به گزارش خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام والمسلمین هاشمی نژاد، استاد حوزه و از خطبای فاضل در حسینیه انصارالحسین خیابان ری تهران به ایراد سخن پرداخت و گفت: خداوند در قرآن کریم 12 پسر برای بندگان رحمان خود برمی شمرد که یکی از آنها حرکت و رفتار متواضعانه است.
وی ادامه داد: ویژگی دوم بندگان رحمان خداوند گذشتن از بی ادبی افراد نادان است. سخنران این مجلس در همین ارتباط به قرائت حدیثی از امیرالمومنین علی (ع) پرداخت: کلامی که از دهان بی ادب خارج می شود حکم مرگ را دارد و جواب بی ادبی وی حکم زن را دارد و مولود برخورد این دو کلام چیزی جز آبروریزی نیست.
وی افزود: روزی شخصی به مالک اشتر نخعی توهین کرده و سنگی به او زد، مالک واکنشی نشان نداد و به راه خود ادامه داد. شخصی به آن فرد ادبی گفت آیا می دانی کسی که به او توهین کردی کیست و وقتی فرد هتاک متوجه شد آن شخص مالک اشتر است به دنبالش رفت و دید مالک اشتر در مسجد در حال نماز خواندن است بعد از آنکه نماز تمام شد شروع به عذرخواهی کرد که در این حال مالک گفت نماز خواندند تا خدا تو را ببخشد.
وی با تاکید بر اینکه تشرف یافتگان به اسلام در نتیجه مباحث اخلاقی بسیار بیشتر از کسانی هستند که با بحث و مناظره مسلمان شده اند، اظهار داشت: پیامبر با اخلاق خود مردم را تربیت می کرد.
وی ادامه داد: اکثر ما از اخلاق اهل بیت (ع) دور هستیم در حالی که آن ذوات مقدسه مربی مردم بودند.
خطیب توانمند این مجلس در همین ارتباط به نقل حکایتی آموزنده پرداخت: آیت الله حق شناس همسایه ای در قم داشتند که نیمه های شب تار می زد، مرحوم آیت الله حق شناس می فرمودند صدای تار او موجب اذیت بنده و مزاحم مطالعه می شد تا اینکه یک شب زن آن تارزن در زد و گفت میهمان ناخوانده آمده است و چیزی نداریم، در این حال مرحوم آقای حق شناس به همسرش فرمود هرچه لازم دارند به آنها بدهید، فردا شخص تارزن به آقای حق شناس گفت اگر آقای بروجردی (منظور حضرت آیت الله العظمی بروجردی مرجع تقلید شیعیان بود) می گفت تار نزن می زدم ولی برخورد دیشب تو موجب شد تارم را بشکنم.
وی خاطرنشان کرد: صادق آل محمد (ص) فرمودند هنگامی که بین 2 نفر دعوا پیش می آید 2 ملک در کره زمین حاضر می شوند و به شخص هتاک و دشنام دهنده می گویند گفتی و گفتی و تو لیاقت این حرف هایی را داری که به برادر مومنت گفتی و بزودی جزایت را می بینی، سپس به دیگری رو می کنند و می گویند خدا تمام گناهات را می بخشد به شرطی که تا آخر دعوا صبر کنی.
وی در همین ارتباط اظهار داشت: حضرت ابا عبدالله الحسین (ع) در جواب تمام جفاهایی که به ایشان می کردند لشکریان دشمن را نصیحت می کردند. حجت الاسلام هاشمی نژاد در پایان تاکید کرد: بندگان رحمان خدا به راحتی از اشتباه دیگران چشم پوشی می کنند.
پایان پیام/
نظر شما