به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از منابع عربی، حیدر العبادی، نخست وزیر عراق در اقدامی بی سابقه ده ها فرمانده ارتش را بر کنار یا بازنشسته کرد و عده ای دیگر از آنان را به منصب دیگر گمارد.
با تشکیل و آغاز به کار دولت جدید امیدهای تازه ای در عراق برای انسجام و هماهنگی بیشتر میان مرجعیت مردم و حکومت مرکزی شکل گرفت از آنجا که در دولت پیشین به ریاست نوری المالکی، متأسفانه ازعمل به توصیه های مشفقانه مرجعیت عالیقدر در زمینه پاک سازی بدنه دولت از عناصر وابسته به حزب بعث و مزدوران خارجی و اخلالگران در نظام اقتصادی غفلت ورزیده و بسترها و زمینه های مناسب برای شکوفایی و رشد این کشور به تباهی کشیده شد و با خیانت برخی از مقامات محلی بویژه در استان الانبار گروهک های تکفیری به راحتی مناطق گسترده ای را به اشغال خود در آوردند و دست به جنایات فجیع زده و هزاران شهروند بی گناه را به خاک و حون کشیدند.
مقامات اقتصادی نیز با دریافت رشوه زمینه رانت های کلان را فراهم کرده و روز به روز بر فاصله طبقاتی و مشکلات معیشتی دامن زدند.
علی رغم سفارش مکرر آیت الله سیستانی به مبارزه با فساد در نهادهای اداری اقداماتی که اثربخشی باشد در این حوزه صورت نپذیرفت و مردم از سویی با تجاوز نیروهای خارجی و تکفیری و از سوی دیگر با مشکلات کمرشکن اقتصادی دست به گریبان شدند.
اما اینک العبادی با درک شرایط عراق ضمن تعامل سازنده با مراجع دینی، سیاست درهای باز را به عنوان خط مشی سیاست خارجی دولت خود برگزید و موفق شد اعتماد از دست رفته همسایگان را باز گرداند و با تصفیه عناصر بعثی و وابستگان رژیم صدام حسین توانست همبستگی و وفاق میان نیروهای داوطلب مردمی و ارتش را تقویت کند.
از سوی دیگر ریاض نیز وقتی با عراقی متحد مواجه گردید ناچار به عقب نشینی از مواضع خصمانه خویش در قبال این کشور و نشان دادن تمایل به از سرگیری مذاکرات با مقامات عراقی شد.
بدین ترتیب پیش می شود با تحولات گسترده ای که در نیروهای نظامی در حال شکل گیری است باید شاهد کاهش حملات و انفجارهای تروریستی و بیرون راندن گروهک های تکفیری در مناطق مختلف و از میان رفتن اصطکاک میان نیروهای داوطلب و ارتش که در پاره ای موارد از جانب عناصر نفوذی در اجرای عملیات نظامی و پیشروی آنان خلل وارد می کرد بود.
پایان پیام/
نظر شما