مراسم كرب زني نمادی دیگر از عزاداری مازندرانی ها

خبرگزاری شبستان: مراسم كرب زني نمادی دیگر از عزاداری و عشق و ارادت مازندرانی ها در ماه محرم محسوب می شود و وجه اشتراک این رسم عزاداری در تمامی نقاط، استفاده از دو تکه چوب است اما در اجرا و زمان آن تفاوت وجود دارد.

خبرگزاری شبستان-مازندران

شیوه های عزاداری ماه محرم در شهرها و نقاط مختلف کشور متفاوت است و هریک از عزاداران به گونه ای عشق و ارادت خود را به حضرت امام حسین(علیه السلام) و 72 تن از یاران آن حضرت نشان می دهند.

 

اما همه شیوه های عزاداری، اهداف مشترک دارند چرا که علاقه به خاندان عصمت و طهارت مرز، چهره خاص و حتی مرد و زن نمی شناسد و این مهم، دلیل تداوم عاشورا در طی سال های متمادی گذشت از آن است.

 

کرب زنی:

کرب زنی از جمله رسوم سنتی محسوب می شود که هنوز در برخي نقاط مازندران اجرا می شود.

 

کرب، تکه چوبی تراشیده شده است به اندازه ای که در کف دست جا می گیرد و سطح بیرونی آن صاف است و در پشت آن بندی قرار دارد که به پشت دست می افتد و  یک جفت کرب را در دست می گیرند و به آهنگ نوحه ای که خوانده می شود، آنها را بر هم می کوبند و وجه اشتراک این رسم عزاداری در تمامی نقاط، استفاده از دو تکه چوب است اما در اجرا و زمان آن تفاوت وجود دارد.

 

عزاداری برای امام حسین(علیه السلام) که با معرفت حسینی صورت می گیرد هرگز رو به افول نمی گراید و تا انقلاب حضرت مهدی موعود(عج الله تعالی فرجه الشریف)، الگوی تمام آزادیخواهان جهان است و در این راستا باید به شیوه های عزاداری های ماه محرم توجه ویژه شود.

 

پايان پيام/
 

گزارش: معصومه علیزاده

کد خبر 413472

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha