به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، حسن قشقاوی امروز صبح (10 آبان) در دیدار با روسای دانشگاهها و مراکز آموزش عالی خراسان جنوبی اظهار داشت: افتتاح نمایندگی وزارت امور خارجه می تواند خراسان جنوبی را در بعد بین المللی معرفی کند.
وی در پاسخ به گفته برخی مسئولان خراسان جنوبی که این استان در حاشیه قرار دارد، افزود: خراسان جنوبی خیلی دورافتاده و در حاشیه قرار ندارد و به لحاظ فرهنگی و علمی این استان در سطح کشور مطرح است.
افغان ها در چارچوب قانون، برای کار علمی به خراسان جنوبی وارد شود
معاون كنسولي و امور مجلس وزارت امور خارجه با بیان اینکه نمایندگی وزارت خارجه در استان می تواند در بخش علمی برای صدور ویزای تحصیلی کوتاه مدت و بلندمدت کمک کند اما باید این موارد، قاعده مند باشد؛ ورود غیرقانونی اتباع بیگانه را یکی از مشکلات خراسان جنوبی ذکر کرد و ادامه داد: باید تلاش شود ورود افغان ها به استان قانونمند شود تا افغان در چارچوب قانون، برای انجام کار علمی؛ وارد کشور شوند.
وی در بحث تایید اسناد تحصیلی نیز گفت: نمایندگی وزارت امور خارجه استان می تواند بدون نیاز به مشهد و تهران، تایید اسناد تحصیلی را در خراسان جنوبی انجام دهد.
قشقاوی تاکید کرد: در چارچوب نمایندگی وزارت امور خارجه می توان به دانشجویان و اساتید بورسیه کوتاه مدت و بلندمدت اعطا شود تا با دیگر کشورها تبادل علمی برقرار شود.
وی با تاکید بر اینکه دانشگاههای خراسان جنوبی باید در بخش بین الملل فعال شوند، گفت: تلاش می کنیم بستر این مهم را برای خراسان جنوبی فراهم کنیم.
وی ادامه داد: می توانیم به غیر از افغانستان، با دیگر کشورهای آسیایی نیز ارتباط داشته باشیم ولی این مهم نیازمند کار کارشناسی بیشتر است.
کویر؛ بستر مناسبی برای جذب گردشگر است
معاون كنسولي و امور مجلس وزارت امور خارجه با بیان اینکه بستر خوب کویر در خراسان جنوبی می تواند در جذب گردشگر بسیار تاثیرگذار باشد، افزود: قرار است با حضور مقامات استانی، کمیته گردشگری سلامت در خراسان جنوبی شکل بگیرد و این بستری است که دانشگاه علوم پزشکی به خوبی می تواند از آن استفاده کند.
وی با توجه به اهمیت ارتباطات بین استانی با افغانستان گفت: در این زمینه باید بیشتر تلاش شود تا استانهای هم مرز "ایران و افغانستان" از پتانسیل های یکدیگر استفاده کنند.
قشقاوی با توجه به اینکه حدود 4 میلیارد دلار حجم روابط اقتصادی ایران با افغانستان است بیان کرد: این vrl پتانسیل مناسبی برای همکاری با افغانستان است.
مطالعات انتقال آب به خراسان جنوبی از کشورهای همجوار در دستور کار قرار گیرد
وی به بحران آب در خراسان جنوبی نیز اشاره کرد و گفت: منابع زیرزمینی دیگر کفایت نمی کند و می توان بحث انتقال آب از کشورهای همجوار به شکلی که کم هزینه باشد را مورد مطالعه قرار دهیم.
وی تصریح کرد: باید مطالعات علمی دانشگاههای خراسان جنوبی برای برطرف کردن نیازهای استان متمرکز شود و با وجود محصولاتی مانند زرشک، زعفران، عناب و انار، در خصوص صنایع تبدیلی نیز باید مطالعات بیشتری انجام گیرد تا این بخش نیز فعال شوند.
معاون كنسولي و امور مجلس وزارت امور خارجه خاطرنشان کرد: طبق برنامه پنجم توسعه، دانشگاهها موظف هستند در خصوص علم، فرامرزی عمل کنند چرا که علم، میراث مشترک بشریت است و همه باید برای فراگیری آن تلاش کنند.
وی افزود: قطب شرق کشور یعنی خراسان جنوبی باید تقویت شود و امنیت ما در گسترش شهرهاست نه در مهاجرت از شهرها و همه نظام باید در این خصوص برنامه ریزی جدی داشته باشد.
قشقاوی با اشاره به اینکه همه سفیران قبل از اینکه به دیگر کشورهای بروند، باید به خراسان جنوبی بیایند، گفت: نیاز است سفیران کشور در قالب یک تور ایرانگردی با پتانسیل ها و ظرفیت های استانها آشنا شوند و سپس به خارج از کشور بروند.
پایان پیام/
نظر شما