسان با مطالعه كتاب از مسايل ديني، فرهنگي و علمي روز آگاهي مي يابد و با اطلاعات كافي به جهاد مي پردازد.

 

وي با بيان اينكه انسان اگر انس با كتاب نداشته باشد و مجهز به علم روز نباشد نمي تواند به مبارزه با دشمنان اسلام بپردازد، تصريح كرد: اگر ائمه اطهار(عليهم السلام) و رسول خدا(صل الله عليه وآله) به راحتي با دشمنان جهاد مي كردند به جهت اين بوده كه در فهم دستورات دين رشيد شده بودند و در راه خدا از جان عزيز خود مي گذشتند.

 

حجت الاسلام اشرفي، بر لزوم آگاهي بخشي به مردم نسبت به اهميت مسايل فرهنگي تاكيد كرد و افزود: بايد مردم و به ويژه جوانان را براي انجام برنامه هاي فرهنگي تشويق كنيم؛ در مساجد و كانون هاي فرهنگي و هنري فعاليت هاي خوبي انجام مي شود اما پيگيري كمرنگ است.

 

وي ادامه داد: در كانون هاي مساجد برنامه هاي اردويي براي پركردن فراغت نوجوانان و جوانان و دوركردن آنها از آسيب هاي اجتماعي، اجرا مي شود و عده اي هم استقبال مي كنند اما اين موقت است و كار فرهنگي دراين صورت ابتر مي ماند.

 

حجت الاسلام اشرفي اضافه كرد: كانون هاي مساجد و بالاخص كتابخانه هاي اين كانون ها با توجه به اينكه زمينه انحراف هميشه در كمين نسل جوان است بايد وقت جوانان را با بيان نقاط قوت و ضعف مسايل فرهنگي پر كنند.

 

وي، به ديدگاه يك انديشمند غربي درباره قرآن به عنوان مهمترين كتاب مسلمان اشاره كرد و گفت: تا اين كتاب در ميان مسلمانان است آنها آسيب پذير نخواهند بود؛ دشمنان اسلام مشغول به فعاليت جهت ضربه زدن به دين و قرآن هستند ما بايد كارهاي عملياتي در اين حوزه انجام دهيم.

 

حجت الاسلام اشرفي، بر لزوم انجام فعاليت هاي ديني، قرآني و تفسيري براي مقابله با توطئه هاي دشمنان اسلام تاكيد كرد و خاطرنشان شد: حجت الاسلام قرائتي بارها در ديدار با مراجع و علما به اهميت قرآن تذكر مي دهد و اشاره مي كند حتي در حوزه هاي علميه فعاليت هاي تفسيري كمرنگ است.

 

وي با بيان اينكه مهمترين معضل مهجوريت اين كتاب الهي در بين مسلمانان اين است كه فقط به ظاهر امر توجه مي كنيم، افزود: امروز فقط حفظ، تجويد و روخواني قرآن مورد توجه است و به تفسير كمتر پرداخته مي شود.

 

حجت الاسلام اشرفي با تاكيد اينكه تفسير قرآن باید محور برنامه های كتابخانه هاي مساجد باشد، ادامه داد: معاويه و بني اميه به ابن عباس دستور مي دادند كه مردم فقط قرآن قرائت كنند و به تفسير كاري نداشته باشند كه بدون توجه به تفسير قرآن، اهداف اين كتاب آسماني محقق نخواهد شد.

 

وي با اشاره به اينكه خداي متعال در آيات قرآن كريم خطاب به پيامبر اكرم (صل الله عليه وآله) فرموده كه آيات قرآن را ابتدا براي مردم تلاوت كن سپس آنان را تزكيه كن بعد به آنان مفاهيم را تعليم بده و در نهايت به آنان حكمت اعطا كن، خاطرنشان شد: ابتدابايد فكر و فرهنگ قرآني را در مردم پياده كرد تا زندگي مردم قرآني شود.

 

پايان پيام/

 

 

کد خبر 417380

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha