رفع معضلات ارتباط مجازی در شبکه های اجتماعی، نیازمند راه اندازی اینترنت ملی

خبرگزاری شبستان: عضو هئیت علمی مؤسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) گفت: یکی از مهمترین موارد در باب شبکه های مجازی ایجاد شبکه ملی اینترنت است چرا که هم می توان سرعت بهره بری را افزایش داد و هم می توان خدمات حمایتی و پوششی مناسب بر شبکه ها، جوانان و کاربران اینترنت داشت.

حجت الاسلام رضا رمضان نرگسی عضو هئیت علمی مؤسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان  در قم، با اشاره به فراگیر شدن سبکه های مجازی در جامعه ارتباطی امروز گفت:  شبکه های اجتماعی معمولا از دیدگاها و نظرات مختلف قابل بحث است و باید بین شبکه های داخلی و خارجی تفاوت قائل شویم شبکه های مانند فیس بوک و تویتر که از بیرون حمایت می شوند تفاوت عمده ای با شبکه هایی مثل کلوپ دارند که مدیریت آنها از داخل است .

 

وی افزود: مدیریت شبکه های مجازی با ما نسیت و اگر بخواهیم به آنها با دیدی تهدید آمیز نگاه کنیم باید به این مقوله نیز توجه داشته باشیم که شاید شبکه های داخلی نیز می توانند فرصتی باشند همراه با تهدید.

 

حجت السلام رمضان نرگسی ادامه داد: فضا های مجازی فضایی است که افراد به لحاظ اجتماعی می توانند به صورت ناشناس  و گم نام  در محل  خانه، کار و ..به عنوان یک عضو وارد سیستم شده و با دیگران ارتباط برقرار کند  و همین ناشناس بودن و گم نامی فرد را ترغیب می کند  که اوقات فراغت خود را در این فضا سپر کند.

 

عضو هئیت علمی مؤسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) تصریح کرد: همین خصوصیت گم نامی افراد در این فضا سبب شده افراد به طور ناخودآگاه بیشتر جذب شوند به طوری یکه در حال حاضر شبکه های مجازی به صورت همه گیر در جامعه بین افراد ارتباط برقرار می سازد.

 

وی اظهار داشت: ما اگر بخواهیم با دیدی بی تفاوت به شبکه ها نگاه کنیم آسیبهای زیادی دامن گیر ما خواهد شد که شاید فرصتی برای جبران فراهم نشود.

 

حجت الاسلام رمضان نرگسی عنوان کرد: با توجه به اینکه اینترنت ما از بیرون مرزها  و با سرعت کم تامین می شو باید برای رفع همه این معضلات فرصت همراه با تهدید فضای مجازی، مسئولین جامعه  اینترنت ملی را راه اندازی کنند و تمام موارد مورد نیاز در ارتباط افراد با یکدیگر را فراهم سازند .

 

عضو هئیت علمی مؤسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) خاطر نشان ساخت: قبل از هر چیزی در باب شبکه های مجازی ایجاد شبکه ملی اینترنت است چرا که هم می توان سرعت بهره بری را افزایش داد و هم می توان خدمات حمایتی و پوششی مناسب بر شبکه ها، جوانان و کاربران اینترنت داشت.

 

وی گفت:  خوشبختانه آسیبهای شبکه فیس بوک و تویتر را دیگر شبکه کمتر دارند که اگر بتوانیم شبکه  و فضای کلوب را به صورت بین المللی فرهنگ سازی کنیم  قطعا خواهیم توانست از بروز برخی آسیبها در فضای مجازی جلو گیری کنیم.

 

حجت الاسلام رمضان نرگسی افزود: با توجه به پیشرفت تکنولوژی روز موبایلهای نسل جدید دارای اندروید نیزکه قابلیت استفاده از اینترنت را دارند نیز دارای آسیب می باشد و عمده ترین مشکلات برجسته این شبکه های مجازی نبود اینترنت داخلی است که سبب می شود این شبکه ها بدون نظارت در برخی مواقع  جوانان را مسیر نادرست و انحرافی قرار دهند.

 

عضو هئیت علمی مؤسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) ابراز داشت:  ما در شبکه های اجتماعی  در مسیر آسیبهایی قرار گرفته ایم که این میدان بازی باید جایی باشد که نظارت همراه با پشتیبانی در آن وجود داشته باشد در حالی که شبکه های مجازی فعال در کشور ما از بیرون و خارج نظارت می شوند که اگر اینترنت داخلی راه اندازی شود آسیبهای کمتری جوانان را تهدید خواهد کرد.

 

وی ادامه داد: ساخت مستند، فرهنگ سازی، افزایش آگاهی مردم، آشنایی با خطرات اجتماعی،احکام فقهی، ارزان بودن  و ....از جمله راههایی است که اگر اطلاع رسانی شود مردم از وجود خطرات امنیتی این شبکه ها آگاه خواهند شد و ساخت چنین برنامه هایی تاثیر بسیار زیادی در  اطلاع رسانی و آگاهی مردمن خواهد داشت.

 

حجت الاسلام رمضان نرگسی یاد آور شد: شبکه مجازی یک شبکه  جاسوسی است که  قبول و راه اندازی  آن یک آسیب جدی در بحث اطلاعات فردی کاربران درجامعه  است که  متاسفانه در کشور ما پذیرفته شده و به نحوی همه مردم در این امر مشارکت دارند که اگر اینترنت داخلی با جدیدت بیشتری راه اندازی  شود این شبکه های جاسوسی قطع و قدرت کنترل و نظارت بر شبکه ها بیشتر می شود.

 

عضو هئیت علمی مؤسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) عنوان کرد: سیرصعودی آمار طلاق نیز در جامعه شاید به جهت استفاده از همین شبکه های اجتماعی باشد و فضای مجازی  جایی است که دسترسی افراد به یکدیگر را بیشتر و خانواده را مورد تهدید جدی تری قرار می دهد.

 

وی یادآور شد: گاهی تعصبات اخلاقی در یک خانواده سبب می شود افرادی که در این شبکه ها عضو هستند با برخورد جدی روبرو و مورد آسیب قرار گیرند چرا که فضایی در دنیای مجازی ایجاد شده که باید مردم را آگاهی دهیم تا مردم با چشم باز این مسیر را انتخاب و از آن استفاده کنند.

 

حجت الاسلام رمضان نرگسی گفت: شبکه و فضاهای مجازی از ابعاد گسترده ای برخوردار می باشند و باید به صورت مطئمن به آن توجه شود و در زمینه های مختلف اجتماعی به آن پرداخته شود.

 

پایان پیام/

کد خبر 417225

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha