مشورت محور حرکت در نظام جمهوری اسلامی است

خبرگزاری شبستان: قوه مجریه باید نهاد شوراهای اسلامی شهر و روستا را به عنوان بازوی پرتوان برای تحقق اهداف خرد و کلان در نظر بگیرد

حجت الاسلام ابوترابی فرد، نایب رییس مجلس شورای اسلامی در دهمین اجلاس عمومی شورای عالی استان ها گفت: تجربه تاریخ سیاسی بشر و تجارب مدیریتی قرون اخیر حکایت از این واقعیت دارد که به هر میزان سطح مشارکت و مشورت برای تصمیم سازی و تصمیم گیری ارتقا پیدا کند آن تصمیم از پشتوانه بالاتر علمی و کارشناسی و استحکام و ماندگاری بیشتری برخوردار است.

 

وی افزود: در قرن اخیر موضوع آرای مردم، حضور نمایندگان مردم، شکل گیری مجالس مشورتی مانند مجالس شورای ملی و مجالس شهری در یک جایگاه فاخری قرار گرفته است.

 

نایب رییس مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: از طرفی آموزه های قرآن کریم حاکی از نگاه دین به این حوزه مهم و کلیدی است چرا که دین بر این باور است که به هر میزان رأی و نظر مردم برای برون رفت از تنگناها و مشکلات بیشتر مورد توجه قرار گیرد ما بهتر می توانیم حرکت کنیم و این حرکت فکری و عقلایی را دین اسلام تأیید کرده است و یک راهبرد منطقی، علمی و منطبق بر تجربه را فراروی انسان قرار داده است.

 

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: در یک نظام دینی باید با مشورت حداکثری راه را انتخاب و حرکت کنیم که برای این مشورت حداکثری قانون اساسی آثاری تعریف کرده است که دستاورد حدود هزار عقبه علمی و فقاهتی است و فقهای بزرگ عالم اسلام نیز این قانون را تأیید کرده اند.

 

وی تصریح کرد: امام راحل به عنوان فقیه و اسلام شناس قانون اساسی را به عنوان نقشه راه حرکت ملت ایران و اسلام تعریف نموده است و بر اصول مشورت و شوری تاکید کرده اند.

 

وی اذعان داشت: قانون راهکارهایی ارایه کرده برای آنکه از آرا و نظر مشورتی ملت ایران برای تصمیم سازی و تصمیم گیری بهتر استفاده کنیم که این اصل در شکل گیری مجلس خبرگان رهبری برای انتخاب شخص اول کشور یعنی رهبر عالیقدر نظام، برای انتخاب مدیریت ارشد اجرایی کشور، نمایندگان ملت در مجلس و نمایندگان مردم در شوراهای اسلامی شهر و روستا ساختاری تعریف کرده است که نشان دهد اصل مشورت محور حرکت در نظام جمهوری اسلامی است.

 

نایب رییس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: یکی از مهمترین عوامل اقتدار نظام جمهوری اسلامی که امروز با قدرت در صحنه جهانی حضور یافته و با قدرت از منافع ملی دفاع می کند و مقابل زیاده خواهان جهان ایستاده است بازمی گردد به همین اصول و مبانی سیاسی و نظامی اسلام که در کشور حاکم است.

 

حجت الاسلام ابوترابی یادآور شد: اگر این ساختار نبود مگر حماسه سیاسی بزرگ سال 92 می توانست شکل بگیرد و از چالش ها و تنگناها بدون وجود این ساختار نمی توانیم عبور کنیم.

 

وی اذعان داشت: باید این واقعیت را بدانیم که در برخی کشورها سابقه مراجعه به آرای مردم برای مدیریت کشور و مدیریت شهرها و روستاها به بیش از 4 قرن بازمی گردد و در حالی که اولین سنگ بنای مردم سالاری در ایران در حدود 100 سال پیش با شکل گیری شورای ملی بنا نهاده شد و قبل از آن کمترین وزنی برای مردم در راستای مدیریت کشور قایل نبودند.

 

حجت الاسلام ابوترابی با بیان اینکه شورای اسلامی شهر و روستا با تجربه حدود 15 سال توانسته است قدم های بلندی بردارد و در جایگاه فاخری قرار دارد، تصریح کرد: باید تدریجا با تحکیم بنیان و اساس شورای اسلامی شهر و روستا و استحکام کارشناسی آنها راه را برای مدیریت یکپارچه شهری هموار کرد.

 

ابوترابی با بیان اینکه آغاز راه را باید با گام های استوار شروع کنیم، اذعان داشت: در جهت افزایش کارآیی و توان و ایفای نقش شوراهای شهر و روستا به این افق فکر می کنیم و در این راستا قدم برمی داریم به طوری که قانون اساسی نقشه راهی پیش روی ما تعریف کرده است.

 

نایب رییس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: قوه مجریه باید نهاد شوراهای اسلامی شهر و روستا را به عنوان بازوی پرتوان برای تحقق اهداف خرد و کلان در نظر بگیرد و از این پتانسیل به نحو مطلوب استفاده نماید که رسیدن به این اهداف نیازمند فرهنگسازی و ارتقای مدیریت این بخش است.

 

حجت الاسلام ابوترابی یادآور شد: شورای شهر تهران تجارب خوبی در تعامل با مدیران اجرایی استان برای رسیدن به مدیریت یکپارچه شهری برداشته است که از این تجربه می توان به عنوان الگو در سایر شهرها استفاده کرد.

 

وی تصریح کرد: با استفاده از تجارب و مدل های موفق باید نقشه راهی ارایه دهید تا اقدامات انجام شده قابل دفاع و از نظر کارشناسی تعریف شده باشد.

 

نایب رییس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در صورتی که نظر هماهنگ و همراه دستگاه اجرایی نداشته باشیم صرف تبدیل شدن به قانون ما را به هدف نزدیک نمی کند، بنابراین نیازمند کار علمی، کارشناسی و استفاده از تجارب موفق هستیم که مبدل شود به قانونی که زمینه تحقق آن فراهم باشد و مجلس هم در حسن اجرای آن نظارت می کند.

 

وی درآمدهای پایدار شهری را مهم و کلیدی ارزیابی کرد و گفت: مهمترین گامی که مجلس برای اقتدار شوراهای اسلامی و تبدیل به یک مدیریت موفق و درآمدهای پایدار برداشته است اختیارات قانونی است که به شوراهای شهر و روستا اعطا شده است که این اختیارات را در برخی حوزه ها حتی مجلس و دولت هم ندارند.

 

وی تصریح کرد: آنچه می تواند راه برای تداوم و استفاده از آن اختیارات قانونی هموار کند استفاده درست، صحیح و قابل دفاع از این اختیارات است و در صورتی که شوراها و مدیریت شهری و شهرداران از این اختیارات درست استفاده کنند ایجاد درآمدهای پایدار یکی از نتایج آن خواهد بود.

 

ابوترابی تصریح کرد: باید از تجربه موفق مدیریت شهری، دستیابی به درآمدهای پایدار غیرمتکی به درآمدهای نفت الگو بگیریم و بودجه کشور را بر آن اساس تنظیم کنیم و کشور را به سمت تامین منابع پایدار و غیرمتکی به درآمدهای نفتی هدایت کنیم.

 

پایان پیام/

 

 

 

 

 

کد خبر 416738

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha