شماره جدید ماهنامه سوره اندیشه منتشر شد

خبرگزاری شبستان:هفدهمین شماره از مجله سوره اندیشه ویژه‌ مهر و آبان 93، حاوی مقالات و گفت‌وگوهایی پیرامون «كار، مسئله‌ی كارآمدی و نسبت اداره و سیاست» روی كیوسك‌های مطبوعاتی قرار گرفت.

به گزارش خبرگزاری شبستان ،در بخش تحلیلی این مجله، آثاری از ابراهیم فیاض، نصرالله حكمت، علی مرادخانی، یوسفعلی میرشكاك، احمد رهدار، قاسم پورحسن، سیدموسی دیباج، محمد صافیان، محمدتقی چاوشی، مهدی معین‌زاده، محمدعلی مرادی، جلال پیكانی، میثم سفیدخوش، سیدمهدی ناظمی و... آمده است و در بخش ضمیمه كتاب اسفار، تازه‌های بازار كتاب معرفی شده و با آقای حسین مفید، مدیر نشر مولی، درباره‌ی حوزه‌ی كاری این انتشارات و همچنین كتابفروشی مولی گفتگویی صورت گرفته است. بخش شخصیت كه پایان بخش مجله است، به معرفی و گفتگو با دكتر شهرام پازوكی پرداخته و كتاب جدید وی با عنوان عرفان و هنر در دوره مدرن را مورد بررسی قرار داده است.

مجله سوره‌ اندیشه در دوره‌ی جدید خود، به‌دنبال فهم كل‌گرایانه از وضع موجود است؛ فهمی كه ساحات مختلف اجتماعی را در یك یكپارچگی نسبت به هم، درك كند و بتواند هر مصداقی را در پناه این نگاه ببیند تا شاید امكان برون‌رفت از این وضع فراهم شود. در این راستا، این شماره از مجله سوره، به این موضوع پرداخته كه چرا پیش از این، شرایط به‌گونه‌ای نبود كه نزاع بر سر «كارآمدی»، به این نحو، امكان مسئله شدن داشته باشد.

 

نزاع‌های مختلف بر سر كارآمدی، در فضایی طرح می‌شوند كه به لحاظ تاریخی، سی و چند سال از انقلاب می‌گذرد و آن نتایجی كه مورد انتظار بوده، هنوز محصل نیست. انقلاب اسلامی در گریز و گذار خود به سمت و سوی مقصود، طلب و مطالباتی را از سر خویش گذرانده كه محصول موقعیت تاریخی خویش است. زمانی كه انقلاب در آغاز خویش به سر می‌برد، گفت‌و‌گوی كارآمدی چندان وجهی نداشت و مطالبه‌ی اصلی نبود چراكه كارآمدی بهره‌مندی جامعه‌ای رو به سوی توسعه و پیشرفت است و آن روز، این مقوله چندان مهم نبود. ولی امروز مهم است و ما هر ساعت و دم، آگاه یا ناآگاه، انقلاب و جامعه‌ی خود را به محكمه می‌سپریم و مورد سنجش قرار می‌دهیم كه آیا نظام اجتماعی ما كارآمد است یا ...؟

 

«كارآمدی» گاه وصف سازمانی خاص قرار می‌گیرد و اداره‌ای را كارآمد یا ناكارآمد می‌نامند و گاه، این امر به سازمان‌های بزرگ‌تر و نظامات اجتماعی هم تعمیم داده می‌شود تا سخن به آنجا می‌رسد كه موضوع بحث كارآمدی، كل جامعه می‌شود. هنگامی كه امروز از امورات جامعه من‌حیث‌كلی صحبت می‌كنیم، نظر به كارآمدی آن داریم و این امر در انظار عمومی به‌صورت رضایت‌مندی و یا نارضایتی جلوه می‌كند. حال اینكه در این بین، سیاست باید مورد خطاب مطالبه‌گران كارآمدی باشد یا اینكه در این زمانه، مدیریت جای سیاست را گرفته است؛ و اینكه آیا بدون سیاست، می‌توان به اداره‌ی مناسب دست یافت، سؤالاتی است كه پاسخی كوتاه و روشن ندارد و از موضوعاتی است كه می‌تواند مورد پرسش در یك مجله و بلكه بیشتر باشد، خصوصاً آنكه بخواهیم بدانیم در چه زمان و موقعیتی این موضوع و معنا مهم می‌شود.

 

نسبت اداره و سیاست، موضوع نظام اجتماعی است كه در سبك زندگی، ظهوری «كار»گونه دارد، و در نظریه اجتماعی، تفكر، هنر و تاریخ، هر كدام امتداد و زاویه‌ای پیدا می‌كند. مجله‌ سوره‌ اندیشه در بخش اصلی و تحلیلی خود در شماره‌ اخیر، كار اصلی خود را پرداختن به این موضوع دانسته است. امید كه بتواند پرسش‌های خود را به تأمل مخاطبان و جامعه فكری بگذارد.

 

ضمیمه‌ی فرهنگی هنری اسفار چون همیشه شامل معرفی چندین كتاب تازه انتشار یافته است. بخش نشر نیز در مطلبی تحت عنوان «احیای میراث عرفانی» به گفت‌وگو با حسین مفید، مدیر نشر مولی پرداخته است. اما در مهمترین و جذابترین بخش اسفار یعنی شخصیت، گفت‌وگو با دكتر شهرام پازوكی آمده است. دكتر پازوكی متفكری صوفی مسلك و اهل عرفان طریقتی كه در فلسفه و كلام و عرفان و... مطالعه دارد، اما چون مراد و مرشد خود مولانا جلال‌الدین بلخی، خاموشی را برگزیده است و كمتر تمایل به گفت‌وگو و حتی نوشتن دارد، خصوصاً در زمانه‌ای كه اندیشه‌ی صوفیانه حاشیه‌هایی را فراهم آورده است. كتاب تازه منتشر شده‌ی ایشان «عرفان و هنر در دوره‌ی مدرن» بهانه‌ای برای این گفت‌وگو شد. در ادامه‌ مطلب هم، به بررسی آثار و تفكر ایشان پرداخته شده است.

پایان پیام/

کد خبر 415795

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha