به گزارش خبرگزاری شبستان از یاسوج، علی مرادی، رئیس بنیاد نخبگان استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: مسئله شناسايي، جذب و حمايت از نخبگان از جمله مواردي است كه مورد تأكيد رهبـر معظـم انقـلاب اسلامي و همه انديشمندان و صاحب نظران كشور است.
مرادی افزود: این موضوع در اسناد بالادستي كشور نيز نمـود بـارزي دارد و تا پیش از تأسیس بنیاد ملی نخبگان، شناسایی منحصر به قالب رقابت مانند المپیادهای علمی و هدایت و پرورش منحصر به قالب مراکز خاص مانند مدارس استعدادهای خاص بود که منجر به محدودیت افراد تحت پوشش می شد.
وی با اشاره به ابلاغ این طرح در تاریخ 25 بهمن ماه 1386 توسط رئیس جمهور وقت، بیان داشت: طرح شهاب مهم ترین طرح شناسایی مستعدان در عرصة آموزش عمومی است.
رئیس بنیاد نخبگان کهگیلویه و بویراحمد با بیان این که «شهاب» مخفف عبارت شناسايي و هدايت تحصيلي استعدادهاي برتر است که این طرح با همین هدف اجرا می شود.
مرادی افزود: این طرح به طور آزمایشی در سال تحصیلی 92-1391 در هفت استان، برای هفت درصد از دانش آموزان در پایة ابتدایی (چهارم و پنجم ابتدایی)، متوسطة اول (دوم و سوم راهنمایی) و متوسطه دوم (اول، دوم و سوم متوسطه (مطابق اجرا شد.
وی ابراز داشت: از جمله سياست هاي كلي نظام در حوزه آموزش و پرورش بحث عدالت آموزشي بوده و برای تحقق این امر مهم باید ظرفيت هاي كودكان، نوجوانان و جوانان كشور شناسايي شود.
این مسئول گفت: با اجرای این طرح به دنبال نخبه پروری در ابعاد مختلف هستیم و مدرسه و خانواده محور اصلی و جداناپذیر هستند و دانش آموزان در محیط آموزشی خود توسط معلمین و کادر اجرایی مدارس شناسایی و سپس هدایت می شوند.
مرادی در ادامه به اهداف اصلی طرح «شهاب» اشاره و افزود: شناسايي، هدايت آموزشی، تربيتي و معنوي مستعدان دورۀ ابتدایي تا پايان دورۀ آموزش متوسطه و زمينه سازي براي استمرار حمايت ها در مراحل مختلف آموزش عالي، پرورش مستعدان برتر و سرآمد و ایجاد ساز و کارهای مناسب برای رشد و بالندگی آنان به عنوان سرمایه های ملی و خدادادی و نهایتاً تقویت و درونی کردن هویت دینی و ملی مستعدان در دوره های تحصیلی به منظور احساس مسئولیت برای ایفای نقش سازنده در اعتلای کشور از مهم ترین اهداف این طرح هستند.
رئیس بنیاد نخبگان استان کهگیلویه و بویراحمد در رابطه با ساختار تصمیم گیری و اجرایی طرح شهاب هم، گفت: بنیاد ملی نخبگان نقش سیاست گذاری و نظارت بر اجرای طرح و وزارت آموزش و پرورش نقش اجرایی را بر عهده دارد.
وی عنوان کرد: ما در راستای اجرایی کردن طرح شهاب، در سطح استان ستاد اجرایی استان و کارگروه تخصصی استانی، در سطح شهرستانی کارگروه علمی ـ اجرایی در شهرستان و در سطح مدرسه کارگروه اجرایی در مدرسه را تشکیل دادیم که بعد از گذراندن مراحل اولیه و آموزش مربیان، اواخر هفته جاری آموزگاران و عوامل اجرایی آموزش های لازم را می بینند.
مرادی خاطرنشان کرد: در این مرحله از اجرای طرح، دانش آموزان پایه چهارم دبستان شهرستان دنا جامعه هدف ما هستند و مورد شناسایی و هدایت قرار می گیرند.
این مسئول پیرامون فرايند شناسايي و هدايت دانش آموزان پايه چهارم ابتدايي، گفت: با توجه به تغييرات طبيعي ناشي از رشد شخصيت، استعدادها و توانايي هاي کودکان و اجراي کنوني طرح براي پايه چهارم ابتدايي، هدف اصلي اين اجرا، شناسايي حوزه هاي استعدادي دانش آموزان اين پايه تحصيلي و همچنين هدايت لحاظ شده به صورت عمومي و براي همه آنهاست. براي دست يابي به اين هدف، نبايد هيچ گونه جداسازي در کلاس درس و امتياز مادي و تحصيلي ويژه اي براي هيچ يک از آنها صورت گيرد.
وی افزود: فرايند شناسايي براي دانش آموزان پايه چهارم ابتدايي داراي چند مرحله است. ابتدا مجريان طرح، شامل مديران استان ها، معلمان، مشاوران، معاونان و مديران مدارس بر اساس متون علمي - آموزشي تدوين شده دوره هاي آموزشي مورد نياز را مي گذرانند. سپس بازبينه هاي چک ليست شناسايي استعدادها در هشت حوزه استعداد کلامي، رياضي، هنري، فضايي، حرکتي، اجتماعي، علوم تجربي و فرهنگ ديني توسط معلمان آموزش ديده تکميل و به مدير مدرسه ارائه مي شود و براي هدايت عمومي دانش آموزان و اولياي آنها مورد بررسي و تحليل قرار ميگيرد و گزارش تحليلي آماري دقيقي از طرف مدرسه به اداره آموزش و پرورش شهرستان ارسال مي شود. هم چنين همه مستندات در پرونده سوابق تحصيلي فرد به صورت منظم بايگاني و نگه داري مي شود.
مرادی اظهار داشت: اقدامات مورد نياز در سطح مدرسه براساس فراواني استعدادهاي شناسايي شده است که شامل تشکيل کلاس هاي فوق برنامه و دعوت از صاحب نظران، فعاليت هاي برون مدرسه اي مانند ايجاد زمينه حضور دانش آموزان در بازديدهاي علمي، مسابقات و جشنواره ها، معرفي مراکز فعال، تهيه جزوات آموزشي و آموزش و توجيه خانواده ها و... است.
رئیس بنیاد نخبگان استان کهگیلویه و بویراحمد با بیان این که در طرح شهاب توجه عمومي به همه دانش آموزان و توجه نامحسوس و غيرمستقيم و به دور از هر گونه برچسب زني به دانش آموز خاص است، گفت: هدف نهایی این طرح نگهداشت دانش آموزان به صورت باغچه ای و پرهیز از نگهداشت گلخانه ای است.
پایان پیام/
نظر شما