به گزارش خبرگزاری شبستان از تهران، حجت الاسلام حمید رضا سلیمانی دبیرستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور، در همایش'کتاب، مسجد و محرم' گفت: بعد از ظهور اسلام و از طریق راه اندازی مراکز علمی و کتابخانه ها در مساجد، روز به روز کارکردهای مساجد تنوع بیشتری یافت تا آنجا که در زمان امام صادق(ع) مسجد مکان پاسخ به سوالات و شبهات مردم بود.
وی با اشاره به اینکه باید در دوران حاضر برای حفظ و احیای کارکردهای مساجد تلاش کنیم، افزود: یکی از این رویکردها تقویت آموزش و پژوهش است که با برخورداری کتابخانه های مساجد از کتاب های غنی و فاخر میسر می شود.
حجت الاسلام ارباب سلیمانی، با اشاره به مصوبه ۳۰۲ شورای عالی انقلاب فرهنگی مبنی بر تشکیل کانون های فرهنگی هنری در جوار مساجد، بیان کرد: راه اندازی کتابخانه های مساجد یکی از برکات این مصوبه بود.
دبیرستادعالی کانون های فرهنگی هنری مسجد کشور، آمار کتابخانه های مساجد را ۱۰ هزار و ۵۴۱ باب عنوان کرد و افزود: از این تعداد ۵ هزار و ۵۱۱ باب مخزن دار و ۵ هزار و ۳۰ باب باز هستند.
مشاور وزیر ارشاد، عنوان کرد: سالانه با همکاری معاونت امور فرهنگی وزارت ارشاد، چهار میلیارد تومان کتاب مناسب برای کتابخانه های مساجد ارسال می شود.
وی با بیان اینکه در حال حاضر ۱۴ میلیون جلد کتاب در مخازن کتابخانه های مساجد کشور وجود دارد، اضافه کرد: باید از این فرصت برای رشد نسل حاضر بهره گرفت.
حجت الاسلام سلیمانی، با اشاره به تاکید وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی مبنی بر ساماندهی کتابخانه های مساجد، گفت: با برنامه ریزی هایی که صورت گرفت، کتابخانه های مساجد درجه بندی شدند و هم اکنون مجوز این کتابخانه ها نیز از طریق ستادعالی صادر می شود و مورد حمایت قرار دارند.
وی تهیه نظام نامه کتابخانه های مساجد، چاپ شناسنامه کتابخانه های مساجد کشور، دسترسی آنلاین به اطلاعات بروز و شفاف کتابخانه ها از طریق سایت اداره کل کتابخانه های مساجد ستادعالی، راه اندازی آزمایشی کتابخانه های دیجیتال در ۳۱ استان کشور، بیمه کتابداران و تهیه نرم افزار مهر مسجد را از دیگر کارهای مهم ستاد در این حوره عنوان کرد.
حجت الاسلام سلیمانی، توصیه کرد: باید کتاب در سبد مصرفی خانواده ها جا باز کند و همچنین مطالعه را از کودکی به فرزندانمان آموزش دهیم.
دبیرستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور در پایان با اعلام این مطلب که اسلام پرچمدار فرهنگ کتاب و کتابخوانی است، گفت: اجازه ندهیم، کتاب، ایں ابزار تمدن از ما ربوده شود و باید آن را حفظ کنیم.
پایان پیام/
نظر شما