برنامه‌ريزي براي نمايش فيلم‌هاي برگزیده جشنواره سي و يكم در فيلم فجر

خبرگزاری شبستان: حجت‌الله ايوبي رئيس سازمان سينمايي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در نشست تقدير از اعضاي هيات انتخاب و داوران سي و يكمين جشنواره بين‌المللي فيلم كوتاه تهران، از تلاش براي نمايش فيلم‌هاي كوتاه برگزيده‌ جشنواره‌ سي و يكم در جشنواره‌ فيلم فجر خبر داد.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از ستاد خبري جشنواره فيلم كوتاه تهران، مراسم تقدير از اعضاي هيات انتخاب و داوري سي و يكمين جشنواره بين‌المللي فيلم كوتاه تهران امروز-شنبه 10 آبان – در سازمان سينمايي وزارت فرهنگ وارشاد اسلامي برگزار شد.

 

به عملكرد انجمن سينماي جوان خوش‌بينم

حجت‌الله ايوبي رئيس سازمان سينمايي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي گفت: همراهي فيلم‌سازان و هنرمندان با ما در جشنواره فيلم كوتاه تهران مؤيد وجود ايده‌ها و اتفاقات مثبتي در حوزه سينماست. من به فعاليت‌هاي انجمن سينماي جوانان ايران و مديريت آقاي ايل‌بيگي خوش‌بين هستم و وقتي به شهرستان‌ها سفر مي‌كنم فضاي مثبتي را از فعاليت اين انجمن برداشت مي‌كنم. مهم‌ترين دليل اين اتفاق هم اين است كه هنرمندان مديريت اين انجمن را از آن خود مي‌دانند.

وي بر ضرورت صرف انرژي و هزينه در بخش‌هاي لازم تأكيد كرد و افزود: مهم‌ترين مسئله فعلي در سينما اين است كه بدانيم سرمايه و انرژي بايد به كدام بخش‌ها معطوف باشد و از هزينه آن در كدام بخش‌ها صرف‌نظر شود و نمونه بارز آن، هزينه كردن درست گسترش بخش هنر و تجربه است.

ايوبي خاطرنشان كرد: عليرغم گسترش تكنولوژي و فضاي ديجيتال، مقوله آموزش و رابطه استاد و شاگردي در حوزه فيلم كوتاه هنوز جايگاه خاص خود را دارد. اما به دليل حجم گسترده و بمباران اطلاعاتي كنوني هنرمندان بايد راهنمايي فيلم‌سازان جوان را به سمت اين‌كه از چه اطلاعاتي استفاده كنند، بر عهده بگيرند.

وي يادآور شد: انجمن سينماي جوانان از افتخارات ايران است و هرچه غيردولتي‌تر باشد موفق‌تر خواهد بود. تلاش داريم تا همانند پكيج فيلم‌هاي عاشورايي از برگزيدگان اين بخش پكيجي تهيه كنيم و در اختيار علاقه‌مندان و اعضاي كميسيون فرهنگي مجلس بگذاريم. همچنين از حالا بايد به فكر برگزاري جشنواره بعدي و نوآورانه بودن آن باشيم. همچنين تلاش كنيم تا با گسترش سالن‌هاي هنر و تجربه پاتوقي براي فيلم‌سازان كوتاه ايجاد كنيم.

 

فيلم‌سازان شركت كرده از داوري‌ها رضايت داشتند

حبيب ايل‌بيگي دبير سي و يكمين جشنواره بين‌المللي فيلم كوتاه تهران نيز گفت: طي اين جشنواره 886 فيلم ايراني در بخش‌هاي مختلف رضايت تماشاگران را در پي داشت. در بخش بين‌المللي نيز اعضاي هيات انتخاب 3000 فيلم را تماشا و گزينش كردند و داوران نيز در بخش‌هاي بين‌الملل و مسابقه سينماي ايران انتخاب‌هاي شايسته‌اي داشتند.

وي با اشاره به رويكرد اين دوره از جشنواره در داوري آثار افزود: تلاش ما اين بود كه در اين دوره داوران فيلم‌ها را به‌صورت گروهي تماشا كنند و در بخش داستاني 1000 فيلم، بخش مستند 431 فيلم، بخش تجربي 219 فيلم و بخش پويانمايي 151 فيلم ديده شد. ضمن اين‌كه واكنش فيلم‌سازان شركت كننده در اين دوره از جشنواره كه به‌صورت همزمان دريافت مي‌شد نشان داد كه رضايت بالايي از نتايج داوري وجود دارد و اگر اين رضايتمندي در رسانه‌ها بازتاب بيشتري مي‌يافت طبيعتاً جشنواره مي‌توانست به‌عنوان الگويي مناسب در داوري معرفي شود.

در ادامه اين جلسه فرشته طائرپور داور ايراني بخش بين‌الملل درباره كيفيت آثار اين دوره از جشنواره بيان داشت: آثار شركت كننده در اين دوره براي من دال برتپش نفسي تازه و حاكي از خلاقيت در سينماي جوان بود كه مي‌توان پكيج‌هاي جذابي را از آن تهيه و در سالن‌هاي سينما نمايش داد تا هم تشويقي براي فيلم‌سازان جوان باشد و هم كارنامه موفق مسئولان جشنواره را به تصوير بكشد.

وي افزود: اين فيلم‌ها همچنين زمينه مناسبي براي آسيب‌شناسي و برنامه‌ريزي است و مي‌تواند به‌عنوان الگوي مناسبي براي فيلم‌سازان جوان باشد .طائرپور همچنين اذعان داشت : در حاليكه  در كشورهاي ديگر تلويزيون تنها بستر حمايت از فيلمسازان جوان  است اما متأسفانه آنها در ايران  موردحمايت اين سازمان قرار نمي‌گيرند.

حسن دزواره مدير بخش بين‌الملل و عضو هيات انتخاب بخش بين‌الملل جشنواره فيلم كوتاه تهران نيز بيان داشت: تصميم داريم تا آن دسته از فيلم‌هايي را براي تهيه پكيج انتخاب كنيم كه سرزنده و خوش‌بينانه‌تر، از منظر سينمايي داراي كيفيت قابل‌توجه و ازنظر محتوايي قابل پخش باشد. خوشبختانه  2855 فيلم اين بخش كه از ميان آن 95 اثر انتخاب شد تعداد قابل‌توجهي است و اين امكان را ساده‌تر مي‌كند.

هومن بهمنش از داوران بخش مسابقه سينماي ايران نيز پيشنهاد داد: به نظرم بهتر است فيلم‌هاي كوتاه به‌جاي حمايت ارگان‌ها و سازمان‌هاي خصوصي، از طريق سازمان سينمايي حمايت شوند و فيلم‌سازان مستعد بتوانند به عرصه فيلم‌سازي جهان معرفي شوند.

روان‌بخش صادقي داور بخش سينماي ايران نيز اظهار كرد: فيلم‌هاي كوتاه بخش پويانمايي ازنظر كيفيت پا به‌پاي آثار جهاني پيش مي‌رود و اميدوارم با حمايت سازمان سينمايي از اين بخش بتوانيم مشكلاتي را كه ايده‌هاي ما در تبديل به فيلم‌نامه‌هاي خوب دارند، برطرف كنيم. همچنين خوشحالم كه جايزه بهترين دستاورد و فيلم‌نامه امسال به آثار پويانمايي تعلق گرفت.

وي ادامه داد: اگر مراكزي تأسيس شود كه  ابزار و تكنولوژي‌هاي روز دنيا را در اختيار فيلم‌سازان جوان قرار دهد و متخصصاني از كشورهاي ديگر نيز براي آموزش استفاده از اين ابزارها به خدمت گرفته شوند، مي‌توانيم در كيفيت آثار نيز موفق عمل كنيم.

مهدي نادري عضو هيات انتخاب بخش داستاني مسابقه سينماي ايران نيز با اشاره به اين‌كه سينما در سال‌هاي اخير از نگاه مسئولان بيش از وجه هنري به مسئله‌اي صرفاً سمعي و بصري تبديل‌شده است، بر لزوم توجه به كشف و شناسايي و اهميت دادن به استعدادهاي جوان تأكيد كرد.

مسعود سفلايي نيز ابراز اميدواري كرد: اميدوارم هرساله جشنواره فيلم كوتاه چيزهاي جديدي براي ارائه داشته باشد. چراكه بستر جشنواره فيلم كوتاه زمينه بهتري براي شناسايي نيروهاي مستعد و جوان در حوزه فيلم‌سازي است.

امير شهاب رضويان داور بخش مسابقه سينماي ايران نيز حركت انجمن سينماي جوانان ايران به سمت غيردولتي شدن را ضروري دانست و گفت: امروز دسترسي به اطلاعات سينمايي ساده‌تر شده است و آنچه اهميت بيشتري دارد، حمايت مالي از فيلم‌سازان فيلم كوتاه است.

در اين جلسه ديگر اعضاي هيات هاي داوري و انتخاب سي و يكمين جشنواره‌ي بين‌المللي فيلم كوتاه تهران همچون محمدرضا كريمي صارمي، وحيد نصيريان، كريم عظيمي، مسعود اميري تيراني، مهدي فرودگاهي، نيما عباسپور، نرگس آبيار، امير مهران، شهرام مكري، نقي نعمتي، لقمان خالدي، مهرداد زاهديان و...  حضور داشتند.

 

پایان پیام/

کد خبر 414221

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha