حجت الاسلام یحیی جهانگیری سهروردی استاد حوزه علمیه قم، در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در قم، گفت: بیشتر اتفاقات در واقعه عاشورا در کوفه رقم خورده است تا کوفه و مردم آن در تاریخ ماندگار شوند.
وی افزود: در روز چهارم محرم عبیدالله بن زیاد مردم را در مسجد کوفه گرد آورد و خود به منبر رفت و گفت: اى مردم! شما آل ابى سفیان را آزمودید و آنها را چنان که مىخواستید، یافتید! و یزید را مىشناسید که داراى سیره و طریقهاى نیکو است! و به زیر دستان احسان مىکند! و عطایاى او بجاست! و پدرش نیز چنین بود! و اینک یزید دستور داده است که بهره شما را از عطایا بیشتر کنم و پولى را نزد من فرستاده است که در میان شما قسمت نموده و شما را به جنگ با دشمنش حسین بفرستم! این سخن را به گوش جان بشنوید و اطاعت کنید.
استاد حوزه علمیه قم ادامه داد: سپس از منبر به زیر آمد و براى مردم شام نیز عطایائى مقرر کرد و دستور داد تا در تمام شهر ندا کنند که مردم براى حرکت آماده باشند، و خود و همراهانش به سوى نخیله حرکت کرد و حصین بن نمیر و حجار بن ابجر و شبث بن ربعى و شمر بن ذى الجوشن را به کربلا گسیل داشت تا عمربن سعد را در جنگ با حسین کمک نمایند.
حجت الاسلام جهانگیری سهروردی تصریح کرد: ابن زیاد با این کار می خواست آل سفیان را از طریق این رسانه بزرگ جلوه دهد و سجایای آنها را در دل مردم تقویت کند و در آخر مجلس نیز در بین مردم پول پخش کرد.
مبلغ بین المللی حوزه اظهار داشت: امام حسین علیه السلام در کربلا با توجه به این عمل ابن زیاد و قبول آن از طرف مردم می فرماید: مردم بنده دنیایند و دین تنها لغلغه زبانشان است چرا که بخشی از این مردم که آمدند با پول خریداری شده و فریفته شده اند.
وی اذعان کرد: در چنین روزی 13 هزار نفر وارد میدان شدند که شمر بن ذی الجوشن با چهار هزار نفر، یزید بن ركاب كلبی با دو هزار نفر، حصین بن نمیر با چهار هزار نفر، مضایر بن رهینه مازنی با سه هزار نفر، برای نبرد با امام حسین علیه السلام به سپاه عمر بن سعد پیوستند.
استاد حوزه علمیه قم ابراز داشت: اتفاق دیگری که در روز چهارم محرم رخ داد این بود که قیس بن اشعث از بزرگان کوفه برای رساندن پیام بیعت با یزید نزد امام حسین علیه السلام آمد و گفت: که اگر با یزید بیعت نکنی اتفاق بدی رخ خواهد داد که امام در پاسخ فرمود: نه به خدا سوگند، دست ذلت در دست آنان نمی گذارم و مانند بردگان از صحنه ی جنگ با آنان فرار نمی کنم و هیچگاه بیعت ذلیلانه را نخواهم پذیرفت.
پایان پیام/
نظر شما