به گزارش خبرگزاری شبستان، نماینده سابق باراک اوباما،رییس جمهوری آمریکا در عراق در مصاحبه جدید خود گفت که دولت اوباما تفریبا هیچ اقدامی در واکنش به هشدارهای اطلاعاتی در اوایل سال جاری میلادی مبنی بر تهدیدهای گروه تروریستی داعش در عراق و سوق دادن این کشور به سمت بی ثباتی انجام نداد.
جیمز جفری،که در سالهای 2010 تا 2012 سفیر آمریکا در عراق بود در این باره گفت:در ماه ژانویه نه تنها در مورد خطر داعش به دولت اوباما هشدار داده شد بلکه به او اعلام شد تا حمایت از نیروهای ارتش علیه این گروه تروریستی را افزایش دهد اما واشنگتن هیچ اقدامی در این زمینه انجام نداد.
جفری یکی از مقامات سابق دولتی آمریکاست که به شدت منتقد تصمیم های رییس جمهور در زمان خدمتش بود.
او این اظهارات را در مستند «خط مقدم»«ظهور داعش» که در شبکه «پی بی اس» نماش داده شد،اظهار کرد.
این مستند که «مارتین اسمیت» گزارشگر «پی بی اس» آن را گزارش می کند جزئیاتی را در مورد اینکه چگونه بی تفاوتی آمریکا موجب شد تا سلاح های ارتش شکست خورده عراق در دست داعشی ها بیفتد،نشان می دهد.
اما چالش بزرگ این مستند در آنجاست که اسمیت از مارتین دمپسی،رییس ستاد ارتش عراق با لحنی انکار آمیز سوال می کند که آیا باراک اوباما با انجام این حملات هوایی واقعا به هدف خود یعنی نابودی داعش دست یافته است؟
وی می پرسد:آیا شما خوشبین هستید که این حملات واقعا می تواند کارآمد و مفید باشد؟ و دمپسی هم جواب می دهد که «نه»،خوشبین نیستم.
یکی از استراتژی های کنونی آمریکا برای مبارزه با داعش،تجهیز و تلسیح وآموزش شورشیان به اصطلاح میانه روی سوری است اما این استراتژی نیز منتقدان بسیاری دارد.
روزنامه آمریکایی «وال استریت ژورنال» در گزارشی در این باره نوشت: آمریکا در حالی سنگ بنای استراتژی جدید خود علیه داعش و گسترش عملیات جنگی فعلی علیه این گروه تروریستی را تکیه بر نیروهای محلی آموزش دیده آمریکا در عراق و سوریه قرار داده است که دولت واشنگتن سابقه ضعیفی در کنترل طولانی مدت بر مناطقی از جمله عراق و سوریه دارد و این امر خطرات ناشی از وابستگی آمریکا به شورشیان میانه روزی سوریه و نیروهای امنیتی عراق علیه داعش را برجسته می کند.
بسیاری از تحلیلگران نیز جنگ علیه داعش به رهبری آمریکا را تداعی کننده ناکامی هایی است می دانند که در جنگ علیه طالبان و القاعده در افغانستان تجربه شد.
نتیجه مستقیم این جنگ در حقیقت سرکوب موقتی طالبان و تبدیل شدن این گروه به چالش پایدار امنیتی برای این کشوربود.
پایان پیام/
نظر شما