به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، حمید قزوینی پیش از ظهر امروز (17 آبان) در جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه استان که در سالن جلسات استانداری قزوین برگزار شد، بیان کرد: در حوزه آب نیاز به عزم استانی است که در استان ما ایم عزم به خوبی وجود دارد و ان شاالله با کمک همه مسئولان و مدیران کار اجرایی می شود.
وی ادامه داد: افت آبخوان در دشت قزوین در 50 سال اخیر اتفاق افتاده است و از سال 43 تا 73 میزان افت در سال 20 سانتی متر بوده که از سال 73 به بعد به بیش از یک متر در سال رسیده و حتی این عدد در برخی سال ها نیز بیشتر بوده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان قزوین با اشاره به برداشت بی رویه آب از برخی چاه اضافه کرد: با توجه به واگذاری چاه ها به مردم الگو در کشت و برداشت رعایت نشد و از این رو میزان افت از یک متر نیز در برخی سال ها افزایش یافت.
وی عنوان کرد: فرونشست زمین در دشت قزوین مانند دشت ورامین و دشت رفسنجان دیده می شود که این فرونشست به سفره های آب زیرزمینی و سازه های روی زمین نظیر جاده، خانه و غیره صدمه وارد می کند که این امر خسارت سنگینی را به دنبال دارد و آخرین عددی که از سوی سازمان زمین شناسی در خصوص فرونشست آبخوان در دشت قزوین ارائه شده 24 سانتی متر در سال است.
قزوینی تصریح کرد: در استان قزوین نصب کنتورهای هوشمند برای کنترل اضافه برداشت چاه ها موجب صرفه جویی 110 میلیون مترمکعبی می شود و اعتبار مورد نیاز برای نصب این کنتورها، حدود 300 میلیارد ریال است.
در ادامه معاون برنامه ریزی استاندار قزوین در خصوص اجرای طرح مقابله با افت آبخوان دشت قزوین و حفظ منطقی آن اظهار کرد: بحران جدی کاهش و افت آبخوان در دشت قزوین قابل لمس است و اگر دشت قزوین پایدار می خواهیم باید اقدامات اساسی در این راستا نظیر نصب کنتور هوشمند برای چاه های و اصلاح الگوی کشت صورت گیرد.
امیدعلی پارسا افزود: هدف بزرگ احیای دشت قزوین، نجات تمدن دشت قزوین است که مراحل انجام این کار نیز ایجاد اعتقاد و همدلی بین دستگاه های اجرایی، مشارکت مردم و تدوین راهکار اجرایی است.
وی اعلام کرد: کسری مخزن آبخوان دشت قزوین 250 میلیون مترمکعب در سال است که میزان آب مورد نیاز برای جبران کسری مخزن و بهبود وضع آبخوان حدود 500 میلیون مترمکعب است.
در ادامه سرپرست سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین گفت: یکی از فاکتورهای مهم در حوزه آب و اصلاح الگو کشت، استفاده از سیستم آبیاری تحت فشار برای کمک به راندمان آبیاری است که با پیگیری های صورت گرفته سقف اعتبارات اجرای این سیستم برداشته شده و هر استان هرچه نیاز داشته باشد می تواند این سیستم را پیاده کند.
کوروش کشاورز توضیح داد: در حال حاضر 17 هزار طرح مطالعه شده برای اجرای طرح آبیاری تحت فشار در استان داریم که اگر اعتبار در اختیار قرار گیرد این کار اجرایی می شود.
وی یادآور شد: در بحث چاه های غیرمجاز نیز اگر نتوانیم به مردم اطمینان دهیم در خصوص چاه های غیرمجاز اقدام می کنیم، آنها در رابطه با نصب کنتور در چاه های مجاز همکاری نمی کنند بنابراین باید عزم استانی شکل گیرد و با تمام توان وارد شویم و کار را به گونه ای پیش ببریم که کسی ما را متهم نکند عدالت را رعایت نکردیم.
پایان پیام/
نظر شما