به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، «یان الیاسون» معاون و قائم مقام دبیر کل سازمان ملل شب سه شنبه وارد تهران شد تا لوح تقدیر این سازمان را تقدیم جمهوری اسلامی ایران کند.
قائم مقام دبیرکل سازمان ملل متحد صبح امروز (چهارشنبه) با معاون امور حقوقی و بین المللی وزارت امور خارجه کشورمان دیدار و درباره مسایل منطقه ای و بین الملل و آخرین روند مذاکرات هسته ای ایران و 1+5 گفت وگو کرد.
«یان الیاسون» قائم مقام دبیرکل سازمان ملل متحد در دیدار با عراقچی درباره موضوعات بین المللی و آخرین روند مذاکرات هسته ای ایران و 1+5 گفت و گو کرد.
این دیپلمات سوئدی پس از این دیدار در مراسم بزرگداشت شصت و نهمین سالگرد تاسیس سازمان ملل متحد که در دفتر مطالعات سیاسی وزارت امورخارجه برگزار شد، شرکت و سخنرانی کرد.
مراسم بزرگداشت روز سازمان ملل متحد با حضور معاون دبیر کل سازمان ملل متحد، گری لوئیس هماهنگ کننده مقیم سازمان ملل متحد، عباس عراقچی معاون حقوقی و بین الملل وزیر امور خارجه، سفیران کشورهای خارجی در تهران، مسوولان ، دست اندرکاران برنامه ها و نهادهای مرتبط با سازمان ملل متحد در محل مرکز آموزش و پژوهش های بین المللی وزارت امور خارجه ایران برگزار شد.
در پایان این مراسم نیز لوح تقدیر سازمان ملل از دولت جمهوری اسلامی ایران را عراقچی به نمایندگی از دولت ایران دریافت کرد.
وی همچنین روز گذشته با دکتر محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشور مان دیدار و گفت وگو کرد.
در این ملاقات طرفین پیرامون مسائل منطقه ای و بین المللی رایزنی کردند.
محمد جواد ظریف در این دیدار با تاکید براین که جمهوری اسلامی ایران خواستار ثبات و آرامش در منطقه است،تصریح کرد: بر همین اساس ایران بطور اصولی با تروریسم و افراطی گری مخالف بوده است.
وزیر امور خارجه کشورمان بر همکاری و مشارکت همه کشورها بویژه در منطقه خلیج فارس برای مبارزه با تروریسم و افراطی گری تاکید کرد و خواستار جدیت سازمان ملل و کشورهای غربی در این رابطه شد.
ظریف ضرورت اتخاذ یک رویه واحد در مقابله با تروریسم وافراطی گری را خاطر نشان ساخت و افزود : نمی توان در عراق ادعای مبارزه با داعش را داشت و در سوریه داعش را تقویت کرد.
وزیر امور خارجه کشورمان با حمایت از توافق اخیر در یمن افزود : همه باید در جهت تقویت این توافقنامه و نه تضعیف ان عمل کنند.
« یان الیاسون » قائم مقام دبیرکل سازمان ملل متحد نیز در این دیدار ،با ابراز تاسف از ادامه در گیری ها در عراق و سوریه اضافه کرد:در پرتو همکاری بین کشورهای منطقه، مشکلات حل خواهد شد .
قائم مقام دبیرکل سازمان ملل همچنین بر لزوم افزایش گفت وگو وتعامل بین کشور های منطقه وبویژه ایران وعربستان سعودی تاکید کرد.
یان الیاسون با اشاره به جدی بودن تهدید داعش افزود :همه در داخل و خارج از منطقه به داعش به عنوان یک مشکل نگاه می کنند.
قائم مقام دبیرکل سازمان ملل نقش جمهوری اسلامی ایران در حل و فصل مسائل منطقه ای را برجسته خواند و بر تداوم رایزنی بین سازمان ملل و جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد.
یان الیاسون علاوه بر این با حسین امیرعبداللهیان معاون عربی و آفریقای وزارت امورخارجه درخصوص مسائل مورد اهتمام مشترک تبادل نظر و گفت و گو کرد.
معاون عربی و آفریقای وزارت امورخارجه کشورمان در این دیدار با اشاره به همکاری سازنده جمهوری اسلامی ایران با سازمان ملل ، بر آمادگی کشورمان برای کمک به ایجاد ثبات و امنیت در منطقه تاکید کرد.
حسین امیرعبداللهیان سیاست « تخریب سازنده » برخی کشورهای منطقه و فرامنطقه ای که با انگیزه تحقق اهداف خاص دنبال می شود را بی نتیجه خواند.
وی با انتقاد از بمباران بیهوده آمریکا علیه داعش و رفتار متناقض آن در مقابله با پدیده تروریسم ، افزود: حمایت از تمامیت ارضی و تعیین آینده سیاسی سوریه به دست مردم این کشور از ابتدا مورد تاکید جمهوری اسلامی ایران بوده است.
معاون وزیرامورخارجه کشورمان اقدام آمریکا در مسلح کردن گروه هایی از مخالفین نظام سوریه را اشتباهی استراتژیک دانست و تاکید کرد: آمریکا باید در این سیاست تجدید نظر کند.
امیرعبداللهیان راه حل بحران سوریه را سیاسی دانست و افزود: ما موافق نیستیم که چند کشور محدود به نمایندگی از مردم سوریه تصمیم بگیرند و اجازه نخواهیم داد سرنوشت سوریه توسط تروریست ها تعیین گردد.
وی با اشاره به مذاکرات مثبت و سازنده اخیر با دمیستورا بر اهتمام جدی کشورمان در همکاری با سازمان ملل در حل مشکل سوریه تاکید نمود.
در ارتباط با تحولات عراق ، تقویت نیروی مسلح و ارتش، حفظ یکپارچگی این کشور و عدم مداخله خارجی مورد تاکید ایشان قرار گرفت.
معاون عربی و آفریقای وزارت امورخارجه با اشاره به گفت و گوهای اخیر ایران و عربستان و توافق دو طرف برای استمرار ان افزود: صرف نظر از برخی اظهارات طرف سعودی در فضای رسانه ای، استراتژی گفت و گوی جدی با عربستان را دنبال خواهیم کرد.
وی از سازمان ملل خواست تا به آزادی آقای نیکبخت دیپلمات ربوده شده ایرانی در یمن کمک کند.
معاون وزیرامورخارجه بر راه حل سیاسی در بحرین تاکید و اظهار کرد: گفت و گوی جدی به دور از دخالت های خارجی ، مشکل بحرین را حل خواهد کرد.
امیرعبداللهیان همچنین ضمن درخواست از سازمان ملل برای جلوگیری از اعدام شیخ نمر ، آزادی این روحانی عربستانی را برای متوقف کردن فرصت طلبی داعش و جریانهای تروریستی که به دنبال تشدید اختلاف شیعه و سنی هستند، ضروری دانست.
الیاسون با ابراز خرسندی از سفر به تهران ، نقش جمهوری اسلامی ایران در تحولات منطقه را مهم دانست و افزود،سازمان ملل به مشورت با ایران برای کمک به حل مشکلات منطقه اهتمام دارد.
قائم مقام دبیرکل سازمان ملل، افراط گرایی را مهمترین مشکل منطقه ذکر کرد و با ضروری دانستن شناسایی ریشه های افراط گرایی در منطقه، حل مشکلات موجود را مسئولیت جمعی دانست.
وی به حل سیاسی بحران سوریه تاکید کرد و گفت در این راستا توقف ارسال سلاح و کمک های مالی به تروریست ها ضروری است.
الیاسون از همکاری خوب دولت سوریه با سازمان ملل در امحای سلاح شیمیایی تقدیر کرد و نقش جمهوری اسلامی ایران در این زمینه را ستود.
قائم مقام دبیرکل سازمان ملل وحدت و ثبات در عراق و تقویت دولت جدید و توسعه مشارکت همه طرف ها در فرایند سیاسی عراق را مورد تاکید قرار داد.
وی با مهم برشمردن نقش ایران و عربستان ، ایجاد ثبات و امنیت در منطقه به خصوص در بحرین و یمن را در گرو همکاری دو کشور دانست.
دو طرف در این دیدار بر ضرورت همکاری ایران و سازمان ملل برای کمک به ثبات و آرامش در منطقه تاکید کردند.
قائم مقام دبیرکل سازمان ملل متحد عصر امروز (چهارشنبه) با «علی شمخانی» نماینده مقام معظم رهبری و دبیر شورای عالی امنیت ملی دیدار و با وی درباره موضوعات بین المللی و آخرین روند مذاکرات هسته ای ایران و 1+5 گفت و گو کرد.
شمخانی در این دیدار گفت: عدم نتیجه گیری در محکومیت اقدامات رژیم صهیونیستی در خصوص حمله به مردم غزه و 51 روز بمباران خانه ها، پناهگاه ها، بیمارستان ها و حتی مدرسه سازمان ملل باعث گستاخی بیشتر این رژیم و احتمال تکرار حملات خواهد شد.
وی افزود : در حالی که بازرسان سازمان ملل به نتایج قابل توجهی در یافتن مقصر حملات شیمیایی در سوریه دست یافتند و مشخص شد منشأ این کشتار، گروهک تروریستی داعش با همکاری برخی کشورهای خارجی بوده است، سازمان ملل در این خصوص گزارشی منتشر نکرد و تاکنون نیز از بیان صریح نتایج تحقیقات پرهیز دارد.
دبیر شورای عالی امنیت ملی گفت: انتظار دولت ها و ملت های جهان از سازمان ملل به عنوان نهادی بی طرف و مرجع، رسیدگی فوری به بحران ها و مشکلات جهانی است.
شمخانی تاکید کرد: عدم واکنش مناسب سازمان ملل متحد در خصوص نقض حاکمیت ملی کشورها و ایجاد رویه های غیر قانونی موجب زیر سوال رفتن منشور سازمان ملل و شکل گیری جریانات خودسر و در نهایت گسترش تروریسم می شود.
شمخانی گفت: به توجه به کار ویژه سازمان ملل در کمک به تقویت امنیت و حفظ صلح در جهان، دبیرکل باید فعالانه مانع از اقدامات یکجانبه قدرت ها در کشورهای دیگر شود.
دبیر شورای عالی امنیت ملی خاطر نشان کرد؛ ایران در موضوع هسته ای به استمرار مذاکرات خود با کشورهای 1+5 و همکاری با آژانس بین المللی انرژی اتمی در چارچوب برخورداری از تمام حقوق خود و رعایت قوانین موجود معتقد است و گزارش های اخیر نیز همچون گذشته پایبندی ایران را به انجام تعهدات و صلح آمیز بودن برنامه هسته ای نشان می دهد.
وی افزود؛ متاسفانه برخوردهای دوگانه غرب نسبت به خلع سلاح ، به عدم اشاعه هسته ای کمک نکرده است؛ سازمان ملل باید با اولویت و جدیت موضوع ایجاد منطقه عاری از سلاح های هسته ای در خاورمیانه را دنبال نماید.
شمخانی با اعلام اینکه ایران آماده همه نوع همکاری بشردوستانه در خصوص سوریه است تاکید کرد ایجاد ابتکاراتی مانند ایران – سوریه - سوییس می تواند از آلام و مصائب مردم این کشور کاهش دهد.
«یان الیاسون» قائم مقام دبیرکل سازمان ملل در این دیدار نیز بر ادامه حمایت های سازمان ملل از عراق و کمک به آن در مبارزه با داعش تاکید کرد.
وی با اشاره به چالش های بزرگ و پیچیده جهانی از جمله پدیده تروریسم، بر ضرورت پایبندی کشورها به منشور ملل متحد تأکید کرد و افزود: امنیت جهانی با خطرها و منازعات پیچیده و گوناگونی روبه روست که مقابله با آن به همکاری و مشارکت جمعی همه کشورهای عضو سازمان ملل نیاز دارد.
این نماینده سازمان ملل علاوه بر این با علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی نیز به دیدار و گفتگو پرداخت.
به گزارش شبستان، الیاسون پیش ازاین رییس مجمع عمومی سازمان ملل، سفیر سوئد در این سازمان، وزیرامور خارجه و دبیر سیاسی دولت سوئد بوده است. وی در جریان جنگ ایران و عراق به عنوان مشاور اولوف پالمه در گروه میانجی سازمان ملل شرکت داشت.
او همچنین به عنوان فرستاده سازمان ملل به دارفور اعزام شد و از سال ١٩٩٢ تا ٩۴ معاون بخش جدید کمک های انسانی سازمان ملل بود که توانست ازجمله کمک هایی را به سومالی اختصاص دهد.
سیاستمدار و وزیر امورخارجه سابق سوئد، دو سال پیش به عنوان معاون دبیرکل سازمان ملل انتخاب شد. بسیاری از سیاستمداران، این دیپلمات سوئدی را فردی با تجربه زیاد در زمینه میانجی گری در اختلافات و بحران های جهانی می دانند.
پایان پیام/
نظر شما