به گزارش خبرنگار شبستان، خرازی آذر در ابتدای کارگاه تخصصی امروز نمایشگاه مطبوعات، هدف از برگزاری این کارگاه را آشنایی با راههايي دانست كه ميتوان از طريق آنها رسانهها را بوسیله بنگاههاي اقتصادي، خودكفا و پشتيباني نمود و توجيه سرمايه گذاري در آنها را قابل دفاع كرد.
وی به تبیین انواع مديريت اقتصادي اداره مطبوعات پرداخت و گفت: حمايتهاي مستقيم دولتي (سوبسيد)، حمايتهاي غير مستقيم دولتي، حمايت احزاب و گروههاي سياسي و اجتماعي، حمايت افراد و اشخاص حقيقي و حقوقي، اداره شدن از طريق آگهي و فروش، اداره رسانهها از طرق اقتصادي غير رسانهاي و اداره رسانهها از طريق بنگاههاي اقتصادي رسانهاي، انواع مدیریت اقتصادی رسانه است.
خرازی آذر با تاکید بر اینکه تنظيم يك كمپاني و شركت مادر نظير ‘Holding company’ جهت سرمايه گذاري اوليه در اين مؤسسات ضروري است، تصریح کرد: راهبرد بنگاههاي اقتصادي رسانه اي، راهبردي هم افزا، فرصت ساز، جمع محور و مشارکتي، کل نگر و پشتيبان است.
وی ادامه داد: اين كمپاني و يا بنگاه اقتصادي ميتواند علاوه بر اخذ مجوز در نشريات و روزنامهها و راهاندازي آنها در زمينههاي مختلف، فعاليتهای اقتصادی مكمل و تهاتری نیز ارائه كند. اين بنگاه ميتواند در امر يك يا چند رسانه روزانه، هفتهنامه و ماهنامه و با عقد قرارداد با صاحبان آنها، ميزان رابطه خود و نوع درآمد و هزينهها را تعريف کند. هر يك از اين رسانهها ميباید جدا از يكديگر به بنگاه متصل شوند تا در صورت تعطيلي يكي از آنها، لطمهاي به ديگران وارد نشود.
این پژوهشگر حوزه رسانه تصریح کرد: بنگاه اقتصادي توانايي فعاليتهاي انتشاراتي و تهيه كتاب از قبيل ويراستاري براي چاپخانه را خواهد داشت. تهيه بروشور و كاتالوگ، برچسبهاي تبليغي از جمله فعاليتهاي كوچك اين بخش است. مجوز نشر كتاب توسط واحدها و بخشهاي ديگر وزارت ارشاد صادر ميشود و تشويق و ارائه تسهيلات و تسريع در كار اخذ مجوزها ميتواند بسيار مؤثر باشد. تهيه و توزيع cd و فعاليت روي multimedia نمونه ای از اینگونه اقدامات است.
وی خاطرنشان کرد: اين نكته كه بيشترين ضربه به يك رسانه مكتوب از سوی سيستم ناكارآمد توزيع وارد می شود، دور از باور نيست. رسانهها نيز به تنهايي قادر نخواهند بود كه يك سيستم توزيع را ايجاد كنند، اما تجيمع چند رسانه و كانون انتشاراتي، اين مسير را قابل توجيه ميكند. اين واحد ميتواند زير نظر و كنترل بنگاه اقتصادي اهداف كامل مؤسسات تحت پوشش بنگاه را برآورده کرده و به ديگر رسانهها نيز خدمات و سرويس ارائه كند.
این استاد دانشگاه گفت: طبيعي است كه همه بنگاههاي رسانهاي قادر نخواهند بود در همه زمينهها و ابعاد فوق فعاليت كند اما چشمانداز فعاليت آنان با همراهي و هدايت اين بنگاه اقتصادي رسانه اي، در كم كردن وابستگي نشريات به دولت بسیار موثر است.
لازم به ذکر است که کارگاهها و نشستهای تخصصی بیستمین نمایشگاه بین المللی مطبوعات و خبرگزاری ها در حاشیه این نمایشگاه و به منظور آشنایی بیشتر علاقه مندان به حوزه رسانه با ابعاد فعالیت روزنامه ها، خبرگزاریها و نیز رسانه های دیداری و شنیداری برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما