به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از تبریز، جلسه هم اندیشی کارگروه های مشورتی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان آذربایجان شرقی(امروز18آبان) در محل مجتمع فرهنگی هنری 29 بهمن تبریز برگزار شد.
طرح سامانه استعدادهای برتر کانون های مساجد و اتاق فکر و ایده ها و طرح ها موضوع این جلسه بود.
ضرورت حمایت از نخبگان مسجدی
حجت الاسلام میکائیل صفایی، مدیرمسئول کانون فرهنگی هنری آل یاسین، در این جلسه ابراز داشت: تشدد آرا و فعالیت نهادهای متعدد فرهنگی و عدم هماهنگی آنان در مساجد یکی از معضلات فعالیت های فرهنگی است.
مدیرمسئول هفته نامه مکیال ادامه داد: طرح سامانه استعدادیابی کانون های فرهنگی هنری مساجد باید به طور شفاف تبیین شود تا با سایر نهادهایی که در این راستا کار می کنند موازی کاری نشود.
همچنین حجت الاسلام داوود سلطانی، مدیرمسئول امام موسی صدر نیز گفت: برای تصمیم گیری درباره اجرای طرح سامانه استعدادهای کانون ها ابتدا باید به یک ادبیات مشترک برسیم و برای دستیابی به این مهم نیز باید اتاق فکر تشکیل شود.
مربی نمونه استان آذربایجان شرقی در طرح صالحین ادامه داد: نخبگان مسجدی باید شناسایی شوند و برای این کار باید نخبه مسجدی به طور صریح تعریف و روشن شود.
حجت الاسلام شهریار اسدالهی، مدیر مسئول کانون فرهنگی هنری وارثان انتظار نیز در این جلسه با اشاره به اینکه تعریف نخبه مسجدی با تعریف سایر نخبگان متفاوت است، اظهار داشت: حمایت و جهت دهی نخبگان دو اصل مهم و مجزایی است، ما نباید تنها به حمایت از نخبگان بیندیشیم بلکه باید بنیه فرهنگی اعتقادی نخبگان تقویت شود.
وی تاکید کرد: ابتدا باید اتاق فکر کانون های فرهنگی هنری مساجد در استان تشکیل و سپس درباره اجرا و چگونگی اجرای طرح حمایت از نخبگان یا استعدادهای برتر تصمیم گیری شود.
طرح استعدادیابی در کانون های فرهنگی هنری مساجد اجرا شود
همچنین مرتضی پورآقاجان، مدیر فعالیت های تخصصی کانون فرهنگی هنری امام حسن(علیه السلام)، بر ضرورت حمایت جدی از استعدادهای برتر کانون های مساجد تاکید کرد و ابراز داشت: بنیاد ملی نخبگان حمایت های جدی و خوبی از نخبگان دارد اما کانون های فرهنگی هنری مساجد حمایتی در شأن نخبگان انجام نداده است.
وی افزود: اجرای طرح سامانه استعدادهای برتر کانون های فرهنگی هنری مساجد نیازمند تامین بودجه و اعتبارات کافی است، وگرنه به سرنوشت دیگر طرح هایی مبتلا می شود که ناقص و بی نتیجه مانده است.
در ادامه سید هادی اسحقی سردرود، مدیرمسئول کانون فرهنگی هنری امام موسی بن جعفر(علیه السلام) با تاکید بر اهمیت حضور نخبگان در کانون های مساجد گفت: کانون های فرهنگی هنری مساجد برای ارتقای فعالیت های خود نیاز به حضور نخبگان دارند.
دانشجوی کارشناسی ارشد پژوهش علوم اجتماعی با انتقاد از سیستم آموزشی کشور اظهار داشت: سیستم آموزشی کشور ما ایراد دارد، چرا که دانشجو تا پایان کارشناسی، هنوز استعدادیابی نشده و دروس عمومی را تحصیل می کند، این در صورتی است که در کشورهای پیشرفته بعد از 2سال تحصیل، دانشجو به صورت تخصصی ادامه تحصیل می دهد.
اسحقی تاکید کرد: باید در کانون های فرهنگی هنری مساجد به صورت تخصصی از نخبگان و استعدادهای برتر حمایت کرد.
همچنین محمد اصل محمدعلیزاد سردرود، دانشجوی دکتری روانشناسی تربیتی که یکی از منتقدین اجرای طرح حمایت از نخبگان در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد بود، عنوان کرد: وارد شدن به بحث ساماندهی نخبگان و حمایت از استعدادهای برتر، یک مسئولیت اضافی را به بار دارد، چرا که ما هنوز به اهداف کمی و کیفی پیش بینی شده خود در دیگر حوزه های ترسیم شده نرسیده ایم.
وی ادامه داد: پیشنهاد می شود به جای اجرای طرح حمایت از نخبگان، طرح استعدادیابی در کانون های فرهنگی هنری مساجد اجرا شود.
اصل علیزاده افزود: باید با تشکیل کارگروه های تخصصی در کانون های مساجد از حضور و توانایی استعدادهای برتر و نخبگان در فعالیت های مساجد بهره ببریم.
همچنین حمید محمداصل علیزاد سردرود تاکید کرد: کانون های فرهنگی هنری مساجد وارد اجرای طرح حمایت از نخبگان شود.
وی تصریح کرد: باید از دوران کودکی بر روی استعدادهای برتر کار کرد تا توانایی آنان در سنین بزرگسالی جهت دهی شود.
رضا ابراهیمی، مدیرمسئول کانون فرهنگی هنری شهید پورعلی نیز در این جلسه گفت: باید از نخبه پروری در کانون های فرهنگی هنری مساجد حمایت شود.
وی افزود: باید شرایطی را در کانون های مساجد ایجاد کنیم تا نخبگانی که قصد اجرای پروژه و طرح را در مساجد دارند، به اهداف خود برسند.
پایان پیام/
نظر شما