ضرورت ایجاد صندوق ملی محیط زیست/شیوه نامه انضباطی آزمایشگاه های معتمد بازنگری می شود

خبرگزاری شبستان: مدیر کل دفتر پایش فراگیر سازمان حفاظت محیط زیست بر ضرورت ایجاد صندوق ملی محیط زیست تاکید کرد و گفت: با ایجاد این صندوق سازوکار اجرایی در خصوص نحوه پرداخت واحدهای صنعتی به آزمایشگاه های معتمد ساماندهی و مدیریت می شود.

شینا انصاری، مدیر کل دفتر پایش فراگیر سازمان حفاظت محیط زیست با حضور در غرفه خبرگزاری شبستان در بیستمین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری ها گفت: از کانون برنامه پنجم و چهارم توسعه که بحث خوداظهاری صنایع مطرح شد و با توجه به کمبود امکانات سازمان برای انجام پایش های زیست محیطی در مقایسه با حجم صنایع موضوع آزمایشگاه معتمد مطرح شد.

 

وی افزود: امکانات موجود در سازمان محیط زیست پاسخگوی نیازها نبود، بنابراین باید یک سری از فعالیت ها برون سپاری می شد، بر این اساس یک تعداد آزمایشگاه معتمد شکل گرفت.

 

انصاری با اشاره به روند فعالیت های آزمایشگاه های معتمد خاطرنشان کرد: صنعت، خدمات و صنایع در دوره های سه ماهه وضعیت بالفعل خود نظیر پسماند، آلودگی صوتی و آلودگی هوا را از طریق آزمایشگاه های معتمد به محیط زیست و ادارات کل استان ها اعلام می کنند.

 

وی با بیان اینکه نتایج خوداظهاری مبنای درک و یا عدم درک در لیست صنایع آلاینده قرار می گیرد، اظهار داشت: واحدهای صنعتی ای که در فهرست صنایع آلاینده قرار می گیرند مشمول فروش یک درصد عوارض آلایندگی می شوند که متاسفانه این موضوع مشکلاتی ایجاد کرده است.

 

انصاری با بیان اینکه 385 آزمایشگاه معتمد در سطح کشور داریم، خاطرنشان کرد: علاوه بر این عوارض آلایندگی طی چند سال اخیر و همچنین توجه به کمیت آزمایشگاه های معتمد باعث شده تا با مسایل و مشکلاتی در این حوزه مواجه شویم.

 

انصاری با بیان اینکه آزمایشگاه های معتمد خوب و توانمند زیادی داریم که به صورت تخصصی فعالیت می کنند، خاطرنشان کرد: در مقطعی برای اینکه تعداد آزمایشگاه ها افزایش یابد مراکز معاینه فنی خودروها نیز به عنوان آزمایشگاه معتمد معرفی شدند و اینها مشکلاتی ایجاد کرد چرا که مکانیسم نظارتی مراکز معاینه فنی به گونه ای دیگر تعریف شده است.

 

وی با اشاره به مشکلات و نابسامانی های موجود در این حوزه اظهار داشت: شیوه نامه انضباطی، بازدارندگی نداشت و حداکثر مجازات در نظر گرفته شده برای آزمایشگاه های متخلفی که بدون مراجعه به صنایع داده پردازی می کردند به یک ماه تعطیلی آن مرکز محدود می شد.

 

مدیر کل دفتر پایش فراگیر سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اصلاح و تغییر شیوه نامه انضباطی و افزایش میزان جرایم تاکید کرد: در حال حاضر شیوه نامه آزمایشگاه معتمد، خوداظهاری و شیوه نامه های اجرایی و کنترلی و مکانیسم اجرایی محیط زیست در خصوص آزمایشگاه های معتمد در حال بررسی و بازنگری است.

 

انصاری از ابلاغ شیوه نامه انضباطی جدید تا یک ماه آینده خبر داد و گفت: شرایط صدور مجوز، تعلیق و ابلاغ در این شیوه نامه مورد توجه قرار گرفته است تا سازمان محیط زیست بتواند مکانیسم های نظارتی خود را اعمال کند.

 

وی مراودات اقتصادی میان واحدهای صنعتی و آزمایشگاه های معتمد را یکی از مشکلات اساسی در این بخش برشمرد و گفت: به دفتر حقوقی سازمان محیط زیست پیشنهاد داده ایم تا برای حل این مشکل، پروسه ای تعریف کند تا ارتباط مالی میان واحدهای صنعتی و آزمایشگاه های معتمد قطع شود.

 

انصاری تصریح کرد: حذف رابطه اقتصادی صنعت و آزمایشگاه های معتمد در فرصت محدود امکان پذیر نیست چرا که تحقق این امر زمانی میسر می شود که صندوق ملی محیط زیست ایجاد شود و سازوکار اجرایی در خصوص نحوه پرداختی به آزمایشگاه های معتمد از طریق این صندوق را تعریف کنیم.

 

مدیر کل دفتر پایش فراگیر سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه مجوزی که به آزمایشگاه های معتمد می دهیم در قبال آنالیزهایی است که انجام می شود در حالی که نمونه برداری را فراموش کرده ایم، خاطرنشان کرد: آزمایشگاه های معتمد باید روش نمونه برداری و کارشناس نمونه بردار متخصص را در بازدیدهای نظارتی سازمان حفاظت محیط زیست اعلام کنند.

 

انصاری اذعان داشت: طبق نظراتی که ادارات کل استان ها ارایه کرده اند سعی می کنیم در فرصتی کوتاه بتوانیم راهکارهای اجرایی خوبی داشته باشیم و نظارت بر آزمایشگاه های معتمد را به حداقل مطلوب برسانیم.

 

وی حذف ارتباط مالی میان صنعت و آزمایشگاه های معتمد را راه حل اصلی در ساماندهی پایش عنوان کرد و افزود: واحدهای صنعتی را موظف کرده ایم تا خوداظهاری پایش را به صورت دوره ای به آزمایشگاه های معتمد ارایه کنند و صرفا خوداظهاری پایش را از طریق یک آزمایشگاه معتمد مشخص عرضه نکنند.

 

وی از منطقه بندی آزمایشگاه های معتمد خبر داد و افزود: به دلیل آنکه قسمت عمده آزمایشگاه های معتمد در تهران مستقر هستند بنابراین یک سری پارامترها را نمی توانیم به صورت بومی در استان ها مورد پایش قرار دهیم.

 

انصاری از اجرای طرح حمایت از آزمایشگاه های معتمد بومی خبر داد و گفت: با اجرای این طرح علاوه بر کاهش هزینه ها آزمایشگاه های بومی تقویت خواهند شد.

 

مدیر کل دفتر پایش فراگیر سازمان حفاظت محیط زیست خاطرنشان کرد: باید روی تست های مطابقتی کار کنیم و نمونه های مجهول را در اختیار آزمایشگاه های معتمد قرار دهیم.

 

انصاری، خوداظهاری را از شاخص های توسعه یافتگی عنوان کرد و افزود: خوداظهاری در پایش هم به این معناست که سازمان محیط زیست و صنعت تقابلی با هم ندارند.

 

وی با اشاره به اینکه خوداظهاری در بازه زمانی سه ماهه از طریق آزمایشگاه معتمد انجام می شود، یادآور شد: آزمایشگاه های معتمد نتایج پایش را به سازمان حفاظت از محیط زیست اعلام می کنند، بنابراین باید به سمتی برویم تا خوداظهاری ها را معتبر و مستند ارایه دهند.

 

انصاری با اشاره به طرح ها و برنامه های در دست اقدام دفتر پایش فراگیر سازمان حفاظت محیط زیست گفت: رتبه بندی آزمایشگاه های معتمد و واگذاری پایش ها متناسب با امکانات و سطح تخصص این مراکز، بازنگری در تعرفه های پایش و نظارت بر اجرای صحیح آن از جمله برنامه های ما در راستای ارتقای سطح پایش آلاینده های صنعتی است.

 

مدیر کل دفتر پایش فراگیر سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر تقویت آزمایشگاه های معتمد متخصص، رتبه بندی و ساماندهی آنها اظهار داشت: اقدامات و برنامه های تشویقی و ترغیبی برای آزمایشگاه های معتمد برتر در نظر گرفته ایم تا کیفیت فعالیت هایشان را ارتقا یابد.

 

پایان پیام/

کد خبر 416428

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha