داوود تک فلاح، معاون آموزش و پژوهش سازمان دارالقرآن الکریم از اجرای طرح های جدید همسو با سند راهبردی این سازمان خبرداد و به خبرنگار شبستان گفت: البته اجرای این طرح ها منوط به تایید شورای تخصصی آموزش طی هفته های آتی است.
وی درباره مهمترین طرح های مدنظر این معاونت اظهار کرد: راه اندازی انجمن نخبگان قرآنی در دو بخش نخبه پروری ویژه کودکان و نوجوانان و استعدادیابی برای افرادی که هم اکنون مشغول به فعالیت های حرفه ای هستند مهمترین طرحی است که در فاز نخست در 5 استان و در مرحله بعد در سراسر کشور راه اندازی می شود.
تک فلاح توجه به استعدادهای بالقوه و بالفعل در کنار یکدیگر را از ویژگی های این مراکز برشمرد و تصریح کرد: این استعدادها در حوزه هایی همچون قرائت، ترجمه و تفسیر به تربیت نخبگان قرآنی مشغول می شوند تا در آینده نزدیک مبلغان قرآن با توانایی های بالا به جامعه تحویل دهند.
معاون آموزش و پژوهش سازمان دارالقرآن الکریم با اشاره به برنامه ریزی های انجام شده برای ارتقای مهارت های نخبگان و فعالان قرآنی بیان کرد: این مراکز با پرهیز از پرداخت به فعالیت های تک بعدی، آموزش هایی کلی و در عرصه های مختلف را به افراد تحت پوشش خود ارائه می دهند تا قطب های بزرگ قرآنی آینده پس از شناسایی و طبقه بندی به شیوه جامع تربیت شوند.
سرمایه گذاری در آموزش ویژه مقطع پیش دبستانی
وی با اعلام سرمایه گذاری در قسمت آموزش پیش دبستانی عنوان کرد: این مهم با تالیف کتاب متناسب با سرفصل های تعریف شده سازمان بهزیستی و وزارت آموزش و پرورش کشور صورت می گیرد.
تک فلاح از تدوین و انتشار 20 عنوان کتاب و نرم افزار آموزشی در سال 90 خبرداد و ابراز کرد: علاوه بر این به منظور بهره مندی عموم علاقه مندان از ترجمه آیات الهی همراه با نرم افزارهای قرآنی ترجمه آن نیز با صدای عباس سلیمی ارائه می شود همچنین حلیه القرآن به قلم موسوی بلده، تجوید مقدماتی به قلم خواجوی و حاجی شریف و روش های تدریس قرآن در پیش دبستانی نیز در سال جاری با چاپ جدید منتشر می شود.
راه اندازی کرسی های هفتگی تلاوت در مساجد محوری استان ها
تک فلاح راه اندازی کرسی های تلاوت در مساجد محوری استان ها را از دیگر برنامه های در دست انجام سازمان دارالقرآن برشمرد و ادامه داد: فضاسازی برای پرورش و ارتقای صوت قاریان در کنار برپایی کرسی های تلاوت استانی به صورت هفتگی که در کنار تلاوت آیات وحی معانی و ترجمه قرآن را نیز برای حضار تشریح می کند در دستور کار قرار گرفته است.
وی با بیان این مطلب که برگزاری دوره های آموزش مکاتباتی نیز در سال 90 با جدیت پیگیری می شود، تصریح کرد: بنابر برنامه ریزی های انجام شده علاوه بر راه اندازی یکصد کرسی تلاوت استانی، دوره های ویژه قراء حرفه ای که در طرق قرائت حفص اختلاف دارند نیز برگزار می شود.
معاون آموزش و پژوهش سازمان دارالقرآن الکریم با بیان این مطلب که متناسب با نیازهای روز جامعه دوره های جدید آموزشی طراحی شده است، اعلام کرد: برگزاری دوره های فصیح خوانی و ترتیل خوانی و یا تکمیل لهجه و تلفظ علاقه مندان در کنار توجه به مفاهیم همسو با این نیازها در دوره های آموزشی سازمان دارالقرآن در سال 90 قرار گرفته است.
وی از برگزاری دوره های آموزش حفظ در 5 سطح خبرداد و عنوان کرد: دوره های حفظ یک جزء ویژه علاقه مندانی که درپی سنجش توانایی خود برای حفظ دیگر اجزای مصحف شریف هستند، حفظ سور خاص همچون ملک، حجرات، واقعه و الرحمن ذیل طرح آموزشی سور منتخب و حفظ 3 و 5 ساله قرآن این دوره ها را شامل می شود.
تک فلاح با اشاره به اهتمام سازمان دارالقرآن به برگزاری دوره های آموزشی ترجمه و مفاهیم مصحف شریف بیان کرد: همسو با این رویکرد دوره های تفسیری سور منتخب و تخصصی با حضور مدرسان دانشگاهی همچون معارف، صدقی زاده و میرباقری در 4 ترم ویژه 5 استان در نیمه دوم سال جاری پس از تدوین منابع موردنیاز برگزار می شود.
برپایی 40 کارگاه تخصصی تربیت قرآنی در استان های کشور
وی حرکت به مسیر تربیت قرآنی جامعه را از الویت های کاری سازمان دارالقرآن برشمرد و ابراز کرد: برپایی 40 کارگاه نیم روزه تربیت قرآنی همسو با علاقه مندی جامعه به یادگیری مسائل اجتماعی از منظر قرآن همچون روابط همسران، تربیت فرزندان و مشخصات مدیران قرآنی با محورهای بازآفرینی شخصیت، خودگاهی، معنویت، سلامت روان، مهارت های ارتباط با خود، رهایی از گذشته، زندگی اصیل خانواده قرآنی، مدیریت و بهره وری در این راستا انجام می شود.
تک فلاح درباره دلایل عدم برپایی این کارگاه ها در تمامی استان ها در فاز نخست تاکید کرد: بنابر شرایط خاص استان های مختلف در کشور که دسترسی همه آنها به امکانات و بسترهای موردنیاز دوره های آموزشی را به شیوه یکسان فراهم نکرده است، نمی توان در تمامی استان ها برخی از این طرح ها را اجرا کرد.
وی ادامه داد: بنابراین اجرای برخی طرح های آموزشی در استان هایی همچون مرکزی، اردبیل، تهران و آذربایجان شرقی به منظور ارزیابی مشکلات احتمالی و رفع آنها جهت اجرای بدون نقص در سراسر کشور ضرورت دارد.
معاون آموزش و پژوهش سازمان دارالقرآن الکریم آوردن آموزه های وحی به متن جامعه را نیاز امروز مردم دانست و خاطرنشان کرد: این سازمان درصدد است تا قرآن آموزان در سراسر کشور را با حداقل های این مسیر آشنا کند تا در سایه این آشنایی یاس و ناامیدی از جامعه رخت بربسته و زندگی توام با آرامش رقم بخورد.
پایان پیام/
نظر شما