مراسم شبیه خوانی با قدمتی 150 ساله

خبرگزاری شبستان: مراسم شبیه خوانی شهر بخشایش استان آذربایجان شرقی با قدمتی 150 ساله در سازمان میراث فرهنگی کشور به ثبت معنوی و ملی رسیده است.

خبرگزاری شبستان- تبریز؛ بخشایش یکی از شهرهای استان آذربایجان شرقی است که در بخش مرکزی شهرستان هریس واقع شده ‌است. جمعیت این شهر، طبق سرشماری عمومی نفوس و مسکن سال 1390 خورشیدی، بیش از شش هزار نفر است که از این جهت، سومین شهر پرجمعیت شهرستان هریس و سی و چهارمین شهر پرجمعیت استان آذربایجان شرقی محسوب می ‌شود.

 

فعالیت تعداد 11 باب مسجد و تعداد 7 باب حسینیه در این شهر نشان از علاقه قلبی مردم این دیار به فعالیت های مذهبی بویژه در ایام محرم و صفر دارد. در ورودی این شهر بلواری به نام امام حسین(علیه السلام) مزین شده که به میدان بزرگ مراسم شبیه خوانی منتهی می شود. میدانی که هر ساله در عاشورای حسینی، شاهد حضور چندین هزار نفری مردم جهت تماشای مراسم شبیه خوانی است. این مراسم شبیه خوانی قدمت 150 ساله دارد و سال گذشته نیز در سازمان میراث فرهنگی کشور به ثبت ملی رسیده است.

 

اهالی شهر بخشایش می گویند، در یکی از سال ها تعداد 70 هزار نفر از نزدیک مراسم شبیه خوانی بخشایش را مشاهده کردند، حتی در سردترین ایام سال که این مراسم برگزار می شود، بیش از 30 هزار نفر از اقصی نقاط دنیا در این مراسم حضور پیدا می کنند.

 

مشارکت 120 نفر در اجرای شبیه خوانی

محمدقلی رحمان طلب، مدیر مراسم شبیه خوانی شهر بخشایش که متولد سال 1335 است، در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در تبریز می گوید: بنده حدود 35 سال است که در این مراسم خدمت می کنم و برخی معجزاتی در این دستگاه، مشاهده کردم که بنده و مردم را تشویق می کند تا همه گونه در راه اعتلای مکتب امام حسین(علیه السلام) تلاش کنیم.

 

وی با اشاره به استقبال چندین هزار نفری از این مراسم شبیه خوانی تصریح می کند: در مراسم شبیه خوانی روز عاشورای سال گذشته، حدود 40 هزار نفر در این مراسم شرکت کردند، الحمدالله این مراسم باعث افتخار استان و کشور شده است.

 

رحمان طلب با مهم ارزیابی کردن مشارکت مردم در اجرای این مراسم در روز عاشورای حسینی عنوان می کند: حدود 120 نفر به طور مستقیم در برگزاری این مراسم دخیل هستند، ماه ها قبل از عاشورا، برنامه ریزی دقیقی جهت حضور مهمانان صورت می گیرد.

 

مدیر مراسم شبیه خوانی شهر بخشایش تاکید می کند: تمامی امکانات شبیه خوانی با مشارکت مردم فراهم شده است، نقش حمایتی مردم در این راه ستودنی است، چرا که در این راه از هیچ گونه کمک دولتی استفاده نکردیم.

 

ثبت ملی هنر شبیه خوانی بخشایش

وی همچنین از ثبت ملی مراسم شبیه خوانی بخشایش در سازمان میراث فرهنگی خبر داده و ابراز می دارد: مسئولین سازمان میراث فرهنگی با حضور در بخشایش از نزدیک مراسم را مشاهده کردند که منجر به ثبت معنوی این مراسم شد حتی مسئولان نیز اعتراف کردند که نمونه چنین مراسمی در سطح کشور وجود ندارد.

 

مدیر مراسم شبیه خوانی شهر بخشایش تاکید می کند: مراسم شبیه خوانی شهر بخشایش سال گذشته به عنوان هنر مراسم شبیه خوانی در سازمان میراث فرهنگی کشور به ثبت ملی رسید.

 

رحمان طلب می گوید: میدان بزرگ تعزیه خوانی نیز در 30 سال گذشته احداث شده که زمین آن توسط یکی از اهالی روستا به این مراسم وقف شده است.

 

وی همچنین تصریح می کند: در کنار این میدان که سکوهایی نیز برای نشستن تماشاگران تعبیه شده است، حسینیه و انباری نیز احداث شده که امکانات و لباس های شبیه خوانی در آنجا نگهداری می شوند.

 

قدمت 150 ساله مراسم شبیه خوانی

رییس شورای شهر بخشایش نیز در گفتگو با خبرنگار شبستان، با اشاره به قدمت مراسم شبیه خوانی بخشایش می گوید: این مراسم قدمت 150 ساله دارد و همه کارهای آن نیز از ابتدا با مشارکت مردمی صورت گرفته است  و حمایتی از سوی مسئولین در اجرای آن صورت نگرفته است.

 

علیرضا فراهی بخشایش تاکید می کند: مشارکت مردم در استان حرف اول را می زند و با اینکه بخشایش منطقه محرومی است، اما مردم از هیچ گونه کمک و حمایتی مضایقه نمی کنند.

 

 

پایان پیام/

 

گزارش از بیت اله احمدی

کد خبر 414819

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha