نویسندگان زن با احساسات و خلاقیت در مورد زنان عاشورا بنویسند

خبرگزاری شبستان: یک نویسنده با بیان اینکه منابع و روایات در مورد زنان و کودکان عاشورا کم نیست، گفت: نویسندگان ما به خاطر کمبود اطلاعات خود و راحت طلبی به سراغ مبحث زنان و بچه های عاشورا نمی روند.

حجت الاسلام محمد مهاجرانی از نویسندگان کشورمان در پاسخ به این سوال که آیا روایت زنانه از عاشورا داریم و آیا از نگاه بانوان حاضر در عاشورا به این واقعه بزرگ نگاه شده است به خبرنگار شبستان گفت: روایت های زنانه از عاشورا موجود است. سخنرانی های حضرت زینب (س) در کتاب هایی جمع آوری شده است که تمام آنها روایت زنانه است. بیان واقعه عاشورا از زبان حضرت زینب (س) موجود است.

 

حجت الاسلام مهاجرانی ادامه داد: اشعاری هست که برخی از بیانات خانم ام البین بعد از آگاهی از شهادت فرزندانش را تبیین و تشریح کرده است. در برخی صحنه های واقعه کربلا شهدا با خانواده های خود وداع کردند که گفتگوی بعضی از آنها در قالب کتاب موجود است. آقای محدثی در کتاب خود با عنوان "فرهنگ عاشورا" یک بخش را به زنان کربلا اختصاص داده است.

 

وی در مورد نسبت روایت های زنانه از عاشورا و دفاع مقدس به شبستان اظهار داشت: در عاشورا تعداد مردان 72 نفر بود و تعدادی هم خانم بود. رزمندگان مرد بودند و در نتیجه ماجرا و روایت در مورد آنها بیشتر است. در مورد جنگ 8 ساله ایران و عراق هم از حیث افراد، تعداد مردان بیشتر بود. 95 درصد مرد و 5 درصد رزمندگان زن بودند در نتیجه روایت زنانه از دفاع مقدس و داستان در مورد زنان آن دوران کمتر است.

 

به گفته این نویسنده، اگر رمان نویس و داستان نویس زن خلاق داشته باشیم می تواند با احساسات زنانه، ماجرای زنان کربلا را شناسایی و تبیین کند و امکان تبیین ماجراهایی که برای هر یک از زنان عاشورا اتفاق افتاده است، در قالب داستان و شعر وجود دارد.

 

حجت الاسلام مهاجرانی در پاسخ به این سوال که چرا کتابی های کمی داریم که از زاویه نگاه زنان و کودکان عاشورا به این واقعه نگاه شده باشد، بیان کرد: در این زمینه باید انگیزه باشد و علاوه بر آن، اطلاعات نویسنده زیاد باشد. شاید نویسندگان ما اطلاعات لازم و کافی را ندارند و یا ناشران پیشنهادی مبنی بر نگارش چنین کتاب هایی به نویسندگان نمی دهند. متاسفانه برخی نویسندگان نمی خواهند اطلاعات خود را بالا ببرند و از انجام کاری که تا حدودی زحمت و مسیر مطالعاتی می خواهد، سرباز می زنند.

 

این نویسنده در پاسخ به این سوال که آیا کمبود روایات در مورد زنان و کودکان عاشورا نیز در کم پرداخته شدن به آنها در قالب کتاب اثر دارد، گفت: ما منابع و روایات در این زمینه داریم اما نیاز به مطالعه است. دست نویسندگان ما در نوشتن در مورد زنان و بچه های حاضر در عاشورا باز است زیرا منابع هست. نویسندگان می توانند با مطالعه و افزایش اطلاعات خود در این زمینه آثار جدیدی خلق کنند که مفید و اثرگذار باشد و بر دانش مخاطبان بیفزاید.

حجت الاسلام مهاجرانی با اشاره به اینکه واقعه عاشورا در تاریخ تشیع و حتی در جهان منحصر به فرد است و مشابه آن وجود ندارد، عنوان کرد: بر روی چنین جریان بی نظیر و بی همتایی هر چقدر در قالب کتاب شعر، داستان، رمان، فیلم، سریال و انیمیشن کار شود باز هم کم است و جای کار وجود دارد.

 

نویسنده" گل های باغ آسمان"، "پیامبر عزیز ما"، " باغ گل محمدی" با تاکید بر لزوم پرداختن به واقعه عاشورا از زوایای مختلف  در قالب کتاب بیان کرد: یک کتاب نقش های مختلف دارد و ما را با تاریخ، اصالت و هویت آشنا می کند . نویسندگان و هنرمندان وظیفه دارند بخشی از تاریخ کشور و جهان را به نسل نو معرفی کنند. وقتی اصل ماجرا گفته نشود، فراموش می شود.  واقعه عاشورا که در سال 61 اتفاق افتاد یکی از بی نظیرترین وقایع جهان است برای اینکه مفاهیم و وقایع بی نظیری چون عاشورا سینه به سینه منتقل شود یکی از راه ها کتاب است.

 

حجت الاسلام مهاجرانی با اشاره به تاثیرات اجتماعی، تربیتی و اعتقادی کتاب های عاشورا یی بر روی بچه ها بیان کرد: یکی از اصول دین، امامت است. ما اعتقاد داریم که ائمه معصوم (ع)، جانشین پیامبر اکرم (ص) و هدایتگر مردم هستند. یکی از ائمه، امام حسین (ع) است که با قیام خود واقعه بزرگ و منحصری در جهان خلق کردند. آشنایی بچه ها با این امام بزرگوار، اهداف ایشان و واقعه عاشورا در قالب کتاب مسلما منجر به تقویت اعتقادات بچه ها می شود.

 

وی معتقد است که وقتی بچه ها با سختی ها و فداکاری های یاران امام حسین (ع) و همینطور با امام سجاد (ع)، حضرت ابوالفضل (ع) و کودکان و نوجوانان عاشورا آشنا شوند، اعتقادات و مبانی دینی آنها تقویت می شود.

 

حجت الاسلام مهاجرانی با بیان اینکه واقعه عاشورا تأثیر تربیتی نیز دارد، یادآور شد: رفتار امام حسین (ع)، خانواده و یاران ایشان سرشار از نکات تربیتی است. امام حسین (ع) حتی با دشمنان رفتار مودبانه داشتند چه برسد به یاران. نکات تربیتی عاشورا باید استخراج و برای کودکان و نوجوانان تبیین شود.

 

این نویسنده همچنین خاطرنشان کرد: واقعه عاشورا علاوه بر تأثیرات تربیتی و اعتقادی، پیام های اجتماعی زیادی دارد که لازم است برای بچه ها که آینده سازان مملکت هستند به خوبی تبیین شود، مهمترین پیام اجتماعی عاشورا این است که ما مسلمانان از دشمنان نترسیم حتی اگر از لحاظ تعداد کمتر باشیم نباید بترسیم و نباید زیر بار ظلم برویم.

 

پایان پیام/

کد خبر 414937

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha