وضع کتابخوانی در کشور ما اصلاً خوب نیست/ کمک از رسانه‌ها برای ترویج کتابخوانی

خبرگزاری شبستان: مختارپور گفت: وضع کتابخوانی در کشور ما اصلاً خوب نیست، البته در این راستا آمار و روش علمی مناسبی وجود ندارد اما اگر هم داشته باشیم یقین داریم وضع کتابخوانی ما خوب نیست، این مهم را به شهادت شمارگان پایین و عدم علقه گفتمان کتابخوانی در کشور می‌ گویم.

به گزارش خبرنگار ادبیات شبستان، نشست خبری اعلام برنامه های نهاد کتابخانه های عمومی در هفته کتاب و دومین جشنواره دوسالانه بین المللی کارتون کتاب صبح امروز 20 آبان ماه با حضور «محمد اللهیاری» معاون توسعه کتابخانه ها و کتابخوانی نهاد و «سیدمسعود شجاعی طباطبایی» مدیرعامل خانه کاریکاتور در ساختمان مرکزی نهاد کتابخانه ها برگزار شد.

 

در پایان این نشست، «علیرضا مختارپور» دبیرکل نهاد با حضور در جمع خبرنگاران به منظور تشکر از آنها، در جمع حاضر شد و به برخی از سوالات آنها نیز پاسخ داد.

 

وی در این نشست گفت: همه تبلیغات و هزینه های ما در هفته کتاب برای رشد فرهنگ کتابخوانی و مطالعه صورت می گیرد و امیدواریم این تلاش ها نتیجه دهد. در جامعه خبری از رشد مطالعه نیست و به همین دلیل ما نیازمند کمک، نظارت، هدایت، هشدار و انتقاد اصحاب فرهنگ خصوصا افرادی که در رسانه‌ ها در بخش فرهنگ و کتاب فعالیت می‌ کنند، هستیم، چراکه این افراد به عنوان مشاوران امین و ناصح و مشفق و همچنین منتقد و اصلاح‌ گر هستند.

 

مختارپور خاطرنشان کرد: از این رو حتی می‌توانید با اعضای کتابخانه‌ها نیز صحبت کنید و به کار ما انتقاد کنید و ما از سوی دیگر ما آماده هستیم پیشنهادات شما را با آغوش باز و سینه منشرح بشنویم.

 

وی ادامه داد: وضع کتابخوانی در کشور ما اصلاً خوب نیست، البته در این راستا آمار و روش علمی مناسبی وجود ندارد اما اگر هم داشته باشیم یقین داریم وضع کتابخوانی ما خوب نیست، این مهم را به شهادت شمارگان پایین و عدم علقه گفتمان کتابخوانی در کشور می‌ گویم.

 

دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه چه عکس العملی درباره یادداشت هایی که در سایت نهاد خطاب به کتابداران قرار داده شده، به دست شما رسیده است، توضیح داد: تاکنون 13 یادداشت در راستای ارائه گزارش از نهاد و صحبت با کتابداران منتشر کرده‌ایم که از چهار روش عکس العمل هایی به دستم رسیده است. طریق اول، ایمیل‌ بود که تا امروز بیش از 8 هزار ایمیل به دستم رسیده است. به جرات عرض می‌کنم تک به تک تمامی آنها را خوانده‌ ام و برخی از آنها ارجاع و پیگیری لازم داشت که انجام شد.

طریق دوم، نامه‌های ارسالی و طریق سوم، برخی پیام‌هایی است که از طرق مختلف یا از طریق تلفن‌های دوستان به بنده ارجاع می‌شود. طریق چهارم، پاسخگویی در برخی رسانه‌ ها مثل لیزنا است که امکان پاسخگویی برای مخاطب وجود دارد که گاهی بیش از 200 یا 300 پاسخ درباره یک یادداشت درج می‌شود که تمامی‌ آنها را نیز به دقت می‌ خوانم.

 

وی با بیان اینکه محتوای این یادداشتها درباره سیاست‌ها و عملکرد ما است، گفت: در نهایت این درخواست‌ ها چند دسته می‌شوند؛ برخی به تصمیم‌گیری کلان کمک می‌کنند، در برخی ایمیل‌ها سوالاتی مطرح می‌شود، حتی برخی مسائل شخصی مطرح می‌کنند و سوالی از اتفاقات مربوط به استان می‌ پرسند، راه تماس از این طریق پدید آمده چرا که اگر کتابداری درخواست مصاحبت و یا گفتگو با خدمتگذاری را در نهاد داشته باشد به راحتی با او ارتباط گرفته و صحبت می‌کند، هیچ راه بسته‌ای در نهاد کتابخانه‌ها وجود ندارد، تاثیر این ارتباط ، روان شدن مجموعه فعالیت‌ها است.

 

مختارپور خاطرنشان کرد: در نهاد چند هزار کتابدار خدوم مشغول فعالیت هستند و ما به توصیه پیشوایان دینی و رهبر عزیزمان و عمل به اخلاق حرفه‌ ای، ارتباط با کسانی که نقش اصلی دارند که همان کتابداران هستند برقرار کرده‌ایم و این مهم به جز بازدید‌های سرزده‌ای است که از کتابخانه‌ها داشته‌ایم که ادامه نیز خواهد یافت.

 

پایان پیام/

کد خبر 416182

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha