به گزارش خبرگزاری شبستان از سمنان، سید محمد علی مصطفوی امروز(24 آبان)در شورای ادارای استان سمنان در آب منطقهای سمنان از مطالعه 609 محدوده مطالعاتی و آبخوان که منابع تامین آب مورد نیاز کشورمان هستند در یک دوره آماری 47 ساله خبر داد و افزود: در حال حاضر 307 دشت از این 609 آبخوان ممنوعه و تنها 302 دشت آن آزاد هستند.
وی با ابراز تاسف از اینکه 110میلیارد مترمکعب آب از آبخوان های ایران از بین رفته است اظهارداشت: از این میزان، 80 میلیارد مترمکعب در 15 سال گذشته و 31 میلیارد مترمکعب از آن در هفت سال گذشته برداشت شده که خطرناک بودن روند برداشتها را نشان می دهد.
مدیرکل دفتر حفاظت و بهره برداری شرکت مدیریت منابع آب ایران،با بیان اینکه در سال 1950 سرانه آب از میزان آبی که در دنیا قابل استحصال بوده برای هر نفر بیش از 15 هزار مترمکعب بوده است پیش بینی کرد که این سرانه در سال 2025 به یک هزارمتر مکعب برسد که این مهم حکایت از شرایط بحرانی آب در جهان دارد.
جایگزینی برای آب وجود ندارد
وی تغییر دیدگاه ها در استفاده از منابع آبی کشور، بهینه سازی بهره وری، اصلاح الگوهای کشت در بخش کشاورزی را از ضرورتهای مورد نیاز برای بهبود وضعیت آبی کشور برشمرد.
وی ادامه داد: باید به اهمیت این موضوع توجه کرد زیرا جایگزینی برای آب وجود ندارد و زندگی با آب آغاز شده و بدون آن پایان می یابد.
این مسئول وزارت نیرو خاطرنشان کرد: 85 درصد کشور در منطقه خشک و نیمه خشک و تنها 15 درصد در منطقه معتدل قرار دارد و این در حالی است که عمده جمعیت کشور در مناطق خشک و نیمه خشک متمرکز شده است.
مدیرکل دفتر حفاظت و بهره برداری شرکت مدیریت منابع آب ایران،افزود: سرانه آب در ایران از سال 1300 تا 1393 از 15هزار مترمکعب به 1700مترمکعب کاهش یافته است.
به گفته مصطفوی، اجرای سیاست های الگوی مصرف تنها توسط وزارت نیرو عملی نیست چرا که بخش شرب، کشاورزی و صنعت متولیانی دارد که باید این موضوع مورد توجه قرار گیرد.
وی با تاکید بر اینکه میزان مصر ف آب های زیرزمینی به مرز هشدار رسیده است، اضافه کرد: بیش از 60 درصد مصرف آب کشور مربوط به آب زیرزمینی میشود.
مدیرکل دفتر حفاظت و بهره برداری شرکت مدیریت منابع آب ایران، با اشاره به وضعیت کنونی کشور ادامه داد:نشست زمین و فروچالههای عظیمی که در کشور رخ داده، نشان میدهد دشتهای ما به دلیل از بین رفتن آب زیرزمینی در حال از بین رفتن است.
مصطفوی،با اشاره به وضعیت منابع آبی در سمنان به افت 70 سانتیمتری سطح آب های زیرزمینی در این استان اشاره و تصریح کرد: این افت معادل 150 میلیون مترمکعب بوده است.
میزان آب مصرفی دستگاه های اداری استان سمنان کنترل ونظارت می شود
استاندار سمنان نیز دراین نشست با بیان اینکه میزان آب مصرفی دستگاه های اداری استان سمنان کنترل ونظارت می شود گفت: رصد و کنترل میزان آب مصرفی ابتدا از مسئولان وخانه های آنان شروع می شود.
محمد وکیلی کنترل ونظارت میزان آب مصرفی عموم مردم را بعد از این مرحله عنوان کردوافزود: کنترل آب از استانداری سمنان آغاز و در مرحله بعد نیز میزان مصرف آب در همه ادارات استان کنترل شود و در صورت تخلف از میزان مصرف با آنها برخورد می شود.
وکیلی همچنین با اشاره به شروع کنترل آب مصرفی مسئولان اظهارداشت: این موضوع با خانه وی آغاز شود.
مقام عالی دولت دراستان سمنان اظهارداشت: چنانچه میزان مصرف آب از سرانه بالاتر رفت در مرحله اول اخطار کتبی و در مرحله بعد نیز آب مشترکین قطع شود.
میزان بارندگی یک سال اخیر در استان سمنان کمترین میزان در میان مدت و بلندمدت بوده است
وی با بیان اینکه خشکسالی سالهای اخیر شرایط سختی را برای استان سمنان از نظر منابع آبی به همراه داشته است گفت: میزان بارندگی یک سال اخیر در این استان کمترین میزان در میان مدت و بلندمدت بوده است.
وکیلی ارتقای فرهنگ مصرف آب با توجه به کمبود آب در استان سمنان را مهم برشمرد و خواستار ترویج مصرف بهینه آب شد .
استاندار سمنان تاکید کرد : برای تامین آب مورد نیاز شهرهای استان سمنان باید از همه امکانات با برنامه ریزی و مدیریت بهره گرفت .
وی همچنین دراین نشست گفت: تا آبانماه سالجاري 73درصد اعتبارات استاني تخصیص یافته که اين اتفاق براي اولين بار در استان سمنان افتاده است .
وکیلی اظهار امیدواری کرد :تا پايان سال اعتبارات دستگاه هاي اجرايي استان سمنان 100 درصدي تخصيص یافته و به دنبال آن شاهد افزايش كيفيت كارها نيز باشيم.
وی استاندار سمنان همچنين از تخصيص 82درصدي اعتبارات پروژههاي ملي و استاني خبر داد و گفت: مسوولين استان از نمايندگان استان در مجلس شوراي اسلامي براي اختصاص اعتبارات براي پروژههاي ملي و استاني كمك بگيرند.
پایان پیام/
نظر شما