فعالیت یک هزارو 544 دهیار زن در کشور

خبرگزاری شبستان: معاون امور دهیاری های سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور گفت: وجود یک هزار و 544 دهیار زن در کشور جلوه مردم سالاری دینی است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، محسن کوشش تبار پیش از ظهر امروز (7 آبان) در چهارمین همایش سراسری دهیاران استان که در سالن اجتماعات شهید رجایی قزوین برگزار شد، بیان کرد: اگر قرار است توسعه ای در ایران شکل بگیرد، پایه و بنیان آن توسعه روستا است و روستا نقطه اتکا برای تولید و حفظ حریم و فرهنگ این سرزمین است.

وی ادامه داد: دولت تدبیر و امید، تدبیر کرده است و در راستای توجه دادن و متوجه ساختن ارکان اجرایی خود در سال 93 ابتکار عمل هایی را داشت و امید را در تاروپود ذهن روستاییان دمید و بخشی از تدبیر از سوی دولت به دست دهیاران باید صورت گیرد و دهیاران باید پیاده کننده سیاست دولت یازدهم باشند.

معاون امور دهیاری های سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور با اشاره به فعالیت دهیار زن در کشور اضافه کرد: فعالیت یک هزار و 544 دهیار زن جلوه و نماد مردم سالاری دینی است و اینها را باید به رخ دنیا کشید و به آن افتخار کرد.

وی عنوان کرد: نزدیک به 60 درصد دهیاران ما تحصیلات بالاتر از فوق دیپلم دارند و استان قزوین جزو استان هایی است که 91 درصد جمعیت روستایی آن زیرپوشش مدیریت نوین روستایی است و دهیار دارد.

کوشش تبار اعلام کرد: در سال 93 نخستین بودجه ریزی دولت شکل گرفت و با تدبیر وزارت کشور مقرر شد که بودجه ای برای تجهیزات اختصاص یابد و از این محل 2 هزار و 900 خودرو خریداری می شود و با توجه به اهمیت ایمنی در این حوزه در سال جاری فقط 250 خودروی آتش نشانی خریداری خواهد شد.

وی خاطر نشان کرد: ما در سال جاری کارگروه توسعه روستایی و عشایری را ذیل شورای برنانه ریزی پیشنهاد دادیم که ان شاالله از سال آینده این کارگروه را خواهیم داشت و همچنین پیش نویس لایحه قانون جامع دهیاری ها نهایی و تقدیم وزیر کشور شده است و به زودی امضا شده و تقدیم هیئت دولت می شود که در لایحه مواردی نظیر نحوه به کارگیری و استخدام دهیاران، حریم، پشتیبانی قانونی و غیره آمده است.

معاون امور دهیاری های سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور یادآور شد: دهیاران به معنای واقعی کلمه در خیلی جاها مصداق مدیریت جهادی هستند.

وی با اشاره به افزایش اعتبارات دهیاری ها گفت: کسی اجازه ندارد به اعتباراتی که به صورت قانونی متعلق به دهیاری ها است، دست اندازی کرده و جای دیگر آن را هزینه کند.

در ادامه مدیرکل دفتر هماهنگی امور عمرانی و خدمات روستایی سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور اظهار کرد: فلسفه وجودی دهیاری ها در ایران تلاش برای ارتقای ارتباط حاکمیت و دولت با مردم است.

مجید عبداللهی توضیح داد: قبل از انقلاب متولیان متعددی در حوزه مدیریت روستایی نظیر دهقان ها و کدخداها وجود داشت که عیب بزرگ این بخش آن بود که با وجود مشروعیت، پشتیبانی مالی و اداری نداشت ولی با تشکیل دهیاری ها، علاوه بر مشروعیت، پشتیبانی مالی و اداری از این نهاد نیز وجود دارد و گامی بلند در راستای مردم سالاری دینی است.

وی عنوان کرد: یکی از موضوعات در حوزه دهیاری ها در خصوص تفکیک اراضی است، ما یکسری وظایف داریم که در تداخل مستقیم با دیگر دستگاه ها است و تفکیک اراضی در روستاها مسئله ای شده که یک طرف آن بیناد مسکن و یک طرف دهیاری قرار دارد.

مدیرکل دفتر هماهنگی امور عمرانی و خدمات روستایی سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور تصریح کرد: موضوع دیگر در حوزه تجهیزات و ماشین آلات است نزدیک 17 هزار خودرو در دهیاری ها وجود دارد و مسئله جدی در این حوزه نگهداری است که نگهداری دقیقی از این تجهیزات صورت نگرفته است.

وی تأکید کرد: در بحث طرح هادی نیز سند طرح هادی به عنوان سند توسعه باید در اختیار دهیاری ها قرار گیرد و بخش عمده طرح ها با پول دهیاری ها بازنگری و تهیه می شود.

عبداللهی یادآور شد: قوت قلب ما در روستاها، دهیاران و شوراها هستند و ان شاالله با اتکا به ظرفیت آنها قدم های بهتری را در حوزه توسعه روستایی برداریم.

پایان پیام/

کد خبر 413567

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha