به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین، محمد علی طهماسبی در حاشیه شرکت در کارگاه آموزشی "نگاهی به پژوهش و مسایل و امکانات پرورش نوین میوه در جهان" در قزوین بیان کرد: سطح زیرکشت باغات کشور حدود دو میلیون و 300 هزار هکتار است که در آن انواع میوه، سبزی و صیفی جات کشت می شود.
وی ادامه داد: در خصوص آبیاری مدرن اعم از قطره ای و آبیاری زیرسطحی وزارت جهاد کشاورزی تسهیلات مناسبی پیش بینی شده که متقاضیان می توانند از این اعتبارات که برای هر هکتار 6 میلیون و 500 هزار تومان یارانه و بخشودگی داده می شود و بخش کمی توسط باغدار پرداخت خواهد شد که این حمایت ها می تواند انگیزه کشاورزان برای استقبال از این طرح را بیشتر کند.
معاون باغبانی وزارت جهاد کشاورزی افزود: باغات جدیدی احداثی با آبیاری تحت فشار و قطره ای آبیاری می شود، اما باغ های سنتی با داشتن درختان مسن نیازمند اصلاح روش های آبیاری است که کمی کار دارد و به دلیل پایین بودن سطح زیرکشت باغات، اجرای آن با مشکلاتی روبروست.
وی در خصوص حمایت از صادرات میوه افزود: صادرات این محصولات مکانیزم خود را دارد و افراد فعال آن تعیین کننده هستند اما بیشترین صادرات کشور در محصولاتی مانند زرشک، زعفران، کشمش، پسته، میوه جات، سبزی جات و صیفی جات است.
طهماسبی توضیح داد: میزان صادرات میوه حدود 4 میلیارد دلار است که در اقتصاد مقاومتی تکلیف شده تا تراز تجاری مثبت باشد که وزارتخانه برنامه ریزی کرده و برای سال آینده بیشتر روی پسته کار خواهیم کرد.
وی اعلام کرد: برخی محصولات که ریسک بالایی دارد باید مورد حمایت بیشتری قرار گیرند اما خوشبختانه سال خوبی برای صادرات پسته است و زعفران بالای 300 تن تولید می شود و هرچند قیمت جهانی کشمش پایین آمده اما امسال 45 هزار تن کشمش صادر شده و بقیه نیز صادر می شود.
معاون باغبانی وزارت جهاد کشاورزی گفت: 150 هزار تن کشمش صادراتی داریم که خرید قبلی بوده که تاکنون 45 هزارتن صادر شده که با تغییراتی که در قیمت کشمش ایجاد شده نمایندگان مجلس هم نامه ای نوشته اند و پیگیر حل موضوع هستند و دولت هم از کشاورزان دفاع خواهد کرد و امیدواریم بزودی با حل موضوع خبر خوشی به کشاورزان داده شود.
وی ادامه داد: در خصوص حمایت از صادرکنندگان بخش بازرگانی باید حمایت کند تا از تنش قیمت ها جلوگیری شود و اگر نوسان قیمت بود دولت کمک حمایتی را اجرایی کند.
طهماسبی برگزاری کارگاه های آموزشی برای آشنایی کشاورزان با روش های جدید را مهم دانست و یادآورشد: آموزش رکن اصلی پیشرفت در هر کاری است و اگر آموزش نبیبنیم از تکنولوژی روز و تقاضای بازار و نیازها مطلع نشویم قادر به حضور در بازار و عرضه محصولات خود نخواهیم بود.
وی تأکید کرد: مهمترین برنامه وزارتخانه در سال جاری اصلاحات باغات سنتی تا با ارقام جدید تجاری بتوانیم کارهای تاثیرگذاری انجام دهیم و برای استان قزوین و شهرستان تاکستان نیز طرح جدید تر از تاکستان ها یا روسیمی کردن که با استقبال کشاورزان روبرو شده است توسعه خواهد یافت.
معاون باغبانی وزارت جهاد کشاورزی افزود: داربستی کردن باغات انگور که تاکنون در چند هزار هکتار از باغات انجام شده به افزایش کیفیت و کمیت محصول کمک کرده که در کنار توسعه این طرح با اجرای طرح انتقال آب امیدواریم مشکلات این حوزه با کاهش تلفات آب برطرف شود.
وی بیان کرد: طرح هایی در قالب اقتصاد مقاومتی نوشته شده تا برای مثبت کردن تراز تجاری کشور اجرایی شود.
طهماسبی در خصوص حفظ باغستان های استان قزوین به ویژه بادامستان گفت: بهترین باغات در استان قزوین قرار دارد بنابراین باید مسئولان استان در حفظ آن بکوشند تا این فضای سبز به خوبی نگهداری شود تا اقلیم آب و هوایی حفظ شود زیرا هر چقدر از نظر فضای سبز شهری کار کنیم و باغات را توسعه دهیم، گامی در مسیر سالم سازی هوا برداشته خواهد شد.
پایان پیام/
نظر شما