جنبه سیاسی عزاداری ها باید پررنگ باشد/اسیدپاشی، عملی منکر، نفرت بار و خلاف وجدان اخلاقی و امنیت ملی بود

خبرگزاری شبستان: خطیب موقت نماز جمعه امروز تهران با ابراز تأسف از آسیب دیدگی تعدادی از شهروندان اصفهانی در جریان اسیدپاشی، گفت: این اقدام عملی منکر، زشت، ناپسند، نفرت بار، خلاف وجدان اخلاقی، شرعی و قانونی بود.

 

به گزارش خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام والمسلمین صدیقی درخطبه دوم نماز جمعه این هفته تهران از نیروهای اطلاعاتی، امنیتی، انتظامی و قضایی خواست تا با توجه به انتظار مردم، عاملان این جنایت را شناسایی کنند.

وی خاطرنشان کرد: این جنایت یک اقدام شخصی نبود، بلکه یک توطئه است، در شرایطی که قانون امر به معروف و نهی از منکر به عنوان یکی از ضروریات دین و از انسانی ترین قوانین بشری مطرح می شود، با این اقدام عده ای جسور شدند و به مقدسات نه به طور مخفیانه بلکه به طور آشکار دهن کجی می کنند.

امام جمعه موقت تهران افزود: برای مقابله با فساد اداری، بداخلاقی، خشونت و ترویج دروغ باید امر به معروف و نهی از منکر احیا شود که در این زمینه حمایت عمومی مهم است.

حجت الاسلام والمسلمین صدیقی گفت: وقتی امر به معروف فراگیر شد، انسان ها خود را در صحنه و مسئول سرنوشت یکدیگر می دانند و از همدیگر حفاظت و حراست می کنند که این باعث افزایش امنیت عمومی، روحیه عاطفی و رشد اخلاقی در جامعه می شود.

وی خاطرنشان کرد: همزمانی اقدام اسید پاشی با مطرح شدن احیای امر به معروف در جامعه و فضاسازی برخی علیه ارزش ها، این سؤال را به ذهن متواتر می کند که نکند این دم خروس باشد یعنی این عمل منکر اسیدپاشی را صورت دهند و عده ای هم فضاسازی و فریضه امر به معروف و نهی از منکر را در جامعه مخدوش کنند که اگر این گونه باشد، دریغا و وا اسفا.

خطیب جمعه تهران گفت: آیا اینها واقعاً غافلند یا به جایی وابسته هستند یا از جایی تحریک می شوند؟

حجت الاسلام والمسلمین صدیقی افزود: این تحریکات نیز خود جنایتی است و این جریان جنایت بنا بود جامعه ارزشی ما را هدف قرار دهد که به لطف خداوند رسوا شدند.

وی در ادامه همچنین گریزی به تحولات عراق و پیروزی های اخیر ارتش و نیروهای مردمی علیه تروریست ها زد و گفت: این پیروزی ها نشان داد که ارتش و نیروهای مردمی خود می توانند بر تروریست ها چیره شوند و نیازی به نیروهای به اصطلاح ائتلاف نیست که عملشان تضعیف ارتش و کشورهای منطقه است.

خطیب جمعه تهران دربخش پایانی سخنانش با تسلیت رحلت عالم انقلابی آیت الله مهدوی کنی به محضر امام زمان (ع)، مقام معظم رهبری، حوزه های علمیه و مردم، افزود: آن بزرگوار، الگو و حجتی برای نیروهای انقلابی بود و هرگز سر سوزنی از خط ولایت فاصله نگرفت بلکه ذوب در ولایت بود.

حجت الاسلام والمسلمین صدیقی گفت: اصلی ترین ارزش در جامعه ما ولایتمداری است و اگر کسی از ولایت فاصله بگیرد به همان اندازه از دین خدا فاصله گرفته است.

وی از حضور گسترده مردم قدرشناس در مراسم تشییع پیکر رئیس فقید مجلس خبرگان رهبری قدردانی کرد و این حضور را نشانه ارادت به روحانیت و ولایت دانست.خطیب جمعه تهران گفت: باید در جامعه ارزشی برای افزایش ازدواج و کاهش طلاق تلاش شود.

حجت الاسلام والمسلمین صدیقی درخطبه دوم نمازجمعه افزود:واقعاً اینکه شاهد کاهش ازدواج و افزایش طلاق در جامعه هستیم خجالت دارد.

وی وجود پرونده های زیاد قضایی را نیز یکی از معضلات جامعه دانست و گفت: در جامعه ما نباید با این حجم پرونده های قضایی روبرو باشیم بلکه باید عکس آن باشد.

امام جمعه موقت تهران افزود: باید در توقع از همدیگر مراقبت شود و به اندازه توان انتظار داشته باشیم؛ گاهی اوقات برخی مردم از بعضی مسئولان توقعات نابجایی دارند که این خود باعث فشارهایی می شود در حالی که توقع باید منطقی باشد.

حجت الاسلام والمسلمین صدیقی بر همین اساس الگوگیری عملی از سیره پیامبر اعظم (ص)و حضرت علی (ع) را در امور زندگی های فردی و اجتماعی برای رفع معضلات ضروری دانست و گفت: اگر برگرفته از سیره این بزرگواران تقوا پیشه کنیم آنگاه تقوا هم موجب نجات و هم باعث عزت خواهد بود.

وی در ادامه با گرامیداشت 13 آبان روز ملی مبارزه با استکبار جهانی و همچنین با یادآوری حوادث مهم تاریخی و دخالت های آمریکا در امور داخلی ایران افزود: به طور قطع پرونده آمریکا نزد ملت ها و ملت خود و ملت ایران بسیار سنگین است.

خطیب جمعه تهران کودتای 28 مرداد، تأسیس ساواک و افزایش شکنجه های انقلابیون، کشتار مردم، خفقان روزافزون و حمایت از رژیم ستمشاهی را بخشی از اقدامات دولت های آمریکا قبل از پیروزی انقلاب اسلامی علیه ملت ایران دانست و گفت: دخالت ها و تحریکات آمریکا در آن زمان کار را به جایی کشاند که مجلس شورای ملی وقت شبانه و مخفیانه قانون کاپیتولاسیون را علیه ملت ایران تصویب کرد که با پاسخ امام و امت روبرو شد.

حجت الاسلام والمسلمین صدیقی افزود: سخنان آتشین آن روزهای امام علیه این اقدام شاه که با تحریک و دخالت مستقیم آمریکا صورت گرفت وحشتی در دل آمریکایی ها ایجاد کرد به گونه ای که آنان از ترس به کشتار مردم روی آوردند که نمونه بارز آن را در 17 شهریور خونین شاهد بودیم.

وی همچنین توطئه های جاسوسی در سفارت سابق این کشور، کودتای نوژه، تحریک صدام به جنگ علیه ایران، کمک اطلاعاتی به رژیم بعث و حمله به نفتکش های ایرانی و هواپیمای مسافربری را بخشی از اقدامات آمریکا علیه ایران در سالهای ابتدایی پس از پیروزی انقلاب اسلامی برشمرد.

خطیب جمعه تهران تأکید کرد: سفارت سابق این کشور به کانون جاسوسی و توطئه تبدیل شده بود که دانشجویان آن را اشغال کردند تا جایی که امام هم این اقدام دانشجویان را انقلابی بزرگتر از انقلاب اول دانستند.

حجت الاسلام والمسلمین صدیقی خاطرنشان کرد: در انقلاب اول مردم با استبداد داخلی مبارزه کردند اما اشغال لانه جاسوسی آغاز جدی در مبارزه با استکبار و سلطه گری بیگانگان بود.

وی افزود: ما بر همین اساس روزهای مهمی همچون 13 آبان را یادآوری می کنیم چرا که این روزها روزهای مقاومت و دشمن شناسی ملت ایران است و ملت با یادآوری آن روحیه مقاومت،‌ ایستادگی و مقابله با سلطه گری را در خود توسعه می دهند.

خطیب نمازجمعه تهران با بیان اینکه امام خمینی (ره) همان حرکت عاشورا را در ایران پیاده کردند و آثار و نتایج آن تا امروز به پیش رفته است، گفت: جوانان و مردم ما در هشت سال دفاع مقدس نشان دادند با خدا معامله می کنند.

حجت الاسلام والمسلمین کاظم صدیقی درخطبه نخست نمازجمعه تهران افزود: این مردم همچنین درفتنه های 78 و88 نشان دادند کوتاه نمی آیند و مقاومت می کنند و هم امروز در مسائل هسته ای و مسائل دیگر نشان دادند که نه تسلیم پذیرند و نه پای گریز دارند.

وی با بیان اینکه اساس کار حضرت سید الشهدا (ع) بندگی خداوند در همه شرایط بود، گفت: حرکت امام حسین (ع) در روز عاشورا حرکتی انقلابی ، برخورد با ظالم و حفظ مناعت و عزت بود.

صدیقی افزود: امام حسین (ع) حاضر نشدند با دست ناپاک یزید سازش کنند و این درسی غیرقابل تغییر برای همه جوامع اسلامی است که هیچ مسلمانی دست ذلت ، بدبختی و نکبت به دست ستمگر ندهد و در مقابل ظلم و ستم سر خم نکند.

وی تصریح کرد: جامعه اسلامی باید نسبت به کفار برتری داشته باشد و با جهش سریع همه زنجیرهای وابستگی را قطع کند.

امام جمعه موقت تهران با تأکید بر اینکه قیام امام حسین (ع) در برابر فساد حکومت زمان بود، گفت: در هر جامعه ای که رشوه ، بی بند و باری ، فساد اداری ، ربا و کم کاری باشد مستقیم و غیرمستقیم حکومت مسئول است.

صدیقی افزود: امام حسین (ع) در برابر این حکومت فاسد ایستاد تا به ما این درس را بدهد که در برابر فساد و ظلم ساکت نمانیم.

وی گفت: حرکت امام حسین (ع) دفاع از هویت توحیدی و هجمه به کاخ فساد ستمگران بود.

صدیقی تصریح کرد: ذلت ناپذیری ، ظلم ستیزی و استکبارستیزی از پایه های اصلی دینداری توحیدی است.

وی با بیان اینکه رسالت اصلی انبیاء الهی حرکت جامعه به سمت خداوند و بندگی خداست، گفت: سوق جامعه به سمت پاکیها ، قدرت لازمه حرکت هر اجتماعی است.صدیقی افزود: جامعه بی اقتدار در برابر گردن کلفتان توان ایستادگی ندارد و اگر چنین باشد فرهنگ حریت عقیم می ماند.

جنبه سیاسی مجالس عزاداری از جنبه های دیگر بالاتر است     

نماینده ولی فقیه در سازمان اوقاف گفت: جنبه سیاسی مجالس عزاداری امام حسین (ع) از همه جنبه های دیگر آن بالاتر است زیرا قیام امام حسین (ع) برای امری سیاسی و اجتماعی بود.

حجت الاسلام و المسلمین محمدی در سخنرانی پیش از  خطبه های نماز جمعه تهران افزود: یکی از ابعاد زندگی امام حسین (ع) بعد سیاسی و اجتماعی آن است.

وی گفت: بر خلاف برخی که فکر می کنند باید در مجالس عزاداری حضرت سید الشهدا (ع) مباحث سیاسی مطرح نشود اما جنبه های سیاسی قیام امام حسین (ع) از اهمیت بالایی برخوردارست زیرا حضرت سید الشهدا (ع) بر علیه حکومتی فاسق که بدون شایستگی در رأس جامعه مسلمین قرار گرفته بود مبارزه کردند.

محمدی با بیان اینکه اجر گریه کردن در عزای حضرت سید الشهدا (ع) فراوان است، گفت: مجالس عزاداری امام حسین (ع) فقط گریه کردن بر مصیبت اهل بیت (ع) نیست، مسئله قیام در مقابل حکومت جائر است.

وی با اشاره به فلسفه قیام امام حسین (ع) افزود: عامل اصلی قرار نگرفتن مردم در مقابل حکومت جائر از بین رفتن امر به معروف و نهی از منکر بود و بر این اساس امام حسین (ع) راهی جز قیام ندیدند و با قرار گرفتن در مقابل حاکمیت ظالم به دنبال اصلاح جامعه بودند.

محمدی گفت: در چنین شرایطی یزید آنچنان قدرت ظالمانه ای را شکل داده بود که کسی دم برنمی آورد اما امام حسین (ع) یک تنه در مقابل حاکمیت ظالمانه ایستادند.

وی افزود: امام خمینی(ره) بنیانگذار جمهوری اسلامی نیز در 15 خرداد سال 42 با تأسی بر جد بزرگوارش قیام علیه حاکمیت ظالم را آغاز کردند.

محمدی گفت: پس از آغاز نهضت، رژیم طاغوت دستور داد تا در منبرها دیگر مسائل سیاسی و روز مطرح نشود اما امام (ره) در مقابل آن ها ایستاد و حاکمیت طاغوت را درهم پیچید.

وی با اشاره به همزمانی روز 13 آبان با عاشورای حسینی (ع) افزود: همانگونه که تاسوعا و عاشورای سال 57 منشأ نابودی طاغوت پهلوی شد امیدواریم با عنایت حضرت سید الشهدا (ع) این عاشورا نیز منشأ نابودی آمریکا و رژیم صهیونیستی شود.

محمدی با بیان اینکه برخی اصرار دارند که فرمایشات امام حسین (ع) را بیان کنند اما کاری به کار آمریکا نداشته باشند گفت: برخی با کژفهمی می گویند اسامی شهدا را باید از محافل امام حسین (ع) حذف کرد و مسائل روز را مطرح نکرد در صورتیکه در مراسم عزاداری باید به مسائل روز که مهمترین آن امر به معروف و نهی از منکر است توجه شود.

وی تصریح کرد: بزرگترین امر به معروف و نهی از منکر امام حسین (ع)، ساقط کردن حکومت بنی امیه بود و در عصر ما نیز ساقط کردن حاکمیت دولتمردان آمریکا و رژیم غاصب صهیونیستی.

پدافند غیرعامل یعنی بی اثر کردن تهدید دشمن

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور گفت: پدافند غیرعامل یعنی بی اثر کردن تهدید دشمن و اقدام دشمن را با مقاومت خنثی کردن.

سردار سرتیپ جلالی در سخنرانی پیش از خطبه های نماز جمعه امروز تهران با اشاره به سالروز تشکیل سازمان پدافند غیرعامل به فرمان رهبر معظم انقلاب گفت: هشتم آبان سالروز تشکیل این سازمان است.

وی افزود: پدافند نوعی از دفاع است که در ذات زندگی بشر وجود دارد و در فطرت آدمی نیز قرار داده شده است.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور گفت: پدافند غیرعامل داشتن اقدامات پیشگیرانه برای خنثی کردن تهدیدات دشمن است که به این منظور باید تهدید در حوزه های مختلف شناسایی شود و با اقدامات علمی و دانش محور اثر آن از بین برود.

سردار جلالی با بیان اینکه امروز با تهدیدات متنوعی در حوزه های فنآوری ، اقتصادی و اجتماعی روبرو هستیم گفت: بنا بر اصل 110 قانون اساسی تشخیص شرایط جنگ و یا صلح به عهده رهبری است و مقام معظم رهبری اعلام فرمودند که ما درگیر یک جنگ تمام عیار در حوزه اقتصادی شده ایم.وی افزود: دولتمردان آمریکا از همه ظرفیتشان برای تهدید ما در حوزه اقتصادی استفاده کردند.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با بیان اینکه ویژگیهای این جنگ نسبت به سایر جنگها متفاوت است گفت: برخی از اندیشمندان ما هنوز در فضای رقابتی سیر می کنند در صورتیکه عرصه اقتصادی در یک فضای جنگی قرار گرفته است.

جلالی افزود: دشمن از سه سال قبل در وزارت خزانه داری آمریکا قرارداد جنگ اقتصادی را به راه انداخت و بهاییان و صهیونیستها را به عنوان عوامل اطلاعاتی در این حوزه بسیج کرد و از همه شبکه های اقتصادی دنیا برای پایش رفتار مردم ایران بهره جسته است.

وی گفت: همه باید سناریو و الگو این جنگ را بشناسند زیرا اصل این جنگ ایجاد فشار بر مردم و تحمیل مضیقه های اقتصادی به آنان است.

جلالی افزود: ایجاد نارضایتی ، چالش امنیتی و بهره برداری از این فضا در دستور کار دشمن قرار گرفته است بر این اساس دولت و بخش خصوصی باید تابع برنامه راهبردی دفاعی به منظور مقاومت در این شرایط باشند.وی گفت: ابتدا باید بپذیریم که وارد یک جنگ شده ایم و فضای رقابتی شعاری بیش نیست.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور افزود: در چنین شرایطی نخست باید اقدامات ایجابی داشته باشیم و در مقابل تحریم ، تولید را افزایش دهیم.

جلالی گفت: باید  روی تأمین اقلام اساسی تمرکز صورت گیرد و با بهره گیری از شرکتهای دانش بنیان اقلام تحریم را در فهرست تولید بگذاریم.

وی افزود: مشکل تحریم را نمی توانیم با گدایی حل کنیم بلکه باید در چنین فضایی فقط تولید کرد.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور گفت: دومین اقدام داشتن الگوی صحیح مصرف است و ما باید الگوی مصرف زمان جنگ را داشته باشیم، الگوی زندگی اشرافی و لوکس به درد چنین شرایطی نمی خورد و از رسانه ملی می خواهیم الگوی مصرف صحیح را ترویج کند.

سردار جلالی همچنین از دولت نیز خواست سبد اقتصادی مردم را تأمین و تضمین کند و از تولید،‌ عرضه و مصرف به شکل چرخه ای حمایت شود تا اثر تحریم از بین برود.وی رویکرد اساسی در چنین شرایطی را روحیه و فرهنگ دوران دفاع مقدس دانست و افزود: با قناعت و پرهیز از اسراف می توان این شرایط را پشت سر گذاشت.

سردار جلالی با اشاره به شیوه رفتار مردم در دوران دفاع مقدس گفت: در آن دوران حتی مردم با قناعت در سهمیه کوپنی، کالاهای اساسی آنرا به جبهه های حق علیه باطل هدیه می کردند، در شرایط ما نیز اگر این روحیه جاری شود می توان مقابله تهدیدها ایستاد.

 

پایان پیام/

کد خبر 413910

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha