به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، محمود نیلی احمدآبادی سومین وزیر پیشنهاد علوم تحقیقات و فناوری در طول دوران ریاست جمهوری حسن روحانی به مجلس صبح امروز در جلسه رای اعتماد خود گفت: از حسن نظر و اعتماد رییس جمهور بابت معرفی خودم به مجلس تشکر و قدردانی می کنم و متاسفم که مدت محدودی برای رسیدن به خدمت نمایندگان داشتم اما خوشحالم که با گشاده رویی و دقت نظر انها روبرو شدم.
وی با بیان اینکه من همواره معتقد بوده ام مجلس در راس امور است و در این مدت بیش از پیش واقف شده ام افزود: نمایندگان در امور کشور دقت نظر دارند و همین امر من را بیشتر به این جمله امام (ره) واقف کرد.
نیلی احمدابادی با اظهار اینکه نمایندگان محترم من وزیر پیشنهادی وزارتخانه ای هستم که بیش از 4 میلیون دانشجو و جمع کثیری از متخصصان و متفکران کشور تحت پوشش ان قرار دارند خاطرنشان کرد: وظیفه این وزارتخانه نقش اساسی و محوری در تداوم رشد علمی هدفمند با دستیابی به جایگاه پیش بینی شده در افق 1404 است و این وزارتخانه یکی از متولیان اجرای سیاستهای کلی علم و فناوری ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری است.
وزیر پیشنهادی علوم تحقیقات و فناوری ادامه داد: خالق اصلی ثروت و قدرت اصلی کشورها دانش و علم است و گفتمان مقام معظم رهبری به خوبی نشان می دهد که کشور در چه جهتی باید گام بردارد و این یکی از وظایف اصلی وزارت علوم است.
وی تاکید کرد: تربیت نیروی انسانی مومن و متعهد از دیگر وظایف این وزارتخانه است و تحقق جایگاه والای علمی کشور و سند اسلامی دستگاهها و ارتقای علوم انسانی و مشارکت در توسعه و پیشرفت و حل مسایل کشور همانطور که نظر رییس جمهور است از جمله وظایف دیگر این وزارتخانه محسوب می شود.
نیلی احمدابادی رسیدن به وظایف اصلی و اجرای انها در وزارت علوم را منوط به شرایطی از جمله جلوگیری از غوغاسالاری و سیاست بازی در دانشگاهها، ایجاد فضای بانشاط علمی، اعتماد به فرهیختگان و نخبگان دانشگاهی و بهره گیری از توانمندی انها، تناسب و تعامل میان نیازهای جامعه و رشته های تخصصی، ارتقای دانشگاه ها از نسل اول و دوم به دانشگاههای کارآفرین، توجه جدی به موضوع کیفیت در دانشگاهها و توجه جدی به اقتصاد در آموزش عالی با توجه به سیاستهای ابلاغی اقتصاد مقاومتی از سوی مقام معظم رهبری دانست.
وی در ادامه بیان کرد: نکته مورد انتقاد نمایندگان و مورد توجه دولت ایجاد ارتباط جدی و موثر بین دستگاهها و دانشگاهها بوده است که هنوز فاصله زیادی بین این دو مورد وجود دارد و من شخصاً سالها در این موضوع بررسی و کار انجام داده ام و تجربه نسبتاً مفیدی در این زمینه در دانشکده فنی دانشگاه تهران دارم.
نیلی احمدابادی توسعه متوازن اموزش عالی و یا عدالت در توسعه اموزش عالی را با توجه به مناطق محروم در اموزش عالی به عنوان یکی از اهداف خود در صورت کسب رای اعتماد دانست و افزود: نکته دیگر این است که شرط تحقق برنامه های وزارت علوم انتصاب وزیر برای این وزارتخانه است که امیدواریم با نظر مساعد نمایندگان این نقص به هر روشی که صلاح می دانند برطرف شود.
وزیر پیشنهادی علوم تحقیقات و فناوری در ادامه به انتقادهای مطرح شده از سوی نمایندگان مخالف با وی گفت: در پاسخ به الیای نادران جناب نادران از همکاران ما در دانشگاه تهران است و به خوبی در این مدت 4 ماده حتما مدیریت من را تحت نظر داشته و اداره دانشگاهی با این وسعت بدون یک سابقه مدیریتی لازم امکان پذیر نیست.
وی ادامه داد: دانشکده فنی دانشگاه تهران نیز به لحاظ وسعت، عده و عده از بسیاری از دانشگاههای کشور بزرگتر است و دارای شعب مختلفی حتی در شمال کشور است که بیش از 8 هزار دانشجو و بیشتر از 300 عضو هیئت علمی در آن مشغول هستند و مدیری که برای دو دوره و براساس نظر هیئت علمی انتخاب می شود نمی تواند دارای ضعف مدیریتی خاصی باشد.
سرپرست فعلی دانشگاه تهران خاطرنشان کرد: رییس دانشگاه تهران که با نظر 2100 هیئت علمی به وزیر علوم معرفی می شود نمی تواند سابق مدیریتی ضعیف داشته باشد.
وی در پاسخ به انتقاد اکبریان نماینده ای از مجلس به اردوی آشنایی به دانشجویان در پردیس کرج اظهار داشت: اگر خلافی برخلاف مجوز ما صورت گرفته باشد حتماً دانشگاه با آن برخورد می کند اما اقای اکبریان هیچ سندی برای مواردی که ذکر کرده ارایه نکرده است و گزارشی درخصوص این اردو به صورت کامل از سوی معاون فرهنگی دانشگاه تهران ارایه شده که در سایت این دانشگاه موجود است و مراسم در کمال ارامش و مقررات صورت گرفت و به دلیل انکه ان روز عزای عمومی بود مراسم را با ادای احترام به ایت الله مهدوی کنی اغاز کردیم.
احمدابادی در ادامه با تاکید بر اینکه من به دانشجویان و اساتید و مدیران دانشگاه اعتماد و ایمان دارم که هرگز برخلاف مصالح کشور و انقلاب و خطوط ترسیم شده از سوی رهبری عمل نخواهد کرد به انتقاد دیگر نمایندگان مبنی بر اینکه وی یکی از تهیه کنندگان امضا برای نامه 88 عضو هیئت علمی دانشکده فنی دانشگاه تهران در سال 88 بوده پاسخ داد.
وی گفت: در سال 88 دوبار به دانشگاه تهران تهاجم شد که مورد تقبیح رهبری قرار گرفت و این تهاجم ها تاثیر بسزایی در روحیه جوانان و دانشجویان داشت و این نامه به جوانان نشان داد که پناه و پدر آنها رهبر معظم انقلاب است و دراین نامه به کسی تعدی نشده و بیان آنچه که در دانشگاه رفته ذکر شده است و بسته به هیچ جریان سیاسی نیستند. و همه از اساتید برجسته هستند.
وی گفت: گفته شده من از تهیه کنندگان نامه و جمع کنندگان امضا بودم نه. من یکی از امضاکنندگان بودم و معتقدم این یک اقدام مفید و موثر در جهت مصالح انقلاب و نظام بود.
نیلی احمدابادی در پاسخ به انتقاد برخی از نمایندگان راجع به اردوهای مختلط دانشجویی گفت: این اردوها زمانی بوده که من مسئول دانشکده فنی بودم و اجازه اردوهای خارج از کشور بر عهده وزیر دانشگاه است نه رییس دانشکده فنی.
وی درخصوص اینکه شورای انقلاب فرهنگی به او حکم ریاست دانشگاه تهران را نداده توضیح داد: شورای انقلاب فرهنگی به هر شخص معرفی شده برای ریاست دانشگاه حکم سرپرستی می دهد و پس از 6 ماه با توجه به عملکرد وی حکم ریاست را صادر می کند را من 4 ماه است سرپرست دانشگاه تهران هستم و مسیر منطقی را در این زمینه طی کرده ایم.
وی تاکید کرد: یکی از نمایندگان گفته اند برای ما بیش از آنچه که بیان مطلب مهم باشد عملکرد مهم است. و در پاسخ به این باید بگویم من 8 سال در دفاع مقدس بوده ام و بورسیه تحصیلی ام را به منظور شرکت در دفاع مقدس صرفنظر کردم و البته به این کارم افتخار می کنم و 7 سال هم مسئولیت پردیس دانشکده های فنی را بر عهده داشتم که می شود رفت و درخصوص مدیریت من سراغ گرفت.
نیلی احمدابادی همچنین تاکید کرد: در بیان منتقدان محترم موضوع خاصی در ضعف عملکرد ندیده ام که بخواهم پاسخ بدهم بلکه تحولات خاصی در مدت ریاستم صورت گرفته و من یک مدیرت اجرایی صرف نیستم و اهل ایجاد تحول در مدیریت هستم و اموزش عالی امروز نیازمند تحول است و با روال جاری هیچ مشکلی حل نمی شود.
وی در پاسخ به انتقادی مبنی بر حضور وی و همکارانش در جریان فتنه اظهار داشت: تا به امروز هیچ یک از همکاران من و خود من خطوط قرمز ترسیم شده توسط رهبری را زیر پا نگذاشته ایم و نخواهیم گذاشت و یک مورد را شما پیدا نمی کنید که ما خارج از این چارچوب در زمان مسئولیت گام برداشته باشیم.
پایان پیام/
نظر شما