به گزارش خبرنگار حوزه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، اولین همایش «سیدالعابدین» به همت ستاد عالی کانونهای فرهنگی و هنری مساجد کشور هم اکنون در حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی برگزار شد.
در ابتدای این همایش، علی علامهزاده، دبیر چهارمین کنگره بینالمللی امام سجاد (ع) با اشاره به اینکه چهار سال پیش برای اولین بار وقتی این کنگره در استان هرمزگان برگزار شد، بسیاری از افراد باور نداشتند که این کنگره روزی به صورت بینالمللی برگزار شود، خاطر نشان کرد: از همان سال اول برپایی کنگره امام سجاد(ع) بر پایه «بینالمللی بودن» شکل گرفت و مهمانانی از خارج کشور به این همایش دعوت شدند. سال دوم نیز با حضور مراکز علمی، حوزههای علمیه، آموزش و پرورش به صورت گستردهتر برگزار شد و سال سوم نیز با برنامهریزی بهتری که در آن فراخوان مقالاتی در باره صحیفه سجادیه و شخصیت امام سجاد (ع) داده شد از کشورهای مختلف مقالاتی به دست ما رسید.
وی ادامه داد: امسال نیز 80 مقاله از کشورهای پاکستان، افغانستان، عراق، سوریه و لبنان به دبیرخانه کنگره امام سجاد (ع) ارسال شده است که از این میان 12 مقاله به عنوان مقاله برتر انتخاب شدند.
وی گفت: یکی از اتفاقاتی که امسال برای اولین بار در خصوص کنگره بین المللی امام سجاد اتفاق افتاد برگزاری پیشکنگره در تهران است. همچنین در استان هرمزگان مردم بسیار تشنه مسائل فرهنگی هستند به طوری که آیتالله نعیمآبادی دیداری با 500 نفر از جوانان هرمزگان داشتند و نشستهایی در خصوص شناساندن شخصیت امام سجاد (ع) و اثر ایشان صحیفه سجادیه برگزار شده است. همچنین استان هرمزگان به عنوان پیشوای استانهای دیگر در راستای شناخت شخصیت امام سجاد(ع) پیشگام شده که باید سایر استانها آن را به عنوان الگو در این زمینه برگزینند.
علامهزاده تصریح کرد: استان هرمزگان به همراه 7 استان دیگر از جمله استانهای سیستان و بلوچستان، بوشهر، فارس، کهکلیویهو بویراحمد، کرمان، جنوب کرمان و استان خوزستان کارهای بزرگی برای بزرگداشت کنگره بینالمللی امام سجاد(ع) انجام دادهاند.
دبیر چهارمین کنگره بینالمللی امام سجاد (ع) تصریح کرد: در کنگره امسال متفکرین و شخصیتهایی از کشورهای یمن، عربستان، سوریه و لبنان در هفته آینده برای حضور در این کنگره وارد استان هرمزگان میشوند.
وی همچنین گفت: اثرات بسیار خوبی در طی سه سال برگزاری کنگره امام سجاد(ع) در عمل دیدم که یکی از آنها وحدت شیعه و سنی است که از نخستین سال برگزاری همایش به وضوح به چشم میخورد.
صحیفه سجادیه کتاب ارزشمند در طول تاریخ
بنابراین گزارش، شیخ محمدصدیق فهیمی از علمای اهل سنت استان هرمزگان هم در این همایش گفت: عاشورا به عنوان ناگوارترین حادثه و زشتترین حرکت بشری لکه ننگی بر پیشانی تاریخ گذاشت.
وی اظهار کرد: نمونه این برنامه مذهبی در جمهوری اسلامی ایران مدیون امام خمینی(ره) است و دعا میکنیم برای خلف صالح ایشان که به حق، میراثبر حقیقی آن رهبر فقید و از سلاله پاک حضرت زهرا(س) و حضرت علی(ع) است و ما مدیون اندیشه والا و بلند مقام معظم رهبری هستیم.
وی عنوان کرد: امام سجاد(ع) این دلاورمرد تاریخ در میدان نبرد حق علیه باطل به گونهای بود که مانند امام حسین (ع) میدانستند فرعونی در مقابل ایشان قرار دارد، نه تنها فرعون بلکه با فرعونیان متعددی را در طول دوران حیات مبارکشان مواجه شدند.
این عالم اهل سنت خاطر نشان کرد: امام سجاد (ع) دو سال در زمان امیرالمومنین (ع)، 12 سال در جوار امام حسن (ع) سپس در کنار امام حسین(ع) جبهه باطل را از نزدیک مشاهده کردند و خودشان در دوران خفقان شدیدی قرار گرفتند و با وجود این که دوران امامت امام باقر(ع) میدانی برای تربیت بود اما در دوران امام سجاد (ع) قیام به گونهای آرام ادامه پیدا کرد.
وی درباره علت تصمیمش بر کنار نگذاشتن صحیفه سجادیه گفت: بسیاری از ما به دنبال تفسیر صحیح قرآن هستیم اما من به عنوان یک فرد سنی محب اهل بیت(ع) عشق آقا را در دل دارم و آنچه که بر زبانم جاری میشود و کتاب صحیفه سجادیه یکی از تفاسیر ارزشمند برای قرآن کریم است که به ما رسیده است. اگر صحیفه سجادیه را بخوانید، اگر قرآن را بیشتر از قبل متوجه نشدید بیایید سر مرا از تن جدا کنید.
وی گفت: وقتی بزرگان امام سجاد(ع) را شخصیت بینظیر ترسیم میکنند من چه چیزی برای گفتن میتوانم داشته باشم؟ آنجا که امام شافعی میگوید: امام سجاد(ع) افتح بود در فقه، سراغ هیچکسی نرفت که بالاتر از امام سجاد(ع) اطلاعات داشته باشد و خداوند را به خاطر این نعمت شاکریم
امام سجاد(ع) از نزدیکی با پیامبر(ص) سوء استفاده نکرد
در ادامه این همایش آیت الله نعیم ابادی، امام جمعه استان هرمزگان با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری تاکید داشتند که شخصیت امام سجاد(ع) دچار تحریف نشود، ادامه داد: ضرورت دارد که چهره نورانی آن حضرت برای همگان بیان شود.
وی با اشاره به اینکه سیره ان حضرت بهترین راهکار برای اقتصاد مقاومتی است، ادامه داد: آن حضرت 100 خانواده را در مدینه اداره می کردند بدون آنکه ان خانواده ها متوجه شوند. آیا ما هم این گونه هستیم؟ اگر ثروتمندان ما این گونه بودند فقیری در جامعه نبود.
وی گفت: امام سجاد(ع) یقیناً و بیتردید امام دعا است. در کشور هندوستان مدتی صحیفه سجادیه به عنوان کتاب درسی بود، چرا ما این کتاب ارزشمند را رها کردیم. این اثر ارزشمند امام زینالعابدین(ع) سند حقانیت ما است چرا بهره کافی از آن نمیبریم.
امام جمعه استان هرمزگان گفت: معروفترین متن دعایی زبور داود(ع) است. ولی آن کتاب در مقابل صحیفه سجادیه هیچ است، ولی آیا فقط امام سجاد(ع) را میتوانیم با صحیفه سجادیه بشناسیم؟ امام چهرههای دیگری نیز دارد که باید شناخته شود.
وی ادامه داد: امام تا پایان عمر با کارهای فرهنگی و گریه سیاسی میسوخت و زندگی میکرد و با گریههایش از عمق جان میسوخت و ما باید امروز از این شخصیت امام بهره فراوان ببریم.
آیت الله نعمیم آبادی خاطرنشان کرد: تمام مدیران و مسئولان در هر جایگاهی که هستند باید این حدیث را بخوانند و آن حدیث این است که: امام سجاد(ع) از نزدیکی به پیامبر اکرم(ص) یک درهم سوء استفاده نکرد، جامعه امروز ما به این حدیث بسیار نیاز دارد. هیچ یک از مسئولان و افراد جامعه ما از جایگاه خود سوءاستفاده نکنند.
در ادامه این همایش جادری، استاندار استان هرمزگان هم با تشکر از برگزار کنندگان این همایش گفت: این کنگره ها درجهت معرفی و آشنایی بیشتر با شخصیت امام سجاد(ع) بسیار تاثیرگذار است.
وی افزود: امام سجاد (ع) حتی با دشمنان خود رئوف بود و به آنها ترحم میکرد.واقعه معروفی است که فرمانداری توسط خلیفه زمان امام سجاد(ع9 برکنار شده بود تنها کسی که به این فرماندار پناه داد امام سجاد(ع) بودند درحالیکه آن فرماندارامام سجاد و یارانش را اصلی ترین دشمن خود می پنداشت.راه سعادت و رستگاری ما چنگ زدن به این حبل الله متین که همان اهل بیت پیامبر(ع) هستند می باشد.
همایش سید العابدین(ع) صبح امروز 21 آبان به همت ستاد عالی کانون های مساجد کشور در حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما