حجت الاسلام علی چراغی پور، مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی و هنری مساجد استان ایلام، صبح امروز(21 آبان) در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در ایلام، اظهار کرد: در هفته کتاب و کتابخوانی 8 هزار جلد کتاب با اعتباری بالغ بر 120 میلیون ریال در شهرستان مرزی مهران اهدا خواهد شد.
وی، تصریح کرد: حضور در جلسه هفته کتاب و کتاب خوانی در استانداری ایلام، برگزاری نشست تخصصی در خصوص کتاب «دا»در حوزه علمیه فاطمه الزهرا(س)، برگزاری مسابقات کتابخوانی با موضوع محرم و صفر به صورت استانی، اهدای کتاب به کتابخانه مساجد در قالب کاروان کتاب از دیگر برنامه های هفته کتاب و کتابخوانی در این استان است.
حجت الاسلام چراغی پور، برپایی گردهمایی مدیران کتابخانه ها و کتابداران مساجد مساجد و تقدیر از اعضای کتابخانه های برتر مساجد، اهدای تجهیزات کتابخانه به کتابخانه برتر استان و تولید و انعکاس اخبار در هفته کتاب و کتابخوانی از طریق روابط عمومی ستاد و خبرگزاری شبستان را از برنامه دیگر گرامی داشت این هفته عنوان کرد.
مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی و هنری مساجد استان ایلام، به اهمیت کتاب و کتابخوانی در جامعه اشاره کرد و افزود: فرهنگ زیبای مطالعه همواره مورد تاکید دین مبین اسلام بوده و ترویج این فرهنگ بایستی در بین نسل جوان تداوم داشته باشد.
وی، اضافه کرد: دستگاه های متولی فرهنگ در جامعه به عنوان ارکان مهم در جهت تقویت فرهنگ کتاب و مطالعه باید تلاش خود را بیش از پیش کرده و با برنامه ریزی برای تمامی مقاطع تحصیلی، غذای روح را به ویژه برای نسل نوجوان و جوان به نحو مطلوب و آسان در دسترس قرار دهند.
حجت الاسلام چراغی پور، یادآور شد: هرچه مسئولان در جهت تقویت فرهنگ کتاب و مطالعه در جامعه تلاش و هزینه کنند سرمایه گذاری خوبی برای رشد و توسعه همه جانبه کشور را فراهم کرده و اثرات مثبت این مهم در جامعه به خوبی قابل مشاهده خواهد بود.
این مسئول، بیان کرد: دبیرخانه کانون های فرهنگی و هنری مساجد استان نیز در راستای ترویج این فرهنگ اقدامات خوبی انجام داده از جمله راه اندازی 244 کتابخانه در سطح کانون های مساجد استان که از این تعداد 85 کتابخانه مخزن دار با بیش از 3 هزار جلد کتاب و مابقی کتابخانه باز محسوب می شوند.
وی، تصریح کرد: راه اندازی 5 کتابخانه عمومی، 10 کتابخانه مصلی، 3 باب کتابخانه در مراکز تربیتی و زندان ها، یک باب کتابخانه بزرگ با 25 هزار جلد کتاب در حوزه علمیه خواهران و کتابخانه عمومی برای طلاب حوزه علمیه صاحب الزمان(عج) ایلام از دیگر این اقدمات بوده است.
حجت الاسلام چراغی پور افتتاح و راه اندازی خانه های فرهنگ دیجیتال با کتابخانه های دیجیتالی در مناطق مختلف استان از جمله مسجد امام جعفر صادق(ع) شهرستان مرزی دهلران، روستای بانقلان و مسجد جامع شهرستان مهران را نیز مهمترین اقدام این دبیرخانه عنوان کرد.
وی با اشاره به اینکه در استان ایلام به ازای هر یک هزار و 500 نفر جمعیت یک کتابخانه موجود است، اضافه کرد: با این وجود فرهنگ مطالعه در استان در حد مطلوب بوده هرچند هنوز با جایگاه واقعی خود فاصله دارد.
مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی و هنری مساجد استان ایلام، یادآور شد: برای جذب و ترغیب جوانان به سمت کتاب و کتابخوانی بایستی فضای کتابخانه ها در دسترس همگان بوده و در جهت چاپ و انتشار کتاب نویسندگان و مولفان بایستی در حوزه مسائل روز و جدید بدون گردآوری از مطالب دیگران اقدام کنند.
حجت الاسلام چراغی پور، خاطرنشان کرد: دبیرخانه کانون های مساجد استان در نظر دارد در مناطق روستایی با تجهیز کتابخانه ها با کتاب های تخصصی در حوزه های دامداری، کشاورزی، صنایع دستی و سایر رشته های مختص به این مناطق در جهت ارتقای فرهنگ مطالعه و همچنین روی آوردن جوانان به سمت کارآفرینی و اشتغال اقدام کند.
پایان پیام
نظر شما