حجت الاسلام محمد عابدي، امام جمعه بخش رودپي شمالي شهر تاريخي فرح آباد ضمن تسليت به مناسبت فرارسيدن ماه عزاداري حضرت اباعبدالله الحسين (عليه السلام) و ياران آن حضرت، پيرامون مفهوم محرم، به خبرنگار خبرگزاري شبستان در ساري گفت: ماه محرم مانند ديگر ماه هاي قمري يك ماه بوده كه رسول خدا(صل الله عليه وآل وسلم) فضيلت هايي را براي ماه ها مانند رمضان و شعبان بيان نمودند؛ همچنين اهميت ماه محرم از زماني شروع شدكه امام حسين(عليه السلام) بنابر دعوت مردم كوفه براي اصلاح جامعه و احياي دين اسلام به آنجا عزيمت كردند و از اين پس ماه محرم مفهوم ماه احياي دين را به خود گرفت.
وي با اشاره به حديث نبوي«حسين مني و انا من حسين...» اظهار كرد: قیام کربلا و شهادت حضرت اباعبداللهالحسین(عليه السلام) یکی از گرانبهاترین سرمایههای عالم تشیع است.
حجت الاسلام عابدي با اشاره به اينكه امام حسين(عليه السلام) به كرات هدف قيام خود(عاشورا) را احياي امربه معروف و نهي از منكر و دين اسلام بيان فرموده بود، اظهار داشت: امام حسين(عليه السلام) با توجه به وعده هاي دنيايي كه يزيد مي داد، رياست و جاه مقام دنيا را نپذيرفت و معتقد بود كه حكومتي كه از طرف حاكم به حق نباشد، باطل است و زمانی كه امت به رهبری به چوپانی مثل یزید مبتلا شود، اگر چوپان و رهبر مثل یزید بود، باید فاتحهی امت را خواند.
وي با اشاره به شعار هيات منا الذله امام حسين(عليه السلام) در حادثه کربلا، افزود: امام حسین(عليه السلام) با اين شعار به همه نسل ها و عصرها پیام داد که در برابر ستمگران سر فرود نیاورند.
حجت الاسلام عابدي از ماه محرم به عنوان ماه خواص و ماه عوام ياد كرد و گفت: خواص، مردمي كه به نداي امام حسين(عليه السلام) لبيك گفتند كه با توجه به عملکرد خواص عصر امام حسین(عليه السلام) در قبال حادثه عاشورا، می توان گفت یک دسته از آنها کسانی بودند که تا آخرین لحظه امام حسین(عليه السلام) را همراهی کرده و در حادثه عاشورا شرکت داشتند، دسته دوم کسانی که از همکاری با امام حسین(عليه السلام) به علل و دلایلی بازماندند و توفیق حضور در رکاب او را نیافتند و دسته سوم، کسانی که زمینه ساز حادثه عاشورا بوده و آتش جنگ را علیه امام حسین(عليه السلام) دامن زدند.
وي با بيان اينكه عزاداري محرم و حفظ شعائر بايد يك پارچه باشد و هر شخص و هيئت خودسر مراسم عزاداري به راه نياندازد، خاطرنشان شد: مردم و اجتماع يك محوريت دارند كه امام و رهبري است و اگر در بين اجتماع مردم بخواهند اين محور را معرفي كنند مسجد به عنوان جايگاه دين بهترين پايگاه و محور فعاليت هاي ديني، فرهنگي، عبادي، سياسي و... خواهد بود كه ارتباط عزادار حسيني با مسجد سبب بصيرت افزايي مي شود.
حجت الاسلام عابدي با بيان اينكه مسجد بصيرت زا است، تصريح كرد: عزاداري براي امام حسين (عليه السلام) اگر بر محور مسجد نباشد معلوم نيست ريشه آن از كجا آمده؛ عالمان ديني هستند كه مي توانند قوانين ديني را براي ما تبيين كنند؛ علما و مراجع كه جانشينان امام عصر(عجل الله تعالي فرجه الشريف) در زمان غيبت هستند بايد دستاوردهاي دين را براي مردم بيان كنند.
وي با اشاره به حالات ائمه(عليهم السلام) در زنده نگه داشت قيام امام حسین (عليه السلام) گفت: امام سجاد (عليه السلام) در تمام 34سال امامت خود بعد از حادثه کربلا آنقدر گریه کرد که او را جزء بکائین نام برده اند و نیز علقمه حضرمی می گوید امام باقر(عليه السلام)روز عاشورا برای جدش در منزلش مجلس روضه خوانی برگزار می کرد و خود گریه می کرد.
حجت الاسلام عابدي با اشاره به اينكه در بين بشريت حضرت آدم(عليه السلام)، حضرت نوح(عليه السلام)، حضرت زهرا(سلام الله عليها) و امام سجاد(عليه السلام) به بكاء شهرت داشتند، افزود: ائمه (عليهم السلام) نه تنها در مجالس عزاداری خود گریه می کردند بلکه دیگران را تشویق به گریه می کردند به جهت اينكه عزاداری سبب می شود فاصله زمانی نتواند میان پیوند روحی مکتب اسلام و جامعه جدایی بیندازد.
وي ادامه داد: امام سجاد(عليه السلام) به جهت حزن و اندوه كه در فراغ پدر داشتند مي فرمودند تا روزي كه قاتلين سرور و سالار شهيدان امام حسين(عليه السلام) به درك واصل نشود بسياري از غذاهاي حلال را تناول نمي كنند و تا قيام مختار اين چنين بود.
حجت الاسلام عابدي با بيان اينكه ائمه (عليهم السلام) بعد از شهادت امام حسين(عليه السلام) حتي يك لحظه اجازه ندادند مظلوميت امام حسين(عليه السلام) و ياران آن حضرت فراموش شود، افزود: امامام معصوم(عليهم السلام) با حزن و اندوه احساسات مثبت مردم را تحريك مي كردند تا مردم نسبت به قيام عاشورا و شهادت امام حسين(عليه السلام) و ياران آن حضرت بي تفاوت نباشند و هدف نهضت حسيني به فراموشي سپرده نشود.
پايان پيام/
نظر شما