به گزارش خبرگزاری شبستان از البرز، اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور امروز در جمع محققان و مسئولان واحدهای جهاد دانشگاهی کشور در کمالشهر استان البرز اظهار داشت: امروز در یک شرایط ویژه قرار داریم، تحریم های ظالمانه بسترهای حساس اقتصادی کشور را نشانه رفته که البته ما برای برون رفت از این وضعیت برنامه های پیش بینی کرده ایم.
وی ادامه داد: اعمال تحریم های اقتصادی دشمن و در کنار آن برخی تصمیم های نادرست در بخش اقتصادی سبب شده تا فشارهای اقتصادی به مردم و کشور وارد شود.
جهانگیری گفت: درعین حال ما تلاش جدی داریم که تحریم ها را برداریم و طرف مذاکره هسته ای را به این سمت وادار کنیم که حق مسلم ملت ایران در بخش هسته ای مانند سایرحقوق را بپذیرد.
این مسئول ادامه داد: باید در کنار پذیرفتن حق قانونی ملت ایران، تحریم ها هم برداشته شود که امیداواریم با طرف های مقابل به نتیجه برسیم.
معاون اول رییس جمهوری بیان کرد: البته ما برای شرایطی که تحریم ها ادامه یابد نیز چاره جویی کرده ایم و برای وضعیت سخت تر از امروز نیز برنامه داریم.
جهانگیری افزود: در کنار مقابله با تحریم ها، قطار اقتصادی کشور باید به مسیر صحیح خود در بخش کنترل شاخص های اقتصادی مثل تورم و خروج از رکود و در بخش فعال کردن تولید کشور باز گردد.
وی ادامه داد: جهت گیری ها و تصمیم گیری های دولت در بخشهای مختلف و برنامه توسعه ای برای دراز مدت است زیرا باید به فکر آینده کشور بود.
معاون اول رییس جمهوری، احیای سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشوربا دستور رییس جمهوری را از برنامه هایی نام برد که در راستای برنامه های بلندمدت انجام شده است.
این مسئول بیان کرد: دولت برنامه های کوتاه مدت و بلند مدت در بخشهای مختلف دارد و اتخاذ مجموعه سیاست هایی که می توانند اقتصاد ایران را به بهبود برسانند، در دستور کار است.
وی با بیان اینکه برخوردهای لحظه ای با مسایل مختلف از جمله بخش اقتصادی امکان پذیر نیست، اظهار داشت: سیاستهای کلی باید به سیاست ها و برنامه های اجرایی تبدیل شود.
معاون اول رییس جمهوری با بیان اینکه تاکنون دولت 20 نشست در زمینه سیاست های اقتصاد مقاومتی برگزارکرده، افزود: دراین زمینه در شورای عالی اقتصاد برنامه های درازمدت پیش بینی شده است.
وی اظهار داشت: راهکارها و روش های اقتصاد مقاومتی نیز دربودجه سال آینده و برنامه ششم توسعه دیده شده است.
جهانگیری گفت: در برنامه ششم توسعه مهم ترین جهت گیری برنامه، مساله محور و جامع محور است، مسایلی مانند اشتغال جوانان و تبدیل آنها به نیروی کارآمد از اولویت ها می باشد.
معاون اول رییس جمهوری، خشکسالی و کمبود آب را یکی دیگر از دغدغه ها در کشور برشمرد و افزود: مساله آب به عنوان یک سرمایه کمیاب در برنامه ششم باید بصورت جدی به آن پرداخته شود.
وی ادامه داد: بخش محیط زیست بویژه مشکلات زیست محیطی شهرهای بزرگ کشور و پایتخت از دیگر مباحثی است که در برنامه ششم توسعه باید به آن توجه جدی کرد.
معاون اول رییس جمهوری به برنامه پیش بینی شده دولت تدبیر و امید در بخش نفت و گاز اشاره کرد و افزود: در این بخش به اعتبارات کلانی برای سرمایه گذاری نیاز است که باید شرکتهای بخش خصوصی را در حوزه نفت و گاز فعال کرد.
جهانگیری با بیان اینکه، اصلی ترین جهت گیریها در اقتصاد کشو، اقتصاد متکی به علم و فناوری است، بیان کرد: نباید به منابع نفتی که پایان پذیر هستند، متکی بود، ما باید به بستری متکی شویم که پایان ناپذیر بوده و آن تفکر علمی انسان است.
وی ادامه داد: ایران اسلامی در این بخش سرمایه های بزرگی دارد که نمونه آن جهاد دانشگاهی و شرکتهای دانش بنیان است.
جهانگیری گفت: اکنون فعالیت تولیدی شرکتهای دانش بنیان در کشور آغاز شده و می توانند جایگزین منابع درآمدی طبیعی شوند.
این مسئول تاکید کرد: باید بسترهای مناسب برای فعالیت این شرکتها فراهم کرد، امروز جهاد دانشگاهی، نهاد عمومی و دانش نبیان است و تاکنون مهم ترین نقش را بین دانشگاه ها و نیازهای جامعه ایفا کرده است.
معاون اول رییس جمهوری گفت: جهاد دانشگاهی با برخورداری از نیروهای با روحیه بالا و توانمند علمی، کارنامه درخشانی دارد .
وی ادامه داد: مهم ترین ویژگی جهاد دانشگاهی این است که شعار 'ما می توانیم را' زنده کرده و عینیت بخشیده و این روند چه دردوره جنگ تحمیلی و چه اکنون که در سیستم های الکترونیکی، رایانه ای، صنعت نفت، سلولهای بنیادین به شکل کارهای بزرگی خودنمایی کرده و می کند.
معاون اول رییس جمهوری گفت: مهم ترین رسالت در بحث علم و توسعه فناوری زنجیره تجاری سازی ایده تا تولید است، اگر بتوانیم مراحل تولید، پژوهش و تجاری سازی را انجام دهیم می توانیم موفقیتهای بزرگ کسب کنیم.
وی تاکید کرد: استفاده از کالاهای خارجی را نباید به عنوان افتخار برای خودمان تلقی کنیم، باید از دستاوردهای تولیدی داخل استفاده کرد و در این بخش تولید کالای با کیفیت و مصرف آن در کشور ازپیام های اقتصاد مقاومتی است.
معاون اول رییس جمهوری گفت: امیدواریم کارهای خوبی که در کشور شروع شده به نتیجه برسد.
وی یکی از دغدغه های دولت در استان البرز وجود افراد رانت خوار وزمین خوار دانست و گفت: این افراد درصدد تصاحب و تغییر کاربری اراضی ملی و منابع طبیعی هستند که مسوولان استان باید ریشه این فسادها را بخشکانند.
معاون اول رییس جمهوری امروز سه شنبه از بخش های مختلف مجتمع تحقیقاتی شهدای جهاد دانشگاهی کشور واقع در کمالشهر استان البرز بازدید کرد.
در حاشیه این بازدید ضمن رونمایی از چند دستاورد علمی، تعدادی خطوط تولیدی صنایع بزرگ اقتصادی و صنعتی به طور رسمی راه اندازی شد.
لازم به ذکر است که هم اکنون واحدهای جهاد دانشگاهی هشت دانشگاه کشور در مجتمع تحقیقاتی شهدای جهاد دانشگاهی در البرز مستقر هستند.
پایان پیام/
نظر شما