ضرورت درک مفاهیم در مداحی ها/کارکردهای عزاداری مغفول مانده است

خبرگزاری شبستان: نماینده مردم گیلان در خبرگان رهبری با بیان اینکه فلسفه عزاداری فلسفه عظیمی است، گفت: اگر20 کارکرد را برای عزاداری‌هایمان مشخص کنیم تاکنون چهار کارکرد را به دست آوردیم و مابقی کارکردها مغفول مانده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گیلان، آیت الله رضا رمضانی گیلانی، نماینده مردم گیلان در خبرگان رهبری در مراسم سوگواری چهارمین روز محرم در مسجد آفخرا رشت با بیان اینکه باید در معنای ولایت دقت داشته باشیم گفت: ولی خدا، کسی که این جایگاه را یافته، رابطه‌اش با خدای متعال بسیار قوی بوده و هیچ فاصله‌ایی میان حق تعالی و او وجود ندارد.

 

وی با بیان اینکه خداوند از هر کمالی کامل ترین را دارد افزود: خدای تبارک و تعالی تمام کمالاتش به ذات است و از هر کمالی کامل ترین را داراست، نقص در او راه ندارد، فاقد کل مفقود است و این مساوی با کمال است و سلب و منفی را از خدا نفی می‌کند.

 

آیت الله رمضانی اضافه کرد: در مورد ائمه معصومین(علیهم السلام)  به عنوان ولی خدا آمده که خداوند سمت‌های زیادی به ولی خدا می‌دهد و در زیارت جامعه کبیره سمت‌های ولی خدا را می‌توان برداشت کرد سمت‌های مهم و حقیقی، برخلاف سمت‌های دنیا که اعتباری است سمت ولی خدا سمت الهی است.

 

وی تصریح کرد: انسان هیچ چیز از خود ندارد و همه چیز از خداست قدرت، علم، حکمت و اگر این را خوب بدانیم، زندگی مان دچار تغییر و تحول شده و همین موجب ارتقاء تواضع در انسان می‌شود.

 

نماینده مردم گیلان در خبرگان رهبری با اشاره به تعبیر الله اکبر در کلام امام صادق(علیه السلام) که خدا بزرگتر از چیزی است که وصف شود و خدا پاک و منزه است از وصف‌های ما، اذعان کرد: در تصوراتی که بشر از خداوند تبارک و تعالی دارد لایه‌های شرک وجود دارد.

 

وی با بیان اینکه مسئولیت‌های بسیار مهمی همچون اسرار عالم و امور بندگان به ولی خدا سپرده شده است، تاکید کرد: تجلیات خدای بزرگ در وجود انسان کامل به عنوان ولی خداست و نقش ولی خدا که مظهر خوشنودی خداوند است بسیار برجسته است واین تعابیر باید درست فهمیده و درک شود.

 

آیت الله رمضانی با اشاره به استفاده از تعابیر و مفاهیم در اشعار و مداحی‌ها تاکید کرد: باید معانی کلمات بدرستی فهمیده و درک شده بعد به مردم ارائه شود درغیر این صورت باعث بروز کج فهمی در معانی شده و آسیب‌های جدی بر عزاداری‌ها وارد می‌کند.

 

وی با بیان اینکه فلسفه عزاداری فلسفه عظیمی است، افزود: اگر20 کارکرد را برای عزاداری‌هایمان مشخص کنیم تاکنون چهار کارکرد را به دست آوردیم و باقی مغفول مانده است.

 

آیت الله رمضانی اضافه کرد: مجالس عزاداری مربوط به ولی خدا، مظهر جمال و جلال خداست و باید کارکردهای مجالس از خود تعابیر ائمه درک شود تا موجب نشاط روحی، فکری و معنوی شده و روح انسان را جلا دهد.

 

وی با بیان اینکه مقام ولی خدا بودن نیز مراتبی دارد؛ اذعان کرد: اوج ولایت وبالاترین مرتبه ولایت در اهل بیت(علیهم السلام)است و پیامبر در راس ولی الله و بعد از ایشان، امام علی(علیه السلام) است.

 

نماینده مردم گیلان در خبرگان با بیان اینکه هر کس به اندازه درک و باورش از اهل بیت(علیه السلام) رشد می‎یابد، تصریح کرد: برخی از افراد چشمه اتصال به ولی خدا را می‌گیرند و تا آخر عمرشان حتی اگر ولی خدا را ندیده باشند از محضرش بهره مند هستند مانند اویس اما برخی دیگر در عین بودن در کنار ولی خدا از او محرومند.

 

وی با تاکید بر اینکه انسان باید به چشمه حقیقی متصل شود اظهارکرد: باید این چشمه را درک کرد تا بتوان به مقام قرب الهی رسید و همین مجالس عزاداری خود کدی برای بهرمندی از چشمه‌های حقیقی است.

 

 

پایان پیام/

کد خبر 413542

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha