آیا رویای سیاه محبوب آمریکاییان برآورده می شود؟

خبرگزاری شبستان: باراک اوباما که تا کنون توانسته بیش از سایر روسای جمهور آمریکا در قلب مردم این کشور نفوذ کند، در صدد است تا بتواند با موفقیت در توافق هسته ای ایران حداقل آرزوی آمریکایی ها را برآورده کند.

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، آخرین پیام های هسته ای اوباما در حالی روزهای 18 و 19 آبان در دیدار وزیر خارجه آمریکا با ظریف و اشتون بیان می شود که وی روزهای سختی را پشت سر می گذارد.

بنابراین گزارش، باراک اوباما فردی است که در سال 2008 با شعار تغییر و گرایش به سمت صلح توانست رای مردم آمریکا را بزند و رئیس جمهور شود و دو سال گذشته هم توانست دوباره به این مقام برسد.

اما یکی از دلایلی که مردم آمریکا اوباما را برگزیدند گرایش های در ظاهر آرام وی نسبت به دیگران از جمله جان مک کین بود و یکی از این گرایش ها نظر وی نسبت به ایران بود.

اوباما در طول 6 سال حکومتش در موارد زیادی نشان داده که رسیدن به توافق با ایران برای او بسیار حیاتی است. از همین رو هم در موارد بسیاری نامه هایی را برای مقام معظم رهبری ارسال کرده تا شاید بتواند نگاه جمهوری اسلامی ایران را نسبت به آمریکا تغییر دهد.

به عنوان نمونه، یک روزنامه آمریکایی مدعی شد اوباما برای رهبر ایران نامه محرمانه ای ارسال کرده است.روزنامه وال استریت ژورنال به نقل از منابع آگاه اضافه کرد: باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا در ماه گذشته میلادی نامه محرمانه ای درباره مقابله با داعش، خطاب به رهبر ایران ارسال کرد.اوباما در این نامه بر منافع مشترک میان ایران و آمریکا در مقابله با گروه داعش در سوریه و عراق تاکید کرده است.هنوز منبعی در ایران درباره این خبر واکنشی نشان نداده است اما آیت الله خامنه ای قبل از این به طور شفاف و جدی هر گونه همکاری میان تهران و واشنگتن در زمینه مقابله با داعش را رد کرده بودند.کاخ سفید هم از موضع گیری مستقیم درباره این نامه و تایید یا رد آن خودداری کرد.

در این روزهای آخر زمان ضرب الاجل هسته ای، اوباما از هفته های اخیر دست به تلاش های زیادی زده تا بتواند این توافق جامع را کسب کند. برگزاری این دور از مذاکرات هسته ای در کشوری میانجی چون عمان به نظر می رسد یکی از تلاش های آمریکا در این گفتگوها باشد.

جان کری وزیر خارجه آمریکا از سوی اوباما پس از آن که در واشنگتن پای صحبت های کاترین اشتون و گزارش کامل وی از روند اقدامات هسته ای ایران که از یوکیا آمانو دریافت کرده بود نشست تلاش هایش را آغاز کرد.

کری در اولین اقدامش هفته گذشته راهی پاریس شد و پای اظهارات همتای فرانسوی خود در خصوص مذاکرات هسته ای با ایران نشست و سپس راهی پکن شد و در روزهای 16 و 17 آبان در در نشست وزرای همکاری اقتصادی آسیا-اقیانوسیه که به میزبانی چین برگزار می شد شرکت کرد و در آنجا هم با نماینده چین در گروه 1+5 به گفتگو پرداخت. در ادامه وزیر خارجه آمریکا نهایتا روزهای 18 و 19 آبان را در مسقط پایتخت عمان می‌گذراند تا در مذاکرات هسته‌ای سه جانبه با حضور محمد جواد ظریف وزیر خارجه ایران و کاترین اشتون هماهنگ‌کننده گروه 1+5 شرکت کند.

در هر صورت اما این روزها روزهای اوباما نیست. او که در طول سال های گذشته همواره تحت فشار سنای آمریکا برای تحمیل تحریم های بیشتر به ایران بوده حالا قرار است سنا و کنگره ای تند روتر را تحمل کند.

پیروزی جمهوریخواهان در انتخابات سنا و کنگره حالا تهدیدی برای اوباما محسوب می شود. تهدیدی که امکان بر هم زدن تمام تلاش های او برای رسیدن به توافق هسته ای با جمهوری اسلامی ایران را قویتر از گذشته می کند.

در همین زمینه «واین مدسن» کارشناس رسانه‌ای آمریکا معتقد است: وقتی اوباما انتخاب شد مانند یک ستاره بود الان در دوره دوم چندان خوشایند نیست و کاریزم‌ها آنها را لکه‌دار کرده است و محبوبیت وی رو به افول است در تاریخ آمریکا بی‌سابقه بوده که رئیس‌جمهور آمریکا توسط حزب مخالفش «خائن» لقب بگیرد. اوباما برای حفظ محبوبیتش با زمانه دشواری همراه است.برخلاف ریاست جمهوری قبلی اوباما در مناقشات داخلی قوی نیست چون انتقادات را شخصی تلقی می‌کند در عرصه سیاست خارجی هم اوباما چندان موفق نبوده است. حداقل دنبال یک موفقیت خارجی است و آن شاید معامله هسته‌ای با ایران باشد.

به گزارش شبستان، حال باید تا سوم آذر منتظر ماند و دید که اوباما آیا می تواند این رویایش را تعبیر کند؟

 

پایان پیام/

کد خبر 415378

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha