به گزارش خبرگزاری شبستان،روسیه،ایران،عراق،سوریه،لبنان،مصر،تونس،لیبی،یمن،الجزایر،سومالی،سودان،فلسطین و موریتانی از جمله کشورهایی هستند که از سیاست های خصمانه سعودی ها آسیب دیده اند. هرچند که برخی از این کشورها قادر به اقدامی در این زمینه نیستند اما برخی دیگر توانایی آن را دارند.اگر نگاهی به نقشه ژئوسیاسی و امکانات مادی،نظامی و اطلاعاتی برخی از این کشورها بیاندازیم به خوبی از توان این کشورها برای اقدام علیه کشورهای حوزه خلیج فارس آگاه می شویم.این کار آسانی است اما چرا کشورهای منطقه ای وفرامنطقه ای که توانایی این اقدام علیه کشورهای حوزه خلیج فارس به ویژه سعودی را دارند از انجام این اقدامات خودداری می کنند؟جواب کاملا روشن است زیرا این کشورها به اخلاق،دین و ارزش های انسانی پایبند هستند و این اقدامات شنیع که مغایر اخلاق،دین و انسانیت است را به کار نمی گیرند.
روزنامه المنار در گزارشی با اشاره به نقش مخرب آل سعود در منطقه آورده است: میل به قتل، تخریب و خیانت کاملا نزد خاندان سعودی وجود دارد و این خاندان اموال و پول زیادی را برای تحقق این میل هزینه می کنند.
این رسانه می نویسد: آل سعود از قتل و تخریب لذت می برد و در همین راستا است که همه تلاش ها برای توقف خونریزی در سوریه و عراق را با ناکامی روبرو می کند و از شرکت در راهکار سیاسی برای بحران سوریه از چهار سال قبل تا به کنون مخالفت می ورزد.
منابع سیاسی بر این باورند که رژیم سعودی مخالف هر طرحی برای حل بحران سوریه از راه دیپلماتیک است و به حمایت از گروههای تروریست ادامه می دهد و حامی آنهاست.حکام سعودی شرط سرنگونی و ویرانی سوریه را قبل از هر راهکار سیاسی قرار داده اند.
به گفته این منابع راهکار که رژیم سعودی در بحران سوریه از آنها حمایت می کند برپایی نظام جدید حامی آمریکا، اسرائیل و همپیمانان سعودی است و اینکه ارتباطی با ایران و حزب الله نداشته باشد و حامی و نگهبان امنیت اسرائیل باشد و با منافع خاندان سعودی و تمایلات برخی از طرفهای منطقه ای از جمله اسرائیل همخوانی داشته باشد.
المنار بیان کرد: سیاست عناد ورزی و کینه توزانه سعودی ضد برخی رژیمهای همسوبا عربستان در منطقه سبب فجایع وحشتناکی شده است و سعودی ها هر تلاش سیاسی برای حل بحران سوریه را ناکام گذاشته اند.
این منابع اعلام کردند: رژیم سعودی نمی خواهد که تصویر واقعی از منطقه را مشاهده کند و همواره از روبرو شدن با واقعیت طفره می رود و ضعف گروههای تروریستی حامی سعودی را نمی بیند و این تاثیرات منفی بر آل سعود و همپیانان آن دارد.دشمنی با نظام سوریه و دشمنی با ایران دو عامل مهم و ثبات در تحرکات، سیاستها و رفتار سعودی ها و این مملکت آل سعود را به سوی پرتگاه می کشاند.
المنار می نویسد: رژیم آل سعود در نجد و حجاز حملات گسترده ای علیه ایران تدارک دیده است و این خطرناک است.سیاست ریاض علیه تهران دارای تبعات خطرناکی است.باوجود حسن نیت ایران در قبال عربستان سعودی و همه کشورهای حوزه خلیج فارس اما رژیم سعودی به اهانت به ملت ایران ادامه می دهد.
به نظر می رسد که افراد بانفوذ خاندان سعودی و رسانه های مورد حمایت آن مواضعی علیه ایران داشته اند به ویژه که جناحی افراطی در داخل رژیم سعودی وجود دارد که نزدیک به آمریکا و اسرائیل و حامی تروریسم است و خواهان بهبود روابط میان سعودی و ایران نیستند.
رویترز در گزارشی با عنوان بلندپروازی سعودی ها آورده است: مشارکت عربستان و امارات متحده عربی در حملات هوایی در سوریه نشانه تلاش این دو کشور برای حضور در توازن قوا در خاورمیانه است.
این رسانه می نویسد: مصر و سوریه و عراق قدرتهای نظامی کلاسیک در جهان عرب یا سرگرم جنگهای داخلی هستند یا مشغول تنش های سیاسی داخلی هستند.این دو کشور نیز می کوشند در این رهگذر آشفته بازار نفوذ و جای پایی برای خود کسب کنند.
نظر شما